به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات شبستان : این کتاب ههمان طور که عنوان روایتی نو و بدیع از زندگی امام باقر (ع) است که با قلمی توانای نویسنده به شیوه بدیع و ساده نگاشته شده است.
در پشت جلد این اثر آمده است:«خاطراتِ تبزدهی روزِ عاشورا، برافتادن و برآمدن دولتمردان، ضرب سکهی سرافرازی، شعلههای شورش و انقلاب در جای جایِ سرزمینهای اسلامی، خنکای سخنان زلال آذین نیایشگران و شکافندهی دانشها، تولد سبز و مرگِ سرخ زید، اسلامگستری یا کشورگشایی حاکمان، کوچ مردی که انبان نان و محبت را بر دوش عاطفه میکشید، سلطهی چهار فصل زمستانی امویان، جوشش چشمههای شعر شاعران شیعی، پیریزی شالودهی اندیشهی شیعیان در روزگاری که طوفان گوناگون فکری میوزید، غروب ارزشها و... دستمایههایی هستند تا نویسندهی پژوهشگر فراز و فرود قطعهای از تاریخ را در این کتاب کوچک با نثری شاعرانه باز گوید. این کتاب با نگاهی نو به زندگی و زمانه امام محمدباقر (ع) می پردازد.
در بخشی از متن این اثر می خوانید:
« نامه ای از خلیفه به امام رسید که در آن ازوی خوسته بود به دیدن خلیفه برود. امام رهسپار دمشق شد. خلیفه به گرمی وی را پذیرفت.درزمانی که امام در دمشق بود، سخنان گرمی میان او خلیفه رد و بدل شد . هنگام وداع با خلیفه با ادب از امام می خواست اندرزش دهد. امام فرمود: از تو می خواهم پارسایی خداوند پیشه کنی.بزرگتر از خودت بسان پدر ، کوچکتر از خودت همانند فرزند و مرد و همسالت را برادر خود بدانی. خلیفه با شگفتی گفت: سوگند به آفریدگار، برای ما سخنی چنان جامعه گفتی که اگر بدان عمل کنیم و خداوند ما را بر انجام آن یاری دهد به خواست پرودگار برکت با ما خواهد بود.
پس ازچند ماه خلیفه به مدینه آمد. فرمان داد اموال و زمینهایی را که ستمگرانه از مردم گرفته شد.به آنان باز پس ده . امام فرمود دنیا بازار است . مردم چیزهای سودمند و زیانمند می خرند.چه بسیار مردمانی که چیزی خریدند و به زیانشان بود تا مرگ فرا رسید. سرزنش شده از دنیا رفتند ، زیرا چیزی نگرفتند که در آن سرای به سودشان باشد . پس آنچه را که گرد آوردند میان کسانی تقسیم شد که آن ها را نستودند و خود به سوی کسی خداوند رفتند که پوزششان را نمی پذیرند . سوگند به خداوند ، سزاوار است که ما از کارهای زشتی که از آنها نمی هراسیم دوری کنیم.
امام رو به خلیفه ای کرد و با تمام وجود به سخنانش گوش سپرده بود .فرمود از خدای پروا کن ! کارها را برای خودت دو قسمت نما:بنگر اگر چیزی است که دوست داری زمانی که نزد خدای می رود با تو باشد و پس آن را انجام ده و پیش بفرست ،و بنگر به آنچه که خوش نمی داری هنگامی که نزد پروردگارت می روی با تو باشد ، ان را رها کن و پشت سر بنداز و به انجام آن اعتنایی نکن و....»
چاپ اول «باران و کویر» در 72 صفحه، قطع پالتویی، دو رنگ، قیمت 2000 تومان و تیراژ 2500 نسخه از سوی دفتر نشر معارف روانه بازار کتاب شد.
پایان پیام/
نظر شما