به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان،محمد وکیلی در سومین جلسه شورای اداری استان سمنان با اشاره به بحران کم آبی در استان سمنان از دستگاههای اجرایی خواست در صرفه جویی آب پیشگام باشند .
وی با توجه به بحث کمبود آبی افزود: امروز در استان مشکل آب از تهدید گذشته و به بحران رسیده و از کلیه دستگاههای اجرایی خواست در زمینه مصرف بهینه و مدیریت مصرف و صرفه جویی پیشقدم باشند .
وی اضافه کرد : دستگاهها الگوی مصرف را رعایت کنند و از آب شرب در مصرف دیگر خصوصا" آبیاری فضای سبز استفاده نکنند و در این زمینه باید خود استانداری الگو باشد و دستگاههای اجرایی باید از خودشان شروع کنند و اگر دستگاهها در این عرصه رعایت نکنند از دیگران چه انتظاری داریم .
وکیلی از شرکت آب و فاضلاب شهر خواست در این عرصه و رعایت الگوی مصرف در ادارات و سازمانها نظارت و پیگیری کند و در صورت مصرف بیشتر از الگوی مصرف قطع شود.
استاندار سمنان در ادامه با اشاره به گزارش مدیر عامل آبفای شهری در خصوص مصرف آب در استان خواستار بررسی شبکه و تاسیسات آبرسانی و برطرف نمودن مسائل و مشکلات در این عرصه شد .
وی افزود : با توجه به اعلام جهاد کشاورزی برای خشکسالی ، خسارات زیادی به دامپروری وارد شده و سالانه 120 میلیمتر بازندگی انجام می شود که 110 میلمیتر آب در استان تبخیر می شود و وضعیت آب در استان سمنان به این گونه شده است که برای تامین آب به بعضی از روستاها با تانکر اقدام میشود و در این وضعیت باید الگوی مصرف آب رعایت و در مصرف آب تجدید نظر شود.
وکیلی همچنین به آسیب شناسی و کمک همه دستگاهها و دانشگاهیان جهت بررسی موضوع مصرف استان نسبت به سرانه میانگین مصرف در کشور شد و افزود : افزایش مصرف آب در سال گذشته باید با نظر متخصصین به صورت جدی مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گیرد .
وی همچنین از آموزش و پرورش ، صدا و سیما ، سازمان تبلیغات ، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و دیگر نهادهای فرهنگی خواست در زمینه رشد و اعتلای فرهنگ بهینه مصرف آب در استان تلاش کنند .
استاندار سمنان همچنین بر تعویض شیرهای آب به شیر کاهنده آب ظرف یکماه توسط دستگاههای اجرایی ، تلاش شهرداریها و نظام مهندسی ساختمان برای وضع قوانین و مقررات استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب در ساخت و سازها تاکید کرد .
وکیلی همچنین با اشاره به هزینه انتقال آب به استان گفت : در مصرف آب در کشاورزی 78 درصد اختصاص یافته که در بخش صنعت 4 درصد و شرب 9 درصد که اگر در بخش کشاورزی صرفه جویی شود و اصلاح آبیاری صورت گیرد می توانیم از این صرفه جویی در عرصه صنعتی و اشتغالزایی و تامین آب شرب استفاده بیشتری انجام پذیرد .
استاندار سمنان در بخش دیگری با اشاره به اینکه در آستانه اجرای برنامه ششم توسعه در کشور قرار داریم، اظهار داشت: تمام دستگاه های اجرایی کمیته یا ستاد برنامه ششم توسعه تشکیل دهند و با توجه به فقدان آمایش سرزمین در این استان، برنامه ششم توسعه بر اساس سند توسعه استان سمنان لحاظ شود.
وی با اشاره به اهمیت مزیت نسبی در بخشهای مختلف، گفت: اگر در توزیع اعتبارات مزیت نسبی و آمایش سرزمین ملاک قرار گیرد، عدالت در توزیع اعتبارات در استان سمنان رعایت شده است.
وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه نباید اشکالات برنامه های قبلی توسعه را داشته باشد، فقدان برش استانی برنامه پنجم توسعه را عاملی برای نبود بررسی دقیق از میزان توسعه در شاخص های مختلف دانست.
وی با اشاره به هدف گذاری دولت تدبیر و امید برای کاهش نرخ تورم، رشد اقتصادی و خروج از رکود در کشور، خاطرنشان کرد: این اهداف محقق نمی شود مگر با مدیران علم محوری که فعالیتشان به تولید کالا و ثروت کمک کند.
استاندار سمنان تاکید کرد: دولت یازدهم در سیاست خارجی بسیار خوب ورود کرده پس همه مدیران در سیاست های داخلی بخشهای مختلف نیز باید عملکرد مطلوبی داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی استانداری سمنان،در نشست شورای اداری استان سمنان وضعیت کمبود و میزان مصرف آب در شهرهای مختلف این استان مطرح شد و برنامه ریزی برای کاهش مصرف و رعایت الگوی مصرف در ادارات و مشترکین خانگی مورد تاکید قرار گرفت.
پایان پیام/
نظر شما