روایت دبیر جدید از راهبردهای تاثیرگذاری شورای فرهنگ عمومی

خبرگزاری شبستان: ضمانت اجرایی مصوبات منوط به جدی گرفتن اعضای شورا و نهادهای بالادستی است تا مصوبات را با سرعت و جدیت بتواند پی‌گیری کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، «حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین شاهمرادی» دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از بخش های مختلف خبرگزاری شبستان از جمله از سرویس‌های فرهنگ و ادب و کانون های مساجد این خبرگزاری بازدید کرد. شاهمرادی پس از بازدید با «حجت الاسلام سلیمانی» دبیر عالی ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، سردبیر و خبرنگاران فرهنگی این خبرگزاری به گفتگو نشست. در زیر گفت‌گوی حجت الاسلام شاهمرادی با خبرنگار شبستان را می‌خوانید.

 

 

برخی مطالب را خودم شخصاً پی‌گیری می‌کنم

* حجت الاسلام شاهمرادی لطفا درباره رویکردها و فعالیت‌های شورای فرهنگ عمومی پس از انتصاب و اینکه این رویکردها تا کجا پیش رفته است، توضیح دهید. آیا مساله ضمانت اجرایی برای رویکردهای شورای فرهنگ عمومی رفع شده یا خیر؟
در رویکرد جدید شورای فرهنگ عمومی بنا داریم به هنجارها بیشتر تاکید کنیم، نه اینکه به ناهنجاری‌ها نپردازیم؛ بلکه بالاخره همه دستگاه‌ها و نهادها، به مسائل ناهنجار می‌پردازند و بخش پرداختن به هنجارها و نقاط مثبت کمرنگ بوده، بنابراین قصد داریم در این دوره بیشتر به هنجارها بپردازیم.

 

 

ضمانت اجرایی منوط به جدی گرفتن اعضای شورا است
بخش ضمانت اجرایی از آنجایی که اساساً وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه قراردادی است و جزء وظایف شورای فرهنگ عمومی که در ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد، رصد کردن کارهای ستادی است ولی تمام رویکردها و مصوبات شورا به صورت قانونی باید اجرا شود. این اجرایی شدن منوط به جدی گرفتن اعضای شورا و نهادهای بالادستی است تا مصوبات را با سرعت و جدیت بتواند پی‌گیری کند.


بخش دیگر رویکرد شورای فرهنگ عمومی، نقش دبیرخانه است که بتواند خوراک و مطالب را محققانه در شورا تهیه کند و پس از تصویب، دبیرخانه بتواند پی‌گیری کند. ما بنای پی‌گیری دبیرخانه را کمی جدی‌تر گرفتیم و به خاطر اینکه این جدیت سرعت بیشتری پیدا کند، برخی مطالب را خودم شخصاً پی‌گیری می‌کنم، یعنی کار را به دستگاه مسئول نمی‌سپارم. امیدواریم که انشاالله در روند آینده بتوانیم مشکلات را اصلاح کنیم. البته مطالب فرهنگی و هنری زودبازده نیست یعنی این طور نیست که الان تصمیمی گرفته شود و همچون مباحث اقتصادی بتوانیم سریع به جواب برسیم، جواب کارهای فرهنگی کمی زمان می‌برد و مباحث فرهنگی، بحث‌های درونی و واقعی جامعه است و باید با حساسیت بیشتری پی‌گیری شوند.

 

 

* ضعف هایی که در مورد تحقیقات و پژوهش‌هایی که در شورای فرهنگ عمومی طی چند سال اخیر وجود داشته، آیا با فعال‌تر شدن دبیرخانه برطرف خواهد شد؟
در حال برطرف کردن این ضعف ها هستیم. خدا را شکر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بودجه‌ای را برای رفع این ضعف‌ها اختصاص دادند و با توجه به اهتمام ایشان، ما هم این موضوع را پی‌گیری می‌کنیم.

 

 

* درباره تعیین شاخص های فرهنگی و اینکه آیا در دستور کار مجلس برای تعیین ردیف بودجه قرار گرفته است، توضیح دهید.

اینکه شورای فرهنگ عمومی، ردیف بودجه‌ای ندارد و باید به آن بودجه‌ای اختصاص یابد یک بحث است که پس از پی‌گیری ما دولت قول داده که بودجه‌ای به ما تعلق گیرد. اگر شاخص‌های فرهنگی امسال مدنظر شما باشد، بخش اول آن مربوط به فرمایشات مقام معظم رهبری برای امسال است و دومین بخش آن، مقام معظم رهبری قبل از شروع سال جدید نشستی با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتند که ما از این نشست، نزدیک به 44 مورد تذکر به اهالی فرهنگ و هنر احصا کردیم که اعضای شورای فرهنگ عمومی این موارد را در دستگاه‌های خودشان دسته‌بندی و اولویت‌بندی کردند. این اولویت‌ها به جلسه شورا آمد و با رای اعضا برای امسال اجرایی خواهد شد تا بازده داشته باشد، البته وظیفه شورا، وظیفه عملکردی نیست و در واقع ما باید بتوانیم بازده عملی دستگاه‌ها را رصد کنیم.


خیلی از این شاخص‌ها، به عنوان رویکردهای مثبت ایرانی اسلامی و فرهنگی داریم که باید به آنها بیشتر بپردازیم. خیلی از مردم جامعه ما، مسلمان معتقد هستند و این مردم به خیلی از باورها و رفتارهای درستی مشهور هستند که ما باید اینها را تشویق و پر رنگ تر و یادآوری کنیم. برای مثال ما در ماه مبارک رمضان مسائل پیرامونی مثبت بسیار داریم، همچون شبهای احیا و کارهای ارزشمند کانون های مساجد، که می‌توانیم به آنها بپردازیم و باید در سراسر کشور به صورت وسیع برگزار شود، چراکه تاثیرگذاری آنها زمان می‌برد. در این ارتباط البته هیچ کدام از رسانه‌ها و کسانی که به دنبال هنجارهای اجتماعی هستند، به دنبال اینها نمی‌روند. من فکر می‌کنم یکی از وظایف خبرگزاری شبستان این است که در هزاران مسجد این فعالیت‌ها را به منظور ارتباط بیشتر مردم به ویژه جوانان با قرآن و زندگی دینی عملی کند.


بنا داریم در شورای فرهنگ عمومی نسبت به هنجارها بیشتر توجه کنیم و در سفرهای استانی و ملاقات‌هایی که با مسئولان دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان‌ها و ائمه جمعه داریم، به این مطالب تاکید و سعی می‌کنیم که این حرکت در استان‌ها راه بیفتد.
 

 

رسانه‌ها به نقاط مثبت جامعه بیشتر بپردازند

* نظر شما در مورد مساله حجاب و عفاف چیست؟ رویکرد شورای فرهنگ عمومی به این مقوله به چه صورت است؟
در آمارهای حجاب، بر خلاف اینکه می‌گوییم اوضاع خراب است، البته این اوضاع مورد انتظار ما نیست ولی آمارها نشان می‌دهد که خیلی از افراد معتقد به حجاب هستند همان طور که خیلی از افرادی که به ظاهر این رفتار را ندارند، در دلشان به عفاف، حجاب و حریم معتقد هستند و بنای هنجارشکنی ندارند. البته عده‌ای هم معتقد به حجاب نیستند و ما به سراغ این عده رفتیم و آنها را به عنوان یک مساله به شمار می‌آوریم. بنده و امثال بنده که مسئولیت فرهنگی داریم، باید به این مساله بپردازند ولی رسانه‌های جامعه نیز باید به نقاط مثبت هم بپردازند؛ در واقع ما به قسمت پر لیوان نگاه نمی‌کنیم. ما مخالف تذکر دادن به کسی که حجاب بد دارد، نیستیم، بلکه مهم این است که چطور با این فرد رفتار می‌شود. بد نیست خبرگزاری‌ها نیز درباره نقاط مثبت فرهنگ‌ ایرانی اسلامی فعالیت داشته باشد.
 

ادامه دارد...


گفت‌وگو: آزاده فضلی

 

کد خبر 383093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha