ماه رمضان فرصت مناسبی برای تبیین سبک زندگی اسلامی است

خبرگزاری شبستان: مدیر حوزه های علمیه خواهران غرب کشور، با بیان اینکه روزه انسان را به کمال می رساند، گفت: ماه رمضان فرصت مناسبی برای تبیین سبک زندگی اسلامی در میان خانواده ها و جامعه است.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد حسن فاضلیان، مدیر حوزه های علمیه خواهران غرب کشور با بیان اینکه ماه رمضان فرصت مناسبی برای خودسازی و تزکیه نفس است، در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: باید در این ماه پر برکت در زمینه کسب توشه آخرت تلاش وافر داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه جوانان مخاطبان اصلی تهاجم فرهنگی در جامعه هستند، افزود: غفلت خانواده‌ها باعث رشد تهاجم فرهنگی و آسیب‌های جدی در جامعه شده است که ماه رمضان فرصت مناسبی برای تبیین فرهنگ زندگی اسلامی است.

 

وی با بیان اینکه در جنگ نابرابر فرهنگی با دنیای اسلام، باید تمام داشته‌های غنی دینی و معنوی خود را به نسل جوان و نوجوان منتقل کنیم تا بتوانیم از جوانان و فرهنگ خود محافظت کنیم، خاطر نشان کرد: ماه رمضان فرصت مناسب برای تبیین و پایه‌ریزی فرهنگ اسلامی است لذا فرهنگ رمضان باید در جامعه و بین خانواده‌ها با جدیت دنبال شود.

 

حجت الا سلام والمسلمین فاضلیان با بیان اینکه روزه منجر به تقویت قوه ملکوتی انسان می‌شود، گفت: فلاسفه انسان را دارای چهار قوه حیوانی، سبوعی، شیطانی و ملکوتی دانسته‌اند و روزه باعث تقویت قوه ملکوتی انسان و تضعیف قوه حیوانی، قوه سبعی و شیطانی انسان می‌شود.

 

وی اظهار داشت: یکی از مهمترین فواید روزه به یاد گرسنگان بودن و حال نیازمندان را لمس کردن است که شاید در ماه‌های دیگر این احساس کمتر وجود داشته باشد ولی در ماه رمضان به‌طور عینی احساس می‌شود و به یاد کسانی می‌افتیم که در شرایط سختی زندگی می‌کنند.

 آموه های دینی آسیب های اجتماعی را کاهش می دهد

وی با بیان اینکه آموزه‌های دینی در کاهش معضلات اجتماعی نقش قابل توجهی دارند، اضافه کرد: آموزه‌های دینی علاوه بر تأثیراتی که بر جسم و روح می‌گذارد باعث کاهش بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات اجتماعی می‌شود همانگونه که آمار طلاق، نزاع، خودکشی پایین می‌آید و حالت روحانی و معنوی به روزه‌دار می‌دهد.

 مدیرحوزه های علمیه خواهران غرب کشور با بیان اینکه رمضان ماه معنویت، صفای نفس ، مناجات و روی آوردن به خداست و در قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان با بهره‌مندی از فیوضات می توان به ذات تبارک و تعالی اتصال یافت.

 

حجت الاسلام والمسلمین فاضلیان اضافه کرد: در روایات بسیاری آمده است که روزه‌دار علاوه بر زبان باید چشم، گوش و همه جوارح خود را از گناه دور نگه دارد و این دور بودن و جدایی از گناه باعث بروز رفتارهای خوب در انسان‌ها می‌شود زیرا روزه‌ایی که برای رضای خدا باشد حلاوت و شیرینی خاصی دارد.

 

وی با بیان اینکه ماه مبارک رمضان برترین ماه خداست که روزهایش بهترین روزها، شب‌هایش بهترین شب‌ها و ساعاتش بهترین ساعات است، اظهار داشت: امام جعفر صادق علیه‌السلام می‌فرماید: «هرگاه روزه دار هستی، پس باید گوش و چشم تو از حرام به دور و جوارح و اعضای تو از زشتی‌ها پاک باشد و باید کارهای بیهوده و لغو را از خود دور کنی.

 

مدیر حوزه های خواهران غرب کشور با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان تمامی اعمال انسان نوعی عبادت محسوب می‌شوند، اضافه کرد: علل عمده بروز جرایم در جامعه عدم تعهد به احکام دینی و دوری جستنن از قرآن بوده چون اکثر مجرمان به احکام الهی و دینی پایبند نبوده و آرامش و امنیت مردم را برهم می‌زنند.

 

حجت الا سلام والمسلمین فاضلیان ماه رمضان را به‌عنوان یک موهبت الهی برای مسلمانان دانست و گفت: دین مبین اسلام خواهان گسترش اخلاقیات و معنویات در جامعه است و برای رساندن مسلمانان به اوج کمالات انسانی ابراز معنوی خاصی تعبیه کرده که از جمله آن‌ها می‌توان به فریضه‌هایی چون امر به معروف و نهی از منکر، نماز و روزه اشاره کرد.

  گام اول بندگی خداوند معرفت و شناخت است

وی با بیان اینکه تلاوت قرآن در خانواده در ایام رمضان عامل مهمی در جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی است، بیان کرد: باید ختم قرآن و بیان ویژگی‌های دینی، در ماه مبارک رمضان ‌بین اعضا خانواده جدی گرفته شود زیرا قرآن مایه نور و امنیت دل و خانه می‌شود.

 

مدیرحوزه های خواهران غرب کشور با بیان اینکه گام اول در بندگی خدا معرفت و شناخت است، تصریح کرد: عبودیت و بندگی بدون این شناخت و معرفت حاصل نمی‌شود، عبادت و بندگی خدا در واقع نردبان سعادت غایی انسان است.

 

وی با بیان اینکه بدون تردید یک ماه روزه‌داری و مبارزه عملی با هواهای نفسانی، تاثیر بسیار عمیقی در روح و روان و سلامت جسمانی انسان دارد، گفت: توصیه می‌شود که بعد از ماه مبارک رمضان، گاهی روزه بگیرید و تلاوت قرآن را هر چند روزی یک صفحه قرائت کنید و دعاهای مربوط به ماه‌های بعد از رمضان را هر روز بخوانید زیرا سیره عملی بزرگان دین مانند پیامبر و ائمه علیهم‌السلام همواره این بود که بعضی از روزها را روزه می‌گرفتند و توصیه می‌کردند که حداقل هر ماه سه روز، (اول، وسط و آخر ماه) روزه بگیرید حداقل هر روز پنجاه آیه قرآن را تلاوت کنید .

 همدلی با محرومان و تقویت صبر و استقامت ‌از اثرات روزه‌داری است

 مدیر حوزه های علمیه خواهران غرب کشور با بیان اینکه همدلی با محرومان، ‌همبستگی اجتماعی و تقویت صبر و استقامت ‌از اثرات روزه‌داری است، گفت: یکى از دستورات خداوند به انسان، روزه‌دارى است تا در سایه آن انسان بتواند از هرگونه فساد و بیمارى مصون بماند و با رهانیدن خود از دام‌هاى شیطان، خود را در مسیر انبیا و ائمه اطهار(ع) قرار دهد.

 

وی اظهار داشت: از دیگر اثرات روزه ایجاد استقامت، صبر و مقاومت در وجود انسان است و با روزه فرد صبر و استقامت را در وجود خود ملکه می‌کند و به سادگی تسلیم نقاط ضعف و امیال نفسانی خود نمی‌شود و همچنین فرد برای رسیدن به مطلوب تلاش می‌کند و در واقع روزه تمرین استقامت و تلاشی برای رسیدن به کمال است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 382081

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha