به گزارش خبرنگار شبستان، سیدابوالفضل هاشمی، مدیر اداره کل کتابخانههای مساجد ستاد عالی کانونهای مساجد کشور در نشست "کتابخانههای دیجیتال مساجد" در سالن کارنامه نشر بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به تشریح فعالیت این کتابخانهها پرداخت و گفت: ستاد عالی کانونهای مساجد کشور در طول فعالیت چندین سال خود با ایجاد کتابخانه در مساجد گام اثرگذاری در توسعه فرهنگی برداشته است، به گونهای که در حال حاضر بیش از 8 هزار کتابخانه مخزندار و باز در کشور تحت پوشش این مجموعه فعالیت میکند.
وی با اشاره به اینکه ایجاد یک کتابخانه در هر محله را از سیاستها و رویکردهای ستاد عالی کانونهای مساجد کشور دانست و افزود: در حال حاضر در 32 استان کشور، 32 کتابخانه دیجیتال افتتاح و به مخاطبان خود خدمات ارایه میدهد.
بنا بر این گزارش، دکتر علی رادمهر، مدیر کل آمار جهاد کشاورزی نیز در این نشست با بیان اینکه در حال حاضر 140 تعریف از کتابخانههای دیجیتال وجود دارد، اظهار کرد: منابعی که در این کتابخانهها وجود دارد باید با شیوههای روز دستهبندی شود و کتابداران فعال در این کتابخانهها با ابزارهای ارتباطی روز در ارتباط باشند.
وی قدمت ایجاد کتابخانههای دیجیتال در کشور را از 15 سال گذشته دانست و بر لزوم گسترش این کتابخانهها در مساجد تا پایان برنامه پنجم توسعه تأکید و تصریح کرد: با توجه به ایمنی و امنیتی که در کتابخانههای مساجد احساس میشود، ضرورت دارد این کتابخانهها همراه با فناوریهای روز مجهز شوند تا به این وسیله افراد زیادی به سوی مساجد سوق یابند.
رادمهر جهتگیری ایجاد کتابخانههای دیجیتال در مساجد را جهتگیری قابل قبولی دانست و گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر 85 هزار مسجد در کشور و 8 هزار کتابخانه در مساجد فعالیت میکنند، ایجاد 32 کتابخانه دیجیتال در مساجد کم است ولی با جهتگیریهای صورت گرفته در آینده شاهد رشد آن میشویم.
بنا بر این گزارش، علی یارمحمدی، نگارنده نرمافزار دیجیتال روش برای کتابخانههای مساجد نیز با اشاره به اینکه در صدر اسلام مساجد مرکز آموزش به شمار میآیند، افزود: ایجاد کتابخانههای دیجیتال در مساجد با توجه به اثرگذار بودن این پایگاه بر آحاد افراد جامعه ضرورت دارد، از طرفی مساجد باید در ایجاد چنین کتابخانههایی الگو باشند تا مراکز و نهادهای دیگر از آن تبعیت کنند.
وی استقبال از این کتابخانهها را چشمگیر دانست و تصریح کرد: خلأهایی که در کتابخانههای سنتی وجود دارد با ایجاد کتابخانههای دیجیتال برطرف شده است و ضرورت دارد که نیروهایی که در این کتابخانهها فعالیت میکنند از آموزشهای لازم بهرهمند شوند.
بر اساس این گزارش، حمیدرضا رادفر، دکترای کتابداری نیز در این نشست به مزایای این کتابخانهها اشاره کرد و گفت: دسترسی به انواع اطلاعات و نرمافزارهای مرتبط و محدودیت استفاده از کتابخانه در زمان خاص از جمله مزایای این کتابخانهها است.
وی ایجاد کتابخانههای دیجیتال در کنار مساجد را تأمینکننده نیازهای مردم برشمرد و گفت: در صورتی که آموزشهای لازم در زمینه بهرهگیری صحیح از این کتابخانهها انجام شود در آن صورت شاهد راهاندازی شبکه گسترده علمی قوی در کشور میشویم.
شایان ذکر است، نشست بررسی ایجاد کتابخانههای دیجیتال در مساجد عصر دیروز 24 اردیبهشت در سالن کارنامه نشر برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما