"گذر فلسفه" در یکی از پارک های تهران تاسیس می شود

اندیشه: دبیر کنگره روز جهانی فلسفه در مقر یونسکو از تاسیس گذر فلسفه در یکی از پارک های تهران و رونمایی از تمبر یادبود این کنگره همزمان با روز جهانی فلسفه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، جلسه اطلاع رسانی برای معرفی برنامه های کنگره جهانی فلسفه تهران صبح پنج شنبه، ششم آبان با حضور آقایان دکتر مجیدی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو، دکتر اعوانی، معاون علمی سمینار روز جهانی فلسفه، دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو، دبیر سمینار و دکتر سعید آبادی، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو و جمع کثیری از سفرای کشور ها در یونسکو و علاقه مندان به موضوع فلسفه  در مقر یونسکو برگزار شد.


در ابتدای این جلسه ابتدا توضیحاتی توسط دکتر مجیدی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو ارائه شد و وی به حضور جمعی قابل توجه از سفرای دیگر کشور ها در یونسکو در کنگره جهانی روز فلسفه ایران اشاره کرد. 

 

وی در سخنان خود به جایگاه تاریخی و علمی ایران در گسترش و تعمیق این رشته علمی اشاره کرد و یادآور شد جمهوری اسلامی ایران به عنوان نخستین کشور آسیایی تدارک ویژه ای برای برگزاری هر چه پر بار تر این کنفرانس علمی دیده است که امیدواریم همه برنامه های طراحی شده به خوبی به اجرا درآید.
 

در ادامه این نشست دکتر اعوانی، معاون علمی کنگره گزارشی از سابقه تصویب کنگره توسط یونسکو در ایران ارائه کرد و یاد آور شد: وقتی که درخواست برای کنگره در دو سال گذشته همراه با ارائه دلایل مستند از سوی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه به یونسکو ارائه شد با اقبال این سازمان مواجه گشت و یونسکو با توجه به جایگاه والای کشور ایران از نظر تاریخی و علمی در حوزه فلسفه با این درخواست موافقت کرد و قرار شد این کنگره در سال 2010 در ایران برگزار شود.


دکتر اعوانی به استقبال متفکران خارجی برای ارائه مقاله به کنگره فلسفه اشاره کرد و یادآور شد: از میان چند صد مقاله رسیده در حیطه 14 موضوع کنگره 200 مقاله مرحله تصویب نهایی در شورای علمی کنگره را طی می کند و به نظر می رسد نزدیک به 200 مقاله از دانشمندان خارجی و متفکران داخلی در جلسات عمومی و پانل های کنگره بتواند در این کنگره ارائه شود.


بنابر این گزارش، از دیگر بحث های این نشست اطلاع رسانی، توضیحات دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو، دبیر کنگره در زمینه برنامه های دیگر این نشست بین المللی بود. وی در گزارش خود، برگزاری نمایشگاه توانمندی های فلسفه در ایران را از عمده برنامه های این کنگره قلمداد کرد و یادآور شد در این نمایشگاه پایان نامه های فوق لیسانس و دکترا، کتب منتشره، نسخ خطی و غیره ارائه خواهد شد و 2500 عنوان کتاب منتشر شده طی سه سال اخیر در دیگر کشور ها نیز در این نمایشگاه نمایش داده خواهد شد.


فعالیت های گسترده اطلاع رسانی، تاسیس "گذر فلسفه" در یکی از پارک های تهران، رونمایی از تمبر کنگره بین المللی فلسفه در تهران از دیگر فعالیت های کنگره فلسفه است که توسط دکتر ایمانی در جلسه ارائه شد.

دکتر ایمانی در پایان یادآور شد: اطمینان دارم با برنامه ریزی دقیق و بلند مدتی که انجام شده، کنگره هشتم روز جهانی فلسفه بهتر و کامل تر و گسترده تر از هفت دوره قبل در ایران اسلامی برگزار شود.


دکتر سعید آبادی، دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در بخش دیگر نشست یاد آور شد که جایگاه ویژه فلسفه در ایران با بخش های ایران قدیم، قبل و بعد از اسلام فضایی بوجود آورده است که دیدگاه ها و رویکرد های متنوع فلسفی در ایران وجود داشته باشد.

 

وی تاکید کرد: برگزاری همایش روز جهانی فلسفه در تهران فرصتی برای گفتگوی فیلسوفان در جهت فهم مشترکی از مشکلات امروزین بشر و چگونگی حل این چالش ها فراهم می کند.

 

دکتر سعید آبادی با اشاره به دو پانل ویژه این نشست در تهران یعنی پانل "فلسفه و فرهنگ صلح" و پانل "فلسفه و نزدیکی فرهنگ ها" بر اهمیت نگاه های مختلف فلسفی به ویژه فلسفه اسلامی به این موضوعات تاکید و اظهار امیدواری کرد که با حضور گسترده فیلسوفان دنیا در نشست تهران، این کنگره یک موفقیت بزرگ برای جامعه بشری باشد.

 

گفتنی است، حضار جلسه در ادامه سئوالاتی را مطرح کردند که از سوی مسئولان پاسخ داده شد همچنین جمع کثیری از حضار مشتاقانه خواهان شرکت در این کنگره بودند.
 

پایان پیام/

کد خبر 383

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha