به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان؛ باور به رجعت، از مباحث مهم اعتقادی شیعه است و طی قرنها، دهها کتاب، بهطور مستقل یا در بخشی از آن، درباره آن نوشته شده، ولی این اعتقاد نیز همانند برخی باورهای دیگر شیعه، همواره با مشکلاتی رو به رو بودهاست، بهویژه دیدگاه عالمان اهل سنت درباره این موضوع، مشکلات را دو چندان ساخته است.
تحقیق واقعبینانه و به دور از سطحینگری درباره موضوع رجعت، میتواند افقهای روشنی پیش روی ما بگشاید و در عین حال، به برخی از پرسشها و شبههها نیز پاسخ دهد.
اما این رجعت و پایان یافتن تاریخ چه زمانی به وقوع می پیوندد؟ رجعت کنندگان چه کسانی هستند؟ در آن روزگار تکلیف و مسئول بودن به چه معناست؟ مجازات و پاداش آنان چگونه است؟ دیدگاههای مذاهب گوناگون درباره رجعت چیست؟ و پرسشهای دیگری از این دست، موضوعاتی است که در این کتاب بررسی میشود.
بررسی واژگانی، رجعت از دیدگاه مذاهب اسلامی، زمان رجعت، فصل چهارم؛ امکان وقوع رجعت، دیدگاه مفسران شیعی و دیدگاه عالمان اهل سنت، رجعت در آخرالزمان و روایات معصومان(ع)، اشکالها و نقد و بررسی آنها، رجعتکنندگان، بررسی تکلیف در زمان رجعت و بازگشت به دنیا در پایان تاریخ عناوین فصل های این کتاب را تشکیل می دهند.
در بخشی از این کتاب آمده است:
رجعت از شمار موضوعاتی است که پیامبر اسلام و روایات شیعی از آن به تفصیل سخن گفته اند و در همین راستا نوشته های فراوانی نیز به این مهم پرداخته اند. از این رو می توان گفت در بین کتاب هایی که از رجعت بحث کرده کتاب سلیم بن قیس هلالی جزو اولین هاست و با توجه به تاریخ نگارش آن می توان ادعا کرد که این اعتقاد از دهه های نخست تاریخ اسلام مطرح بوده است.
شایان ذکر است، "بازگشت به دنیا در پایان تاریخ" (تحلیل و بررسی مسئله رجعت) نوشته حجت الاسلام خدامراد سلیمیان در 264 صفحه و 2200 تومان و شمارگان 1500 نسخه ازسوی انتشارات موسسه بوستان کتاب قم روانه بازار نشر شد.
پایان پیام/
نظر شما