8500هکتار گوجه درآستانه شخم زدن/قیمت گذاری واسطه ها بر دسترنج کشاورزان

خبرگزاری شبستان: نبودن قیمت مصوب و عدم نظارت دقیق بر واسطه ها و دلالان، موجب هدر رفتن زحمات چندین ماهه کشاورزان گوجه کار گلستانی شده است.

خبرگزاری شبستان- گلستان؛ فقدان قیمت مصوب و عدم نظارت دقیق بر کارخانجات، واسطه ها و دلالان، موجب هدر رفتن زحمات چندین ماهه کشاورزان گوجه کار گلستانی شده است.

 

در سال زراعی جاری حدود 8 هزار و 500 هکتار گوجه فرنگی در سطح استان گلستان کشت شده است که به دلیل نبودن یک قیمت مصوب با نازل ترین قیمت، مورد سوء استفاده دلالان و واسطه گران قرار گرفته است تا جایی که برداشت محصول برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد.

 

علی کردکتولی، کشاورز گوجه کار علی آبادی در این باره به خبرنگار شبستان گفت: 7 هکتار از اراضی کشاورزی ام را زیر کشت گوجه فرنگی برده ام که از آذر ماه پارسال برای به ثمر نشستن آن زحمت کشیده ام.

 

وی افزود: اراضی گوجه فرنگی، محصول بسیار با کیفیت و خوبی دارد اما قیمت گوجه فرنگی آنقدر پایین است که حتی جوابگوی هزینه های برداشت هم نخواهد بود.

 

کردکتولی افزود: انتظار داریم مسئولان مربوطه فکری به حال ما کشاورزان داشته باشند در غیر اینصورت چاره ای جز شخم زدن اراضی گوجه فرنگی نداریم.

 

عباس شیخ، کشاورز گوجه کار آزادشهری هم به خبرنگار شبستان گفت: 15 هکتار گوجه فرنگی کشت کرده ام اما با قیمت حدود 200 تا 250 تومان باید به واسطه ها و دلالان تقدیم کنم تا سودش را در جیبشان بگذارند.

 

وی افزود: متاسفانه تحویل گوجه به کارخانجات و نبودن نرخ ثابت و مصوب هر کدام مزید بر علت شده است که گوجه فرنگی قیمتش با خاک برابر باشد.

 

علی بیانی یکی دیگر از کشاورزان گوجه کار خان ببین هم به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: متاسفانه سود کشاورزی برای واسطه هاست که در حجره های خود نشسته اند و با یک تلفن تمام حاصل دسترنج کشاورزان را به سهولت کاسب می شوند.

 

وی تصریح کرد: زحمت محصولات کشاورزی بر دوش کشاورزان است اما متاسفانه اختیار قیمت گذاری بر محصولی که چند ماه برای به بار نشستن آن زحمت کشیده اند را ندارند و واسطه ها و کارخانجات با هر قیمتی که مصلحت بدانند خریداری می کنند.

 

بیانی افزود: با قیمت حدود 240 یا 250 تومان، برداشت گوجه فرنگی صرف نمی کند و بهتر است شخم بزنیم چرا که از راه ضرر از هر جایی که برگردیم باز منفعت است.

 

علیقلی ایمانی، دبیر خانه کشاورز استان گلستان نیز در این زمینه به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: در خصوص تعیین نرخ گوجه فرنگی، نشستی تعاملی با صنف کارخانجات، سازمان جهاد کشاورزی و خانه کشاورز داشتیم که با تعامل به یک قیمت مشخصی رسیدیم.

 

وی افزود: متاسفانه علیرغم قول هایی که در جلسه داده شد، دوستان ما در این زمینه تمکین نکردند و امروز ما شاهد هستیم که گوجه فرنگی با ضرر و زیان به فروش می رسد و کشاورز از برداشت محصولش منتفع نمی شود.

 

ایمانی تصریح کرد: کشاورز چند ماه تلاش و زحمت کشیده است، اما امروز که می خواهد محصولش را عرضه کند خودش نمی تواند روی محصولش قیمت بگذارد و کسانی بر محصول کشاورزقیمت می گذارند که از هزینه های تمام شده تولید کشاورز هیچ اطلاعی ندارند.

 

دبیر خانه کشاورز استان گلستان خاطر نشان کرد: ما انتظار داریم در سالی که سال اقتصاد مقاومتی و سال اقتصاد و فرهنگ است دوستان ما باید از تولیدات داخلی حمایت کنند.

 

ایمانی تاکید کرد: اگر تولید کننده و تولیدات داخلی حمایت نشوند، ما باید رب گوجه فرنگی را هم از چین وارد کنیم و به ازای هر بشکه اش چندین بشکه نفت بدهیم.

 

رحمت الله نوروزی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اظهار تاسف از مشکلات کشاورزان در زمینه قیمت گوجه فرنگی به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: یکی از دغدغه های مهم کشاورزان نرخ محصولات کشاورزی در هنگام فروش است.

 

وی افزود: در همین راستا ما اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس نشستی با معاونین وزیر جهاد و مدیرعامل شرکت های تعاونی مهندس صفایی داشتیم، زیرا امسال شاهد بودیم که کشاورزان ما محصولات باقلا و نخود فرنگی خود را به دلیل پایین بودن قیمت شخم زدند.

 

نوروزی تصریح کرد: قیمت تثبیت شده 350 تومان هم برای کشاورزان با توجه به هزینه های کاشت، داشت و برداشت اصلا مقرون به صرفه نیست.

 

وی با تاکید بر اینکه قیمت 200 تا 250 تومان که در حال حاضر خریداری می شود، جوابگوی هزینه های اولیه کشاورزان هم نیست، افزود: ما انتظار داریم پیرو صحبت هایی که با وزیر جهاد کشاورزی داشتیم، وزارت جهاد و شرکت تعاونی های روستایی تدابیری انجام دهند تا حداقل با قیمت تثبیت شده از کشاورز خریداری شود.

 

مختار مهاجر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان نیز به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: بحث گوجه از ماه گذشته به ما انتقال داده شد و با توجه به سطح زیر کشتی که امسال اتفاق افتاده که در حدود 8 هزار و500 هکتار در استان کشت شده، پیش بینی ما براین بود که حدود 300 هزار تن تولید گوجه در استان داشته باشیم.

 

وی افزود: از آنجایی که گوجه استان در یک مدت زمان محدودی به بهره برداری می رسد و با حجم بالایی که امسال با آن روبرو هستیم امکان فرآوری آن در استان فراهم نیست.

 

مهاجر در ادامه اظهار داشت: در استان ما چنین ظرفیتی وجود ندارد که بتواند 300 هزار تن گوجه را در فاصله کوتاه حدود یک ماه و نیم فرآوری کند.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان گفت: در سالهای گذشته با رایزنی هایی که شده بود، به کشاورزان توصیه شد که صنف تخصصی خودشان را تشکیل بدهند که به عنوان صنف تخصصی گوجه کاران پیگیر مشکلات آنان باشد.

 

مهاجر در ادامه تاکید کرد: با توجه به تجربه ای که در زمینه سیب زمینی کسب کرده ایم من در اولین قدم از کشاورزان می خواهم که به فکر تشکیل صنف خودشان باشند تا ما هم در خدمتشان باشیم.

 

مهاجر همچنین اظهار داشت: ما در نشستی که با کشاورزان داشتیم هزینه تمام شده یک کیلو گرم گوجه فرنگی را با توجه به متوسط تناژ استان بر آورد کردیم و در نشست دیگری هم که با صنف کارخانجات و خانه کشاورز داشتیم قیمت تمام شده گوجه را با حساب سود کارخانجات و کشاورزان برآورد کردیم.

 

وی افزود: با برآورد های صورت گرفته مشخص شد که اگر چنانچه در سال جاری با توجه به تمام شرایط خشکسالی و مشکلاتی که برای کشاورزان به وجود آمده، اگر بهای گوجه بالای 300 تا350 تومان باشد می تواند یک سود معقولی را هم برای کشاورز و هم کارخانه دار داشته باشد.

 

مهاجر یاد آور شد: البته این با شرایطی بود که گوجه فرنگی هم با ریسک حدود 74 تا 75 تومان آن زمان بود که کشاورزان باید وضعیت تغییر کرده امروز را هم در نظر بگیرند.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان در ادامه اذعان داشت: ما از صنف کارخانجات خواهش می کنیم که حداقل به تعهدی که در خانه صنعت و معدن دادند جامه عمل بپوشانند و گوجه را خریداری کنند.

 

مهاجر تصریح کرد: اگر این اتفاق نیفتد در مرحله بعدی ما در حال پیگیری مسئله ای با سازمان تعاونی روستایی هستیم که همراه با تعاونی روستایی با کارخانجاتی که این بحث را قبول دارند وارد عمل خواهیم شد تا بتوانیم مشکلات کشاورزان را کاهش دهیم.
 

پایان پیام/

کد خبر 382357

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha