به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، با فرارسیدن ماه مبارک رمضان شهرها و روستاهای مناطق کردستان، رنگ و بویی دیگر به خود میگیرد و از همه مهمتر شاهد وحدت و انسجام بینظیری بین پیروان مذاهب مختلف اسلامی در این خطه از میهن اسلامی هستیم.
نکته قابل توجه که کردستان را متمایز از دیگر نقاط کشور و حتی جهان اسلام کرده است زندگی مسالمت آمیز، وصلتهای خانوادگی و همدلی و انسجام مسلمانان اهل سنت و اهل تشیع این منطقه در طول 14 قرن از تاریخ پرافتخار اسلامی است.
هرچند که بیش از 80 درصد مردم کردستان را مسلمانان شافعی مذهب تشکیل می دهند و مابقی جمعیت استان را مسلمانان جعفری مذهب تشکیل داده و تعداد محدودی نیز پیرو دیگر ادیان آسمانی هستند اما هیچ گاه در کردستان این تمایز احساس نشده و نمیشود.
در کردستان هیچ مسجدی مخصوص اهل تشیع و اهل سنت نبوده و همه مسلمانان در تمامی مساجد برای اقامه نماز های جمعه و جماعت حضور دارند و همین فضای سرشار از تقریب و اتحاد بین مذاهب اسلامی این خطه را متمایز کرده است.
ماموستا اقبال بهمنی امام جمعه اهل سنت شهر موچش در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: رمضان ماه یکدلی، انسجام و همراهی همه مسلمانان بوده و در این ماه مبارک شاهد ارتقای معنویات هستیم.
وی افزود: خطه کردستان از دیرباز تاکنون مأمن تقریب بین مذاهب اسلامی بوده و مسلمانان اهل سنت و اهل تشیع در کمال اتحاد و برداری به سوی جامعهای دینی و معنوی گام برداشتهاند.
ماموستا بهمنی خاطر نشان کرد: این اتحاد و انسجام در ماه احسان و نیکیها نمودی ویژه داشته و مسلمانان اهل تشیع و اهل سنت کردستان در مناطق شهری و روستایی به نذر و نذورات و برپا داشتن سفرههای افطاری میپردازند.
وی افزود: حضور همیشگی اهل تشیع و اهل سنت استان در نمازهای تراویح و مراسمات ویژه این ماه مبارک مثالزدنی و الگویی به تمام معنی برای سایر نقاط کشور و حتی کشورهای اسلامی است و باید این ویژگی مهم به دیگر هموطنان معرفی شود.
ماموستا بهمنی اظهار داشت: باید رسانهها در مسیر بازتاب ویژگیهای فرهنگی و دینی مردم کردستان در ماه مبارک رمضان همتی ویژه داشته باشند.
رحمن غریبی کارشناسارشد فقه امام شافعی(رض) نیز در خصوص فضای تقریب بین مذاهب در آیینها و سنن مردم کردستان در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: اهل سنت کردستان شافعی مذهب بوده و اهل تشیع آن نیز جعفری مذهب هستند و در طول 14 قرن از تاریخ اسلامیشان همواره الگویی عملی از وحدت و تقریب بودهاند.
وی افزود: در کردستان بازار، مسجد و یا مکانی مذهبی مختص به یک مذهب خاص وجود نداشته و همه اماکن در کردستان مشترک بین پیروان مذاهب اسلامی است و همین امر موجب شده است که در ماه رمضان یک ماه آیین و سنن ویژه داشته باشیم، در ماههای محرم و ربیعالاول نیز این مراسمات ویژه با مشارکت اهل سنت و اهل تشیع برگزار شود.
این پژوهشگر دینی تصریح کرد: بدون شک حفظ و معرفی این ویژگیهای منحصربه فرد بر انسجام امور در جامعه اسلامی میافزاید و چهره ایران اسلامی را در بین مسلمانان جهان بیش از پیش نمایانتر میکند.
غریبی افزود: به جرأت میتوان گفت که کردستان تبلور عینی وحدت، تقریب و انسجام بین مذاهب مختلف اسلامی است و کردستانیها پرجمدار تقریب بین مذاهب اسلامی هستند.
حجتالاسلام علیاشرف علیمحمدی امام جمعه اهل تشیع کامیاران نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: وحدت و همدلی بین مسلمانان اهل سنت و اهل تشیع در کردستان مثالزدنی است و مردمان این خطه از میهن اسلامی در سایه همین وحدت و انسجام در امنیت و آسایشی پایدار زندگی میکنند.
وی افزود: ما باید با نیت الهی مبتنی بر اعتقادات دینی و استفاده از توان گروهی فعالیتهای خود را برای تقویت ارزشهای دینی و حفظ و حراست از آیینها و سنن دیرینه در عرصههای دینی و مذهبی ساماندهی کنیم.
امام جمعه اهل تشیع کامیاران تصریح کرد: آداب و سنن غنی مردم متدین کردستان در این ماه مبارک و همدلی و اتحاد پیروان مذاهب مختلف اسلامی در این خطه همگی نمونه و الگویی عینی از فضایی سرشار از برادری و تعاون بوده و باید این ویژگی به نسل جوان جامعه انتقال یابد.
امید است، همه اقشار مختلف مردم و دستگاههای متولی امور فرهنگی و دینی گامهای مؤثری را برای ثبت ملی آیینهای ویژه مردم کرستان بردارند و این ذخایر فرهنگی را از ورطه نابودی و فراموشی نجات دهند چرا که ذخیرههای فرهنگی و هویتی والاترین سرمایه هر جامعهای بوده و تعالی و عزت آن جامعه در گرو حفظ این فرهنگهاست.
گزارش از خبات ساعدی
پایان پیام/
نظر شما