طراحی الگوی درمان اختلالات روانی و شخصیت براساس آموزه­های مهدویت

خبرگزاری شبستان: مدیر گروه فرهنگ مهدویت پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی از آخرین وضعیت پروژه "طراحی الگوی درمان اختلالات روانی و شخصیت براساس آموزه­های مهدویت" خبرداد.

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام ملکی راد، مدیر گروه فرهنگ مهدویت پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی با اعلام خبر اجرای پروژه "طراحی الگوی درمان اختلالات روانی و شخصیت براساس آموزه­های مهدویت" در پژوهشکده مهدویت گفت: این پروژه توسط محقق ارجمند جناب حجت الاسلام نوید جانباز از همکاران علمی گروه فرهنگ نامه ها درحال انجام است.

وی در تبیین این پروژه اظهارداشت: امروزه روش­های درمانی مختلفی برای درمان مسایل روحی انسان وجود دارند که هر یک با مبانی و روش­های مختص به خود، مدعی و عهده دار درمان مسایل روحی و روانی افراد هستند. درمانگری مذهبی با توجه به عقاید یهودیت، مسیحیت و بودایی، در جهان در حال رشد و توسعه می باشد.

وی ادامه داد: اما درمانگری براساس اسلام کمتر مورد توجه قرار گرفته است. این در حالی است که در اسلام روش­های متعدد درمانگری ازجمله شناخت ـ درمانگری و رفتار ـ درمانگری وجود دارند که با استفاده از آن­ها، می­توان بسیاری از مسائلی را که فنون و روش های درمانی فعلی درباره آن­ها غیرمؤثرند، حل کرد.

مدیر گروه فرهنگ مهدویت پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی اضافه کرد: "باورداشت مهدویت" ازجمله موضوعات بسیار مهمی است که در اندیشه اسلامی، ظرفیت گسترده ای را در درمان مسایل روحی و روانی انسان معاصر پیش روی ما قرار می­دهد.

وی افزود: هدف اصلی این پژوهش طراحی مدل درمانی کارآمدی است که با عناصر اندیشه مهدوی پایه گذاری شده و مراحل علمی و تجربی خود را گذرانده باشد و بتواند بر اساس نظم ساختاری و روش­های تکرارپذیر در درمان موثر افتد. در این زمینه باید از روش­های تحلیل محتوا، روش آماری مناسب، آزمون­های روانشناختی، استنباط و استخراج متغیرهای اثرگذار و ساخت و اعتبار یابی ابزارهای تشخیصی بهره گرفت.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

 

پایان پیام/

کد خبر 382495

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha