خودروسازان باید کیفیت را ارتقا دهند / تعیین قیمت خودرو کارشناسی است

خبرگزاری شبستان: رئیس شورا و مرکز ملی رقابت با تاکید بر اینکه تعیین قیمت خودرو کارشناسی است، اظهارداشت: خودروسازان باید کیفیت را ارتقا دهند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، رضا شیوا، رئیس شورا و مرکز ملی رقابت در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه 2 سیما گفت: میانگین افزایش قیمت خودرو براساس فرمول کارشناسی و علمی دقیق پنج ونیم درصد است و با توجه به شرایط تولید و تعامل خودروسازان انتظار داریم بازار از شرایط مطمئن و آرامی برخوردار شود که فاصله قیمت کارخانه تا قیمت حاشیه بازار به شدت کاهش خواهد یافت.

 

وی افزود: قیمت خودروهایی که اعلام شده شامل پرداختی های قانونی مانند 8 درصد مالیات بر ارزش افزوده و هزینه شماره گذاری می شود و در فرمول تعیین قیمت خودرو به تورم نهاده های تولیدی و متغیر بهره وری و همچنین عامل کیفیت توجه کافی شده است.

 

شیوا ادامه داد: قیمت نهاده های تولیدی شامل آهن، پلاستیک و شیشه است که بر اساس کار علمی برآورد کردیم و کیفیت خودروها نیز شامل 13 شاخص از جمله 7 شاخص عملکردی و 6 شاخص تزئینی است که شرکت بررسی استاندارد خودرو تعیین می کند.

 

 

وی افزود: هر خودرویی که کیفیت را بهبود نبخشد تا دو و نیم درصد قیمت تعیین شده جریمه می شود و اگر بهره وری خود را با توجه به فناوری روز افزایش ندهد دو درصد جریمه خواهد شد.

 

 شیوا خاطرنشان کرد: 5 شرط هم برای خودروسازان تعیین کرده ایم که باید در قراردادهای فروش خودرو به طور یکجانبه وارد نشود بلکه به منافع مصرف کنندگان نیز توجه کنند و مشتریانی که به قراردادهای خود اعتراض دارند می توانند از طریق سایت مرکز ملی رقابت مطرح کنند.

 

وی شرط دوم را انتخابی کردن آپشن ها ( لوازم اختیاری ) اعلام کرد و گفت: مشتری باید قدرت انتخاب داشته باشد ومی تواند از خودروساز و یا از بازار تهیه کند.


شیوا، شرط سوم را بازبینی در نحوه فروش اعلام کرد که می تواند واسطه ها را کنار بزند و فروش نقدی هم بر اساس شماره ملی ساماندهی شود.

 

وی شرط چهارم را هم حذف دلال ها اعلام کرد و گفت: باید با افزایش میزان تولید قیمت حاشیه بازار کاهش یابد.

 

 

رئیس شورای رقابت با بیان اینکه خودروسازان باید کیفیت را هم ارتقاء دهند، اظهارداشت: شورا ابزار نظارتی و کنترلی بر بازار و همچنین رفتار خودرو سازان را دارد و همچنین توصیه می کنیم شهروندان در خریدهای خود عجله نکنند تا بازار شرایط عادی خود را داشته باشد و اگر همین روند ادامه یابد شاید خودروسازان برای جذب بازار ترجیح دهند میزان قیمت را کاهش دهند.

 

شیوا افزود: شورا ومرکز ملی رقابت نهادی اقتصادی و قضایی است و به تخلف های خودرو سازان در اجرای این دستورالعمل رسیدگی می کند.

 

وی ادامه داد: بازار خودروی کشور انحصاری است و دو خودرو ساز عمده کشورمان 95 درصد خودروها را تولید می کنند و باید بستر لازم را برای رقابتی کردن بازار فراهم آوریم که امیدواریم در آینده تحقق یابد.

 

عبدالله بابایی، معاون بازاریابی و فروش شرکت ایران خودرو نیز در این برنامه گفت: خوشبختانه میزان تولید شرکت ما در سال جاری تا کنون 300 درصد افزایش یافته است و برنامه ما تا پایان سال افزایش 40 درصد تولید است و مشکل عرضه برطرف شده که فاصله با قیمت حاشیه بازار را کاهش داده است.

 

وی با اشاره به روند کاهش قیمت حاشیه بازار گفت: در زمینه افزایش کیفیت هم 13 شاخص را مد نظر داریم که به طور مطمئن تحقق خواهد یافت.

 

 

معاون بازاریابی و فروش شرکت ایران خودرو گفت: با افزایش تولیدوعرضه قیمت ها در بازار ساماندهی خواهد شد.

 

محمد علی قادری، معاون فروش شرکت سایپا نیز در برنامه گفتگوی خبری  گفت: پارسال 290 هزار خودرو تولید شد که برنامه امسال گروه سایپا تولید 650 هزار دستگاه است.

 

وی گفت: روند عرضه از اردیبهشت ماه افزایش یافته که قیمت حاشیه بازار را هم کاهش داده است.

 

وی افزود: به منظور تامین نقدینگی پیش فروش 60 تا 70 درصدی را در ابتدای سال انجام دادیم که تلاش می کنیم امسال به 30 درصد برسد و فروش نقدی را تا 50 درصد افزایش دهیم وهمچنین فروش سازمانی و از طریق تسهیلات راهم برنامه ریزی می کنیم.

 

معاون فروش شرکت سایپا تاکید کرد: در زمینه توسعه کیفیت هم برنامه منسجمی داریم که اجرایی خواهد شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 382871

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha