به گزارش خبرگزاری شبستان، بهمن دری، رئیس بیستوچهارمین دوره نمایشگاه کتاب تهران گفت: بخش قابل ملاحظهای از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران درباره کتاب و کتابخوانی است و این موضوع نشان دهنده اهمیت این موضوع نزد ایشان است.
وی با بیان این مطلب از کتابی یاد کرد که به سخنان چهرههای شاخص خارجی درباره کتاب و کتابخوانی پرداخته است و ادامه داد: رهبر انقلاب اسلامی ایران با مشاهده این کتاب نسبت به ارائه آثاری درباره کتابخوانی که برگرفته از چهرههای ارزنده جمهوری اسلامی هستند، تاکید کردند.
دری تصریح کرد: چنانچه نکات ارائه شده در سخنان معظمله به کار گرفته شوند، میتوان مشکلات حوزه نشر را برطرف کرد که با تحقق این موضوع، بخش عمده اهداف جمهوری اسلامی جامه عمل میپوشد.
نمایشگاه کتاب تهران ظرفیتهای فرهنگی بسیاری دارد
استاد حوزه علمیه قم، نمایشگاه کتاب تهران را دارای ظرفیتهای فرهنگی بسیاری دانست و خواستار توجه بیشتر به ناشران مسلمان از کشورهای خارجی شد.
آیت الله سیدمنذر حکیم، استاد حوزه علمیه قم و استاد سابق حوزه علمیه نجف و لبنان اظهار کرد: ناشران داخلی امکانات بهتر و بیشتری نسبت به ناشران خارجی در نمایشگاه کتاب تهران دارا بودند.
وی با بیان این که ناشران اسلامی به منظور حضور فرهنگی و اسلامی در نمایشگاه به ایران می آیند، گفت: نمایشگاه کتاب تهران را بسیار بزرگ و دارای ظرفیت های فرهنگی بسیار است که می توان از این ظرفیت ها در راستای دست یابی به اهداف فرهنگی بهره گرفت.
آیت الله حکیم با بیان این مطلب افزود: ناشران خارجی مشکلات فراوانی برای ارائه آثارشان را پشت سر می گذارند تا کتاب هایشان را در نمایشگاه کتاب تهران ارائه کنند و حضور آنان صرفا بر اساس اشتیاقی است که این ناشران نسبت به جمهوری اسلامی ایران دارند. از این رو بهتر است توجه بیشتری به این حوزه شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با آیتالله حکیم: توجه جدی به آثار و تغییر سرفصل کتابهای علوم انسانی
سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با استاد حوزه علمیه قم از توجه به آثار علوم انسانی با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و افزود: سرفصل کتابهای علوم انسانی تغییر خواهد کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار با تاکید بر تجدید چاپ و اصلاح کتاب «مجتمعنا» از سوی سازمان فرهنگ و ارتباطات گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی صحبتهایی مبنی بر انجام فعالیتهای جدی در حوزه آثار علوم انسانی شده است که بر همین اساس عناوین و سرفصل درسهای این حوزه تغییر میکند.
آیتالله حکیم در این دیدار با اشاره به کتاب «مجتمعنا» که به قلم ایشان نوشته شده است، گفت: سه عنوان از کتابهای شهید صدر درباره افکار و ایدههای ایشان در دست چاپ است. همچنین «مدرسه الشهید صدر» از دیگر موضوعاتی است که نسبت به چاپ آن اقدام خواهد شد.
این استاد حوزه تصریح کرد: خلأ وجود آثاری درحوزه تحقیقات استراتژیک نیز احساس میشود، در صورتی که هیچگاه نسبت به این موضوع توجه جدی صورت نگرفته و این حوزه نیازمند سیاستگذاری کلان است.
حضور جمعیت دفاع از ملت فلسطین در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
جمعیت دفاع از ملت فلسطین در بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به عرضه کتاب و محصولات فرهنگی در ارتباط با جنایات رژیم اشغالگر قدس پرداخته است.
این انجمن که فعالیت خود را از سال 83 شروع کرده است در نمایشگاه امسال با بیش از 50 عنوان کتاب از انتشارات مختلف با موضوع تاریخ فلسطین و شگرد رژیم اسرائیل برای اشغال آن حضور دارد.
همچنین در این غرفه اقلام فرهنگی دیگر نظیر نقشه تغییرات کشور فلسطین، لوحهای فشرده نماآهنگهای ساخته شده در ارتباط با فلسطین و ویژهنامههایی درباره زندگینامه مبارزان فلسطینی و مقاومت 33 روزه مردم غزه نیز توزیع میشود.
عرضه آثار تخصصی پیشگیری از اعتیاد در نمایشگاه کتاب
انتشار مهر و ماه نو و موسسه اعتیاد و روانشناسی ایرسا مجموعههایی تخصصی در حوزه پیشگیری از اعتیاد در نمایشگاه کتاب تهران عرضه کردهاند و مجموعه «کتابهای پیشگیری از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی» از جمله آنها است.
سبحان رضایی، مدیر انتشارات ایرسا دربارهی این مجموعه به ستاد اطلاعرسانی بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: این مجموعهها محصول تحقیقات و پروژههای علمی است و در قالب مجموعه کتابهایی در نمایشگاه عرضه گردید.»
حمایت انجمن قلم از نوقلمان جوان
انجمن قلم ایران 53 عنوان کتاب از نویسندگان نوقلم و جوان را منتشر کرده و به نمایشگاه کتاب تهران آورده است.
این انجمن همچنین نوقلمان را در نمایشگاه کتاب به انتشار آثارشان دعوت و از آثار آنها حمایت میکند.
انجمن قلم ایران حمایت از انتشار آثار نوقلمان را از دو سال پیش آغاز کرده است و تاکنون در قالب مجموعه 100 اثر از 100 نوقلم، 53 عنوان کتاب منتشر کرده است و قصد در آینده نیز از آثار نوقلمان حمایت کند.
بازدید کنندگان از نمایشگاه کتاب تهران با حضور در غرفه انجمن قلم ایران با چگونگی انتشار کتابهایشان در قالب این طرح آشنا میشوند.
انجمن قلم ایران با هدف معرفی نسل تازهای از نویسندگان و شعرای جوان کتاب نوقلمان را منتشر میکند.
مجموعه شعر «خواب برفی» و مجموعه داستان «پاراگراف آخر» پرفروشترین کتابهای نوقلمان انجمن قلم ایران بوده است.
نظریه «مصلحت در فقه امامیه»بررسی شد
نظریه مصلحت در فقه امامیه حاصل اندیشههای «ابوالقاسم علیدوست» با استناد به آیات الهی در سالن کارنامه نشر بررسی شد.
حجتالاسلام ابوالقاسم علیدوست در جلسه نقد و بررسی اثر خود گفت: مصلحت در فقه امامیه برحسب دلالت آیات قرآن و روایات متعدد و عقل سلیم تابع مقاصد است.
وی گفت: منظور از شریعت فرامینی است که خداوند برای انسان مقدر کرده است. شریعت تابع مقاصد و مفاهیمی است و در کتابهای متعدد و آثار عالمان دین این مقاصد دیده میشود و با عنوان شریعت احکام بر مفاهیم تاکید دارد.
وی افزود: در اینجا ما در مقابل عقاید اشاعره ایستادهایم، زیرا آنها معتقدند که فرامین الهی تابع مصلحت نیست و فعل خداوند از هیچ ساختار و چارچوبی متابعت نمیکند و آزاد و رهاست.
حجتالاسلام علیدوست خاطر نشان کرد: در مقابل اندیشه اشاعره ما در فقه امامیه معتقدیم احکام الهی تابع مصلحت هستند و دانش ما مبتنی بر کشف شریعت است و نمیتوان در آن مصلحت را نادیده گرفت.
وی گفت: فقیه عهدهدار کشف شریعت است و فقه دانشی است که به دنبال دستیابی به شریعت است و نمیتواند نسبت به عنصر مصلحت بیتفاوت باشد.
نویسنده کتاب نظریه مصلحت در فقه امامیه بااشاره به این نکته که فقها مسئولیت بزرگی دارند، گفت: پرسشهایی چون راهکارهای استفاده از مصلحت، مکان استفاده از مصلحت و چگونگی استفاده فقهای شیعه از مصلحت مطرح میشود و در اینجاست که فقها باید پاسخگو باشند.
وی افزود: در طول تاریخ دو برخورد متفاوت با مقوله مصلحت از جانب فقها صورت گرفته است که در برخورد اول عدهای با اقبال مطلق و استفاده گسترده از مصلحت بهره بردهاند و عدهای دیگر با موضعگیری سلبی آن را کنار نهادهاند.
علیدوست ادامه داد: مصلحت به عنوان سند استنباط در کنار قرآن، سنت، عقل و اجماع قرار میگیرد و باید با رجوع به درون شریعت نهادها و عناصر مصلحت شرعی را بیان کنیم.
وی در پایان گفت: برای رسیدن به مصلحت شرعی دو راه عقل و یا مراجعه به آیات قرآن وجود دارد.
آموزش پیشگیری و کنترل دیابت در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
در راستای فعالیتهای آگاهی بخش و اطلاعرسانی در بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، همایش دیابت، راههای پیشگیری و کنترل آن در بخش فعالیتهای جنبی نمایشگاه کتاب برگزار شد.
این همایش با حضور دکتر رجب، رئیس انجمن دیابت ایران و دکتر شریفه جعفری سردبیر مجله بهداشت زنان و جمعی از بیماران دیابتی و افراد علاقمند به آگاهی از این بیماری برگزار شد.
دکتر رجب لزوم برگزاری این همایش را شیوع سریع و روزافزون بیماری دیابت در ایران دانست و گفت: انجمن دیابت ایران با شعار آشنایی به موقع، پیشگیری، تشخیص و درمان به موقع اطلاعرسانی و خدماترسانی به بیماران دیابتی و خانوادههایشان میپردازد.
دکتر جعفری نیز در ادامه علت شیوع این بیماری را شیوه نادرست زندگی و تغذیه، کم تحرکی، استرس و آشنا نبودن با علائم بیماری دانست و افزود: دیابت علت اصلی قطع عضو، نابینایی، نارسایی کلیه و سکته قلبی و مغزی در ایران است و ما در تلاش هستیم که با اطلاعرسانی صحیح و به موقع از گسترش بیش از پیش آن جلوگیری کنیم.
حجتالاسلام و المسلمین محمدی ریشهری: کتاب خوب غذای روح است
اختصاص سالنی ویژه به کتابهایی پیرامون شخصیت حضرت زهرا (س) ابتکار نو مسؤلین معاونت امور فرهنگی در نمایشگاه بیست و چهارم کاری بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است و باید در سالهای آینده تقویت شود.
حجتالاسلام و المسلمین محمدی ریشهری گفت: از آنجا که نمایشگاه کتاب، جایی برای ارائه و نمایش کتابهای مختلف است باید ترتیبی داده شود که ابتدا مردم کتابهای مورد علاقه خود را ببیند و بعد برای خرید آن کتاب به غرفه مربوطه راهنمایی شوند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که فرمودند کتاب خوب غذای روح است و کتاب بد سم مهلک برای روح و روان به ویژه در جوانان کشور است. اظهار داشت: هرچه کتابهای قویتر و عمیقتری از ناشران در نمایشگاه کتاب عرضه شود و مردم بیشتر با کتابهایی که در حوزه معارف اسلامی، دینی، ایرانشناس و ادبیات آشنا شود، نمایشگاه کتاب را در سالهای آینده کاربردیتر و یک گام به جلو میبرد.
نشست «حقوق مادی پدید آورندگان و استثنائات وارده بر آن» برگزار شد
نشستهای حقوق مادی پدیدآورندگان و استثنائات وارده بر آن و بزرگداشت استاد لایق شیرعلی (شاعر برجسته تاجیک) در سالن بازار جهانی کتاب ایران برگزار شد.
شرکت کنندگان در نشست حقوق مادی پدیدآورندگان و استثنائات وارده بر آن به بررسی نقش و حقوق مولف در انعقاد قراردادهای حقوقی و مدنی پرداختند.
نبود قانون خاص در مورد مالکیتهای ادبی و هنری و پیشبینیهای لازم به هنگام بستن قراردادها میان مولف و ناشر از دیگر مباحث پرداخته شده در این نشست بود.
در ادامه برگزاری این نشستها، انجمن دوستی ایران و تاجیکستان در دهمین روز از برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، اقدام به برگزاری بزرگداشتی به مناسبت هفتادمین سال روز تولد لایق شیر علی، شاعر معاصر تاجیک کرد.
لایق شیر علی در سال 1941 میلادی در روستای مزار شریف از توابع شهرستان پنج کند تاجیکستان متولد شد و در سال 2000 میلادی دار فانی را وداع گفت.
مجموعه اشعار وی شامل سر سبز(1966)، الهام(1968)، خاک وطن(1975)، ورق سنگ(1980) و خانه چشم(1982) در قالب شعر نو، رباعی، غزل، و مثنوی هستند.
وی در ترجمه اشعاری از شعرای خارجی به زبان فارسی نیز سهم داشته است.
مدیر فروش انتشارات فرهنگ منهاج : ایجاد بانک اطلاعات کتاب درکشور ضروری است
محسن طاهری، مدیر فروش انتشارات فرهنگ منهاج گفت: بانک اطلاعات شبکهای است که مخاطبان و نویسندگان با مراجعه میتوانند از آخرین تحولات حوزه نشر مطلع شوند و ضرورت ایجاد بانک اطلاعات کتاب باتوجه به مسئله به روز رسانی به شدت احساس میشود.
وی افزود: با توجه به وضعیت نشر در ایران، نحوه ارایه آثار ناشران به روز نیست، به همین جهت تشکیل بانک اطلاعات کتاب برای ارائه آخرین اطلاعات و تحولات حوزه کتاب به ناشران و نویسندگان ضرورت دارد.
به اعتقاد وی نویسندگان جوانی که در زمینه تالیف کتاب فعالیت دارند با ورود تکنولوژیهای نوین تمایلی به تولید آثار خود ندارند و این امر مهمترین علت نداشتن مخاطب است.
وی با تاکید بر ایجاد بانک اطلاعات کتاب در کشور تصریح کرد:برای یافتن مخاطب باید انقلاب فرهنگی موثری در کشور ایجاد کرد؛ چرا که ما در حال حاضر به دلیل نداشتن شبکه مناسب توزیع کتاب، با مشکلاتی چون نداشتن مخاطب متناسب با تولیدات ناشران، دوباره کاری و چاپ آثار تکراری و... مواجه هستیم.
وی گفت: باید بستر مناسبی ایجاد شود تا مردم بتوانند به آخرین منابع کتاب دسترسی بیشتری پیدا کنند و این مساله باید در سیاستگذاریهای کلان کشور دیده شود.
پس از نمایشگاه و در قاب 90 برنامه : پخش نشستهای کرسیهای آزاداندیشی از شبکه 4 سیما
نشستهای کرسیهای آزاداندیشی نمایشگاه بیست و چهارم، توسط شبکه 4 سیما، پخش میشود.
مدیر روابط عمومی هیاتهای حمایت از کرسیهای نظریهپردازی گفت: به منظور فرهنگسازی برگزاری مناظرههای علمی در حد استاندارد، شبکه 4 سیما، تمام نشستهای سرای کرسیهای نظریهپردازی و آزاداندیشی را ضبط کرده و پس از اتمام نمایشگاه هر نشست را در قالب 3 برنامه پخش میکند.
سرای کرسیهای آزاداندیشی، در سالن فعالیتهای جنبی، در طول برپایی نمایشگاه کتاب، بیش از 30 نشست برگزار کرد.
معرفی 5 غرفه برتر بخش بین الملل درنمایشگاه کتاب تهران
پنج غرفه برتر بخش بین الملل در مراسم اختتامیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران معرفی می شوند.
ناشران برگزیده از میان 5 بخش انتخاب و معرفی میشوند، هماهنگی کامل ناشران با مقررات نمایشگاه، کیفیت و محتوای کتابهای عرضه شده، ارایه قیمتهای مناسب کتب در بخش فروش و استفاده از دکوراسیون خلاقانه معیارهای کمیته بخش بینالملل برای انتخاب این ناشران است. همچنین این پنج غرفه برتر نباید سال گذشته انتخاب شده باشند.
دری: تعیین مکان نمایشگاه دائمی بر اساس چشمانداز 40 ساله
رییس نمایشگاه کتاب تهران در دیدار با مسئولان سازمان عقیدتی سیاسی ارتش به تعیین مکانی برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران طی سالهای آینده و با چشمانداز 40 ساله تاکید کرد.
بهمن دری در این دیدار به پیشنهاد رییس جمهور در روز افتتاحیه مبنی بر برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در پارک چیتگر اشاره کرد و گفت: وزیر ارشاد با توجه به پیشنهاد رییس جمهور، نامهای تنظیم کرد تا مکانی با چشمانداز حداقل 40 ساله برای این منظور تعیین شود.
دری در این دیدار بر ضرورت در نظرگیری مکانی مناسب برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به صورت دائمی تاکید کرد و گفت: این اقدام باعث میشد تا از صرف هزینه اضافی برای بر پا کردن سازههای موقت و جمعآوری آنان بعد از 10 روز جلوگیری شود.
دیوان حافظ به خط استاد احصایی به نمایشگاه رسید
مدیر تولید انتشارات نگار از عرضه دیوان حافظ به خط محمد احصایی در نمایشگاه خبر داد و گفت: «کتابت این دیوان 5 سال به طول انجامیده و بهاءالدین خرمشاهی آن را تصحیح کرده است.
امیر محمد داودیپور افزود: این دیوان اولین و تنها کتابی است که استاد محمد احصایی خطاطی آن را انجام داده و مدیریت هنری آن را آیدین آغداشلو به عهده داشته است.
وی تصریح کرد: خطاطی این اثر 5 سال به طول انجامید، اما در مجموع انتشار دیوان 8 سال به طول انجامیده است.
مدیر تولید انتشارات نگار همچنین گفت: این اثر 3 ماه پیش رونمایی شده است و از آن زمان تاکنون استقبال مطلوبی از کتاب شده است.
وی گفت: انتشارات نگار همچنین داستانهای «شاهنامه فردوسی» را به خط محمدعلی گرشاسبی با نقاشیهای استاد محمود فرشچیان به نمایشگاه آورده است.
افزایش حضور کشورها در بخش فروش مستقیم نمایشگاه کتاب
علی علیپور، معاون کمیته بینالملل نمایشگاه کتاب تهران گفت: تعداد کشورهای حاضر در بخش فروش مستقیم کتب لاتین و عربی نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
وی با اشاره به دستاوردهای بخش بین الملل بیست و چهارمین دوره نمایشگاه کتاب تهران نسبت به سال های گذشته، افزود: تعداد چادرها در بخش ریالی کتب لاتین و عربی نسبت به سال گذشته افزایش یافت.
وی ادامه داد: غرفه e-book برای اولین بار با ارایه 35 هزار عنوان کتاب از 380 ناشر به زبان لاتین در بخش ارزی نمایشگاه کتاب فعالیت خود را آغاز کرد.
علیپور یادآور شد: برپایی دو نمایشگاه تجسمی، شامل یکی آثار تصویرگران ایرانی و نمایشگاه عکس حیات اجتماعی اقلیت های کشور از دیگر دستاوردهای این دوره بود.
وی افزود: بازدید از بخش بین الملل نمایشگاه امسال بسیار خوب بود و همچنین نشست های سرای بین المللی اهل قلم با استقبال خوب مخاطبان و اهالی رسانهها روبه رو شد.
ارایه تسهیلات به غرفه داران بخش ریالی نمایشگاه کتاب تهران
کمیته بخش بین الملل نمایشگاه کتاب تهران از ارایه تسهیلات به غرفه داران بخش ریالی خبر داد و اعلام کرد: غرفههای بخش ریالی (فروش مستقیم کتب لاتین و عربی) که به هنگام فروش، بیش از 45 درصد تخفیف نسبت به قیمت پشت جلد کتاب به خریداران بدهند، مشمول تسهیلاتی در هزینه اجاره غرفه های خود می شوند.
این کمیته اعلام کرد که شرایط اجاره غرفه های بخش ارزی با توجه به حمایت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متفاوت است.
نمایشگاه کتاب به فرهنگسازی مناظرههای علمی کمک میکند
محمدرضا عامریان، معاون اجرایی دبیرخانه برگزاری کرسیهای آزاداندیشی معتقد است: نمایشگاه کتاب تهران کارکردهای لازم برای این کرسیها داشت و به جا انداختن فرهنگ مناظره در بین مردم کمک شایانی کرد.
معاون اجرایی دبیرخانه هیات حمایت از کرسیهای آزاداندیشی افزود: فرهنگ برگزاری کرسیهای نظریهپردازی و برگزاری مناظره های علمی در چارچوب قانون اساسی، هنوز برای مردم جا نیفتاده و متاسفانه همه مناظره را جدال سیاسی میدانند.
وی افزود: برگزاری این نشستها در نمایشگاه کتاب باعث شد، مردم پس از حضور در این جلسات و مشاهده جدل علمی پژوهشگران و نظریهپردازان ما، مفهوم یک مناظره علمی را به خوبی درک کنند و نسبت به آن مشتاق شوند.
وی گفت: نمایشگاه بهانه خوبی برای تبلیغ و جا انداختن این مباحثهها بود و کارآمدی لازم را داشت و ما به این باور رسیدیم که در سال جاری تعداد طرحهای ارسالی به دبیرخانه افزایش مییابد.
حسن قشقاوی با رییس نمایشگاه کتاب تهران دیدار کرد
حسن قشقاوی، معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه ضمن بازدید از نمایشگاه کتاب تهران با بهمن دری، رییس این دوره نمایشگاه دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار ضمن مرور فعالیتهای نمایشگاه تاکنون وجوه بینالمللی نمایشگاه مورد بررسی قرار گرفت.
دری با اشاره به تفاوت نمایشگاه کتاب از حیث مخاطب و ناشران شرکت کننده و دیگر بخشهای ویژه این نمایشگاه از استقبال خوب ناشران و هیاتهای بازدید کننده خارجی ابراز رضایت کرد.
حسن قشقاوی نیز با اشاره به فضای اختناق و سانسور و حساسیتهای موجود روی کتاب در کشورهای خارجی دلیل استقبال و ابراز شگفتی میهمانان خارجی از نمایشگاه کتاب تهران را خط قرمزهای زیاد این کشورها در حوزه چاپ و نشر دانست و گفت: وزیر امور خارجه برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران تمایل زیادی دارد و به دلیل سفرهای خارجی موفق به حضور در این گردهمایی بزرگ فرهنگی نشد.
بادامچیان:در اعلام آمار سرانه مطالعه باید تفاوتها لحاظ شود
اسدالله بادامچیان، قائم مقام حزب مؤتلفه اسلامی با بیان این مطلب گفت: با تفکیک و تقسیمبندی میزان مطالعه بر اساس سن، شرایط شغلی، تحصیلات، جنسیت افراد و... میتوان آمار بهتر و قابل قبولتری از وضعیت مطالعه در سراسر کشور ارایه داد.
وی افزود: هنگامی که آمار سرانه مطالعه در کشور اعلام میشود، نباید جمعبندی کلی صورت گیرد و رقمی اعلام شود؛ بلکه باید تفاوتهای آن را در نظر بگیریم و با توجه به آن تفکیکها و تفاوتها، آماری را اعلام کنیم. به عنوان مثال سطح کتابخوانی دانشآموزان و دانشجویان کشورمان در مقایسه با کشورهای مختلف جهان متفاوت است و آمارها نشان میدهد جوانان ایرانی درس خوانتر هستند. کتابخوانی در سنین بازنشستگی با سوادها بیشتر از زمان میانسالی آنهاست چون اوقات فراغت بیشتری نسبت به زمان ایام شاغلی دارند یا سطح مطالعه دانشجویان تا سطح مردم عادی در اوقات فراغتشان بیشتر است.
به گفته وی میزان مطالعه کسبهای که شغل آزاد دارند در مقایسه با کسانی که شغل دولتی دارند و یا برای تامین مخارج زندگی دو شغله هستند، نیز متفاوت است.
نماینده مردم تهران با اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه در کشورگفت: مطالعه در ایران بسیار کم است و دلیل آن هم چاپ و انتشار کتاب با شمارگان پایین است.
بادامچیان با اشاره به مساله تبلیغ کتاب در کشور گفت: اختصاص مکانی به کتب حضرت زهرا (س) کار شایستهای است و اگر در بخشهای دیگر نمایشگاه کتاب هم با الگوگیری از این ابتکار، همه مردم آسان، سریع و ساده به کتب دسترسی داشته باشند در ارتقاء سطح کیفی تاثیرگذار خواهد بود.
عضو مجمع ناشران انقلاب اسلامی: چشم اندازمان بهینهسازی شبکه توزیع و حضور بین المللی است
سید کاظم شمس، مدیر مسئول انتشارات بوستان کتاب قم گفت: ورود به عرصه بینالملل و مسئله توزیع بهینه کتاب دو هدف مهم مجمع ناشران انقلاب است.
وی افزود: مجمع ناشران انقلاب اسلامی در بعد داخلی به مسئله توزیع مناسب و در بعد خارجی حضور در نمایشگاههای بینالمللی را هدف قرار داده است. به نظر میرسد این اهداف طی دو سال اینده به نتیجه برسد.
وی خاطر نشان کرد: دغدغه اصلی در تشکیل مجمع برطرف کردن مشکلات حوزه نشر به ویژه مسئله توزیع کتاب است. بسیاری از فعالان این حوزه در دورههای قبل حرکتهای انفرادی انجام داده بودند که به جایی نرسیده بود. همچنین اهداف بلند انقلاب که باید در آثار تولیدی آورده شود، ناشران را به تشکیل مجمع سوق داد.
شمس تصریح کرد: هرچند برخی از ناکارآمدیها از سوی متولیان فرهنگ است ولی ناید فراموش کرد آن حوزه نیز از امکانات محدود برخورداراست. فعالیت مجمع میتواند بخشی از این مسئولیت را به عهده بگیرد. مجمع با افراد توانمند در حوزههای اندیشه اسلامی و دیگر حوزهها مانند اتاق فکر قوی است که میتواند بازوی توانمندی برای مسئولان اجرایی باشد.
شمس با اشاره به حضور مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب گفت: این شیوه حضور، مدلی است از شکل صحیح نمایشگاه. در واقع نمایشگاه محلی است برای تعامل بین مخاطبان و ناشران تا پیشنهادات و راهکارهای خود را با یکدیگر در میان بگذارند. کارکرد اصلی نمایشگاه نمایش و ارتباط با مولف است.
لاریجانی: ضعف در کتابخوانی یک مشکل فرهنگی است
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب در پاسخ به این سوال که آیا مشکل کتابخوانی یک مشکل فرهنگی است یا اقتصادی، تصریح کرد: من فکر میکنم این یک مشکل فرهنگی است، البته ممکن است پسزمینه اقتصادی داشته باشد و نمیتوان آن را نادیده گرفت، اما اصولا جامعه ما خیلی با کتابخوانی انس پیدا نکرده است که البته این هم خوب است اما آثار و کتب دیگر کمتر خوانده میشود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: در غرب، کودکان از دوران کودکی آموزش میبینند که با کتاب انس پیدا کنند لذا وقتی بزرگ می شوند دریافتهای هنری دقیق دارند.
به گفته وی، این موضوع در کشور ما ضعیف است، البته ما از نظر علایق دینی و مذهبی جلوتر هستیم اما علاقهمند کردن کودکان به کتابخوانی کار آموزش و پرورش و رسانههاست تا کودکان احساس کنند، اگر اوقات فراغت خود را با کتاب پر کنند لذت خواهند برد.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضعف فرهنگ کتابخوانی در کشور بر ضرورت تلاش رسانه ها در این زمینه تاکید کرد.
علی لاریجانی با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور ما ضعف رویکرد کتابخوانی است، اظهار امیدواری کرد با کمک رسانهها گامهای موثرتری در فرهنگ کتابخوانی در کشور برداشته شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در نمایشگاه هم میبینید که تیراژ کتابها بطور متوسط سه هزار نسخه است؛ لذا رسانهها باید تلاش کنند تا فرهنگ کتابخوانی را رواج دهند، البته کتابهای متنوع با ابتکارات جدید هم در این باره موثر خواهند بود.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین خاطر نشان کرد: در حال حاضر تنوع مجموعه آثار چاپ شده بسیار خوب است، اما شمارگان آنها کم است و این قدری معنادار است.
به گفته وی میتوان از روشهایی مثل توزیع بن استفاده کرد که قیمت کتاب برای علاقهمندان ارزانتر شود، این کار البته برای برخی صنوف مثل دانشجویان انجام شده اما خوب است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بخشهای دیگر هم فکری بکند تا هم بازار آشفته نشود و هم به خریداران کمک شود.
لاریجانی با بیان اینکه قیمت کتاب در کشور ما نسبت به سایر کشورها گران نیست، افزود: البته قیمت کتاب نسبت به وضع داخلی اقتصادی کشور گران است و ما باید این را با وضع اقتصاد کشور خودمان بسنجیم.
معرفی کتاب «تفسیر آیه نور» در برنامه سخن تازه
انتشارات مکتب وحی، کتاب در تفسیر آیه نور را در بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب تهران عرضه کرده است.
حجتالاسلام مجلسی، مدیر انتشارات مکتب وحی، در برنامه سخن تازه ویژه نمایشگاه کتاب گفت: کتاب «تفسیر آیه نور» از آثار علامه سید محمد حسین حسینی تهرانی است که شامل سخنرانیهای علامه تهرانی درخصوص تفسیر آیه 35 سوره نور میشود.
وی افزود: در این اثر ابتدای آیه 35 نور با مبانی عرفانی تفسیر شده و برای عموم قابل فهم است.
حجتالاسلام مجلسی تاکید کرد: در تفسیر این آیه شریفه بحث امکان لقاء و دیدار خداوند برای عموم و معرفت پیدا کردن به وجود الهی مورد بررسی قرار گرفته است.
برنامه سخن تازه ویژه نمایشگاه کتاب از رادیو قرآن هر روز در دو بخش از ساعت 17 الی 18 و همچنین 19:30 الی 20 رویدادهای نمایشگاه کتاب را اعلام میکند.
بهمن دری: اختصاص اعتبار لازم برای ساخت فاز نخست نمایشگاه کتاب ضروری است
بهمن دری، رئیس بیستوچهارمین دوره نمایشگاه کتاب تهران با تاکید بر اینکه نیازمند اختصاص زمین برای برپایی نمایشگاه سال آینده از سوی دولت هستیم، گفت: در فاز نخست ساخت نمایشگاه به 20میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم.
وی افزود: قضاوت شهرداری درباره پیشنهاد رئیسجمهور نسبت به اختصاص پارک چیتگر برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ناپخته و زودهنگام بود.
وی خاطر نشان کرد: مصلی تهران برای چند دوره پذیرای نمایشگاه کتاب بوده است که سال آینده با خوانده شدن صیغه مسجد برای آن، دیگر مکان مناسبی برای نمایشگاه کتاب نیست.
دری از بازدید چند مکان به صورت محسوس و غیرمحسوس توسط کارشناسان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد و گفت: چنانچه دولت زمین مناسب برای برپایی نمایشگاه در سال آینده را به ارشاد واگذار کند و فاز نخست اعتبارات را ارائه کند، کار ساخت نمایشگاه را آغاز میکنیم.
برگزاری جلسات شعرخوانی در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
در راستای برگزاری جلسات و نشستهای مباحثه نقد و آشنایی نویسندگان و خوانندگان کتاب با یکدیگر، نشست شعرخوانی شاعران مطرح سراسر کشور در بیستوچهارمین نمایشگاه بینالملی کتاب تهران برگزار میشود.
در این راستا 23 اردیبهشت دومین نشست شعرخوانی و آشنایی با اثار جدید شاعران با حضور دکتر مجید نواییان، مریم اسماعیلی و فرامرز عرب عامری و علاقهمندان به شعر و ادبیات در بخش فعالیتهای جنبی واقع در زیرزمین شرقی شبستان مصلی بزرگ امام خمینی برگزار شد.
اسدالله بادامچیان: حضور پرشور مردم در نمایشگاه نشانه جهتگیریهای درست برنامهریزان است
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، حضور پرشور مردم در نمایشگاه کتاب را نشانه جهتگیری درست برنامههای مدیران وزارت ارشاد دانست.
اسدالله بادامچیان، در دیدار خود با رییس نمایشگاه کتاب ضمن تبریک به بهمن دری گفت: نمایشگاه امسال هم از نظر جمعیت و هم از نظر تنوع کتاب مطلوبتر از سال گذشته است و این امر نشان میدهد که جهتگیریها و هدفگذاریها درست بوده است.
وی افزود: باتوجه به هم زمانی ایام شهادت حضرت زهرا(س) با ایام نمایشگاه پیشبینی درباره برپایی غرفههایی بدین منظور بسیار به جا و درست بود.
بهمن دری در این دیدار با اشاره به وضعیت عفاف و حجاب در نمایشگاه گفت: بحث فرهنگسازی در نمایشگاه کتاب در حد اعلی مورد توجه قرار گرفته است و موضوع عفا ف و حجاب در داخل سالنها با تذکر به غرفهداران به نحو مطلوبی رعایت شده است.
بادامچیان درادامه تصریح کرد: در این عرصه باید سعی شود کار به صورت توجیهی باشد و حجاب اجباری مانند بیحجابی اجباری است.
لاریجانی با حضور در نمایشگاه کتاب از کتاب فرهنگ عمومی رونمایی کرد
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی با حضور در بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از کتاب فرهنگ عمومی رونمایی کرد.
منصور واعظی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در توضیحاتی درباره این کتاب به رییس مجلس گفت: این کتاب در 33 جلد تهیه شده که 32 جلد آن مربوط به طرح بررسی و سنجش شاخصهای فرهنگ عمومی کشور در استانهاست و یک جلد آن مربوط به وضعیت فرهنگ عمومی در کل کشور است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور خاطر نشان کرد: غالبا در بررسی وضع فرهنگ عمومی شاخصها متکی بر امکانات فرهنگی هستند در حالی که این امکانات بیانگر وضع فرهنگی نیست، اما این کتاب رفتارهای مردم، امور فرهنگی و گرایشات عمومی را به یک مدل علمی تبدیل و آن را اندازهگیری کرده است.
به گفته واعظی این کتاب به تفکیک هر استان وضعیت فرهنگی کشور را نشان میدهد.
پایان پیام/
نظر شما