مسجد جامع عقیق شیراز مرمت و بازسازی می شود

مدیران کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اوقاف وامورخیریه فارس، در جلسه مشترکی از مرمت مسجد جامع عتیق شیراز خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، حجت الاسلام غلامرضا محمدزاده، مدیر کل اوقاف فارس، در جلسه مشترک مدیران کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس و اوقاف وامورخیریه استان و همچنین معاونین این 2 اداره کل که در دفتر مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس تشکیل شد، ضمن اشاره به اهمیت مسجد جامع عتیق شیراز، گفت: از جنبه تاریخی و نیز به لحاظ مباحث اعتقادی قوی مردم، این مسجد به عنوان یکی از مساجد تاریخی صدر اسلام در شیراز محسوب می شود.

 

وی تاکید کرد: می بایست هر 2 دستگاه به عنوان متولیان حفاظت و نگهداری از این مسجد مهم با توافق و همکاری موضوع ساماندهی آن را در دستور کار خود قرار دهند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس اضافه کرد: احیا مسجد تاریخی جامع شیراز کاری دینی و خدا پسندانه است که اکنون بیشتر با مشکلات مسائل مالی، اعتباری موجه بوده و باید هر 2 نهاد با اختصاص اعتبارات موجود تا حدامکان در مرمت این مسجد همت گمارند.

 

وی ضمن تشریح برخی فعالیت های مرمتی صورت گرفته در این مسجد تاریخی، اظهار داشت: هم اکنون سنگ فرش حیاط مسجد با نظارت میراث فرهنگی در دست تعمیر بوده و مرمت منبر چوبی، برچیدن فضاهای الحاقی و ایجاد آبدار خانه مناسب از جمله اقداماتی است که باید با همکاری میراث فرهنگی استان انجام شود.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس در ادامه به موضوع سیستم گرمایشی مسجد جامع نی ریز اشاره کرد و خواستار ایجاد این سیستم مطابق با موازین میراث فرهنگی شد.

 

وی همچنین به امامزاده خواجه احمد انصاری نی ریز اشاره کرد و با توجه به ممانعت میراث فرهنگی به لحاظ قدمت تاریخی بنای امامزاده و قبرستان پشت امامزاده مبنی بر الحاق فضاهای جدید و توسعه فضاهای پیرامونی خواستار رفع این مشکل شد.

 

حجـت الاسلام محمدزاده، همچنین به انعقاد تفاهم نامه میراث فرهنگی و اوقاف در ساخت سرویس های بهداشتی بین راهی اشاره کرد و ضمن تقدیر از فعالیت های میراث فرهنگی استان در ساخت سرویس های بهداشتی بین راهی و بویژه در جنب آرامگاه امامزادگان جلیل القدر در اقصی نقاط استان به جهت رفاه حال زائران وگردشگران خواستار منطبق نمودن طرح معماری آن با معماری فضای معابر و آرامگاه ها شد.

 

توسعه فضاهای گردشگری اطراف امامزادگان در استان از دیگر پیشنهادات مدیر کل اوقاف و امور خیریه فارس بود که مورد بحث و بررسی قرارگرفت.

 

دکتر محمدرضا بذرگر، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت مسجد جامع عتیق از جنبه تاریخی و اعتقادی به عنوان یکی از قدیمی ترین مساجد جهان اسلام گفت: ساماندهی و مرمت اصولی این مسجد با توجه به حساسیتی که موقعیت مسجد در بافت تاریخی و همجواری با حرم مطهر شاهچراغ (ع) دارد از طرح هایی است که با دقت نظر کافی در حوزه میراث فرهنگی دنبال می شود.

 

وی با اشاره به اهمیت حفاظت فیزیکی از این بنا ادامه داد: به زودی منبر چوبی مسجد که از اهمیت تاریخی ویژه ای نیز برخوردار می باشد مورد مرمت قرار می گیرد.


بذرگر یادآور شد: جا نمایی ایجاد آبدار خانه توسط کارشناسان میراث فرهنگی صورت خواهد گرفت تا فضای مناسبی جهت ایجاد آبدارخانه مطابق با موازین میراث فرهنگی کارشناسی شود.

 

وی به لزوم همکاری و همفکری هرچه بیشتر این 2 دستگاه اشاره و تاکید کرد: ساماندهی فضاهای تاریخی از مهمترین وظایف میراث فرهنگی است و از آنجا که مقابر امامزادگان جلیل القدر و تعداد زیادی از مساجد نیز دارای قدمت تاریخی، فرهنگی می باشند و بسیاری دیگر از بناهای تاریخی که در مالکیت اوقاف است ضرورت همکاری و تعامل را دوچندان می سازد.

 

وی خواستار برگزاری جلسات متعدد ماهانه در سطح مدیران و کارشناسان دو اداره کل جهت هماهنگی انجام کار در پروژه های مشترک شد و افزود: این اداره کل در بسیاری از فضاهای تاریخی مذهبی استان بویژه مساجد و امامزاده های جلیل القدر اقدامات مرمتی انجام داده است و ازآنجا که این اماکن در توسعه گردشگری مذهبی نقش مهمی دارند توسعه فضای پیرامون این اماکن و ایجاد امکانات رفاهی جهت گردشگران و زائران در دستورکار هر دو اداره کل قرار می گیردو درصورت امکان اختصاص بخشی از اعتبارات فرهنگی استان به اینگونه اقدامات فرهنگی شاهد توسعه گردشگری مذهبی استان خواهیم بود.

 

به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس، بذرگر گفت: موضوع مرمت مسجد جامع عتیق، مسجد وکیل و آرامگاه حضرت علی ابن حمزه (ع) که از انتظارات مردم شیراز و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی است و با توجه به حضور گردشگران و زائران داخلی و خارجی دراین مکان وهمچنین مرمت امامزاده شیرمرد نورآباد ممسنی و امامزاده بزم بوانات از پروژه های است که در اولویت پروژه های عمرانی 2 دستگاه قرار خواهد گرفت.

 

مرمت منبر چوبی مسجد جامع عتیق شیراز توسط میراث فرهنگی استان، مرمت بنای مسجد با همکاری اوقاف و میراث فرهنگی فارس و در حد اعتبارات 2 دستگاه، برچیدن فضاهای الحاقی در مسجد، جا نمایی ایجاد آبدارخانه مسجد توسط میراث فرهنگی و اجرای آن توسط اوقاف، حفظ حریم تاریخی مسجدجامع عتیق شیراز، تمهیداتی جهت مسائل امنیتی و حفاظتی مسجد توسط هر 2 دستگاه، بررسی موضوع گرمایشی مسجد جامع نی ریز توسط میراث فرهنگی، بررسی امکان توسعه فضای پیرامونی مقبره امامزاده احمد انصاری نی ریز توسط میراث فرهنگی و نیز مشارکت در توسعه فضاهای گردشگری پیرامون اماکن مذهبی و امامزادگان استان از جمله مصوبات این نشست بود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 3814

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha