به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد حسن اکبری مطلق امروز (16 تیر) در کارگروه اجتماعی و فرهنگی خراسان جنوبی اظهار کرد: اورژانس اجتماعی در استان در راستای اجرای خدمترسانی به موقع و سریع به آسیب دیدگان اجتماعی از سال 87 فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی افزود: شبکه اورژانس اجتماعی شامل چهار بخش خط تلفن 123، خدمات سیار، مرکز مداخله بحران در بحرانهای فردی و خانوادگی و پایگاههای اجتماعی است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر در استان 9 مرکز اورژانس اجتماعی در سطوح مختلف مشغول به فعالیت هستند، گفت: مرکز سطح یک در مرکز استان و در شهرستان بیرجند است و مراکزی چون خانه سلامت، مرکز مداخله در خانواده به منظور کاهش طلاق، کودکان خیابانی و غیره در پیرامون آن فعالیت دارند که این مراکز دارای خدمات سرپایی و نگهداری بوده و به طور شبانهروزی ارائه خدمت میکنند.
اکبری مطلق با اشاره به اینکه مرکز سطح 2 در شهرستانهای قائن، طبس، فردوس، سربیشه، نهبندان، سرایان و زیرکوه دارای خدمات سرپایی و نگهداری موقت هستند، بیان کرد: مرکز سطح 3 در شهرستان بشرویه صرفاً دارای ارائه خدمات سرپایی و در ساعات اداری فعال است.
برقراری بیش از 6 هزار تماس با خط 123
وی به خدمات اورژانس اجتماعی خراسان جنوبی در طی سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: مرکز مداخله در بحران در سال 90، 582 نفر و در سال 91، 477 نفر و در سال گذشته یک هزار و 131 نفر را پذیرش کرده است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال 91، 3 هزار و 129 تماس و در سال گذشته 6 هزار و 603 تماس با خط 123 اورژانس اجتماعی گرفته شده است، عنوان کرد: همچنین خدماتگیرندگان از خدمات سیار اورژانس اجتماعی در سال 91، 817 نفر و در سال گذشته 6 هزار نفر بوده اند.
اکبری مطلق به ساماندهی شش کودک خیابانی در سال 91 و سه کودک در سال گذشته اشاره کرد و افزود: سال 91 در خانه سلامت 23 نفر و در سال گذشته 19 نفر پذیرش شدهاند و همچنین سال 91 در پایگاه سلامت 1007 نفر و در سال گذشته 9 هزار و 563 نفر پذیرش شده است.
کودک آزاری و همسر آزاری آسیبهای نخست استان
وی بیان اینکه آمار مراکز به استثنای کودکان خیابانی و خانه سلامت در طی مدت فعالیت خود روند افزایشی داشته است، عنوان کرد: سیر نزولی آمار خانه سلامت و کودکان خیابانی نشانگر این است که با افزایش اطلاعرسانی، اعتمادسازی و آگاهی در سطح جامعه عملکرد اورژانس اجتماعی در جامعه مورد استقبال بیشتری قرار گرفته است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی کودکآزاری با یک هزار و 75 مورد و همسرآزاری با 987 مورد را جزء آسیبهای نخست استان در سال گذشته دانست و یادآور شد: خودکشی و اقدام به آن با 82 مورد و فرار از منزل با 123 مورد از دیگر آسیبهای نخست استان است که البته در موضوع فرار از منزل آمار پذیرش از افراد سایر استانها در مراکز خراسان جنوبی نیز لحاظ شده است.
اکبری مطلق ادامه داد: آمار بالای کودکآزاری و همسر آزاری در استان لزوم پراخت به مداخلات اجتماعی را نشان میدهد و شیوههای فرزندپروری و آموزشهای مختلف از جمله مهارتهای زندگی به افراد در واکنش نشان دادن در موقعیتها به آنها بسیار کمک میکند.
سال گذشته 190 پرونده در مرکز مداخله در خانواده منجر به سازش شده است
وی به مرکز مداخله در خانواده به منظور کاهش طلاق اشاره کرد و بیان داشت: در سال 91، 43 مورد و در سال گذشته 190مورد منجر به سازش شده و پروندههای در دست اقدام از 73مورد در سال 91 به 332 مورد در سال گذشته افزایش یافته است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سال 91، 34 مورد و در سال گذشته 188 مورد مراجعات به این مرکز به طلاق منجر شده، ادامه داد: همچنین در سال 91، 18 مورد و در سال گذشته 332 مورد مراجعه به مراکز مداخله در خانواده به منظور کاهش طلاق به سازش مشروط منجر شده است.
بیشترین علت مراجعات به اورژانس اجتماعی اختلافات حاد خانوادگی
اکبری مطلق یادآور شد: آمار پروندههای در دست اقدام و سازش پس از گذشت سه سال در سال گذشته با یکدیگر برابر شده که نسبت به طلاق در سال 92، 188 مورد است نشان میدهد که برای پایداری زندگی خانوادگی یاید یک فرایند مستمر در نظر گرفت که از فرزندپروری شروع و تا زمان مراجعه به دادگاه ادامه دارد.
وی با تاکید بر اینکه در مدت سه سال فعالیت اورژانس اجتماعی بیشترین علت مراجعه با یک هزار و 72 مورد مربوط به اختلافات حاد خانواده بوده است، گفت: بیشترین علت درخواست طلاق در سال گذشته با 108 مورد مربوط به عدم بلوغ، 124 مورد بیکاری و 130 مورد اعتیاد بوده است.
پایان پیام/
نظر شما