به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد و به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش استان لرستان، خیراله خیرایی، مدیر گروه طرح و برنامه آموزش و پرورش لرستان، گفت: همزمان با بررسی سند ملی آموزش و پرورش در شورای عالی فرهنگی و به منظور تحقق اهداف و آرمانهای برگرفته از ظرفیت های توسعه آموزشی و پرورشی استان، ایده و اندیشه تولید و تدوین سند برنامههای راهبردی توسعه آموزش و پرورش استانی شکل گرفت.
وی درباره ویژگی مهم این سند، افزود: سند برنامه های راهبردی توسعه آموزش و پرورش لرستان مبتنی برسند ملی آموزش و پرورش است.
خیرایی، اظهارداشت: این برنامه راهبردی به ظرفیت های توسعه ای استان براساس مطالعات آمایش سرزمین توانمندی های بومی ،محلی و استانی توجه دارد.
وی خاطر نشان کرد: همچنین به لحاظ تأمین اطلاعات، ابزارهای موردنیاز به محیط درون و محیط های بیرونی متعامل با آموزش و پرورش استان تکیه می کند.
خیرایی با اشاره به فرایند ومراحل تدوین سند استانی اظهار داشت: طبق برنامه ریزی انجام گرفته، سند برنامه راهبردی توسعه آموزش و پرورش استان در سه مرحله پیگیری و به انجام میرسد.
مدیرگروه طرح و برنامه آموزش و پرورش لرستان، گفت: درمرحله اول مطالعات مربوط به اسناد فرادستی از جمله سند برنامه تحول راهبردی نظام آموزشی کشور مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و نگاشت آخر برنامه درسی ملی، با اتکاء به تعریف مفهومی شاخص های تعیین شده مطالعه می شود وبراساس ساختار سازمانی کنونی آموزش وپرورش لرستان شاخص های سند تحول راهبردی تعیین وضعیت وسازماندهی می شوند.
خیرایی، تصریح کرد: درمرحله دوم سند مطالعات مربوط به ساماندهی برنامه هاانجام می گیرد و دراین مرحله وضعیت فعلی برنامه های دردست اجرای استان ازسه منظر، مرتبط بودن یا غیرمرتبط بودن برنامه های دردست اجراء با شاخص های سند تحول راهبردی وشاخص های فاقد برنامه ساماندهی می شوند.
وی یادآورشد: در این مرحله علاوه بر ساماندهی برنامه ها، عملیات وچگونگی اجرای برنامه های در دست اجرا نیز بر اساس اصول علمی برنامه ریزی آموزشی از جمله تعیین اهداف، تعیین منابع، چگونگی اجرای برنامه ها ،تعیین محدودیت ها و چالش ها و... تنظیم می شوند تا میزان تاثیر گذاری برنامه ها، محدودیت ها وموانع آنهادر یک پروسه زمانی مشخص، تعیین شوند.
وی ادامه داد: در مرحله سوم مطالعات مربوط به ظرفیت های توسعه ای استان مرتبط با تعاریف مفهومی شاخص های سند تحول انجام می گیرد که براین اساس اهداف و آرمان های استان ترسیم شده، مؤلفههای اصلی با تعریف وتعیین چالشها و مسائل استراتژیک، چشم انداز مطلوب و قابل دسترس واستراتژیها با دریافت بازخوردهای لازم پس از اجرای برنامه های توسعه، تحلیل می شوند.
خیرایی، با اشاره به ماموریت مناطق و شهرستان ها برای تدوین برنامه متناسب با نقشه علمی استان، مهم ترین اهداف این برنامه را به شرح ذیل اظهار کرد: بررسی و تحلیل محیط درون سازمانی آموزش و پرورش استان و استخراج اهم قوت ها وضعف ها، بررسی و تحلیل محیط پیرامون آموزش و پرورش لرستان به منظور استخراج اهم فرصت ها و تهدید، شناسایی وضعیت عملکرد یادگیری و محیط یادگیری به تفکیک آموزش های اصلی وخاص و تبیین مقدماتی آرمان ها و اهداف بنیادین برای آموزش وپرورش استان در افق سال 1404 است.
پایان پیام/
نظر شما