سرو روزه داری در ظرف داستان

خبرگزاری شبستان: یک نویسنده معتقد است، داستان به دلیل شوق‌انگیزی و نشان‌دادن واقعه به صورت عینی ظرف مناسبی برای انتقال مفاهیم دینی از جمله آداب روزه‌داری به بچه‌هاست.

حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری از نویسندگان کودک و نوجوان کشورمان در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه در انتقال احکام روزه‌داری در قالب داستان و شعر به کودکان موفق بودیم، به خبرنگار شبستان گفت: متاسفانه از این هنر برای آموزش معارف دینی خیلی کم استفاده کردیم. داستان و شعر خوبی در زمینه آموزش روزه‌داری و مسایل مربوط به آب برای کودکان و نوجوانان نداریم و در نتیجه، این مقوله به حوزه نمایش هم راه پیدا نکرده است.

 

حجت‌الاسلام حیدری ابهری معتقد است، نه تنها در طول ماه رمضان که باید در طول سال با حکایت‌های شیرین، بچه‌ها را برای ماه مبارک آماده کنیم تا در این ماه بدانند باید چه بکنند و چه نکنند و همچنین قدر و منزلت این ماه را دریابند.

 

وی تصریح کرد: خیلی از احکام روزه را باید با ظرف داستان و شعر برای بچه‌ها بیان کنیم اما متاسفانه در این زمینه کار زیادی انجام نشده است، در صورتی که داستان  و شعر قابلیت انتقال بسیاری از مفاهیم از جمله مفاهیم دینی را داراست.

 

این نویسنده با بیان اینکه امروزه در کل دنیا بحث قصه‌درمانی مطرح است، عنوان کرد: امروزه بسیاری از بیماری‌های روحی و روانی را با قصه درمان می‌کنند یعنی کاربرد قصه تا این حد پیش رفته است که در حوزه درمان از آن استفاده می‌شود.

 

حجت‌الاسلام حیدری ابهری با اشاره به ظرفیت بالای قصه برای انتقال بسیاری از مفاهیم و آموزش بسیاری از مسایل اظهار داشت: در حوزه‌های دیگر از قصه استفاده می‌شود اما برای بیان احکام و آداب دینی آن‌طور که باید و انتظار می‌رود، استفاده نشده است.

 

وی در مورد وظایف نویسندگان و شعرای کودک و نوجوان در مورد آموزش روزه‌داری و آداب آن به این قشر بیان کرد: در ابتدا مسایلی از روزه‌داری که کودک و یا نوجوان باید بداند، باید لیست شود زیرا لازم نیست بچه‌ها تمام مسایل مربوط به احکام روزه را بداند و سپس باید این احکام را در قالب داستان ریخت و از ظرفیت‌های داستانی به بهترین شکل برای انتقال پیام استفاده کرد. در این صورت داستان خوبی تولید می‌شود که می‌توان آن را به صورت انیمیشن و فیلم درآورد.

 

وی با ابراز تاسف از اینکه بیشتر برنامه‌های تولیدی ما بدون استفاده از ظرفیت‌های هنری است، تصریح کرد: اکثر برنامه‌های ما از قبیل انیمیشن و فیلم لطافت هنری را ندارد و آموزش مستقیم است. در صورتی که باید با کمک هنر به طور ظریف و غیرمستقیم پیام را منتقل کرد.

 

این نویسنده خاطرنشان کرد: شعرا باید به معارف دینی نزدیک شوند و ببینند چه حرف‌هایی گفتنی است برای بچه‌ها و سپس آنها را به صورت شعر به بچه‌ها منتقل کنند.

 

حجت‌الاسلام حیدری ابهری با اشاره به اینکه قصه چند جور تأثیر دارد، گفت: قصه واقعه را عینی نشان می‌دهد نه ذهنی. در حقیقت داستان نشان‌دادن است نه گفتن. از قدم گفتند شنیدن کی بود مانند دیدن، بر این اساس تأثیر داستان زیاد است و آموزش عینی تأثیر بیشتری دارد تا آموزش ذهنی . داستان برای بچه‌ها شوق‌انگیز است و به همین دلیل انتقال پیام و آموزش از طریق داستان موفق‌تر خواهد بود.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 381165

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha