به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله محمد ناصری، استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان امروز "9 تیر"در درس اخلاق ماه مبارک رمضان با اشاره به اینکه امام صادق(ع) فرمودند:" خداوند متعال فرموده اند روزه مال من است و من پاداش آن را می دهم"، اظهار داشت: تمام عبادات از آن خداوند و اجر آن با خداست ولی آنچه در این حدیث اشاره شده اهمیت موضوع روزه با سایر عبادات هاست.
وی افزود: در انجام اعمال عبادی و سایر اعمال نیت مهم است و تا مدامی که بر نیت خود باشیم از اجر آن عمل عبادی بهره مند شده اما در عمل عبادی روزه نیاز به نیت نیست.
وی با اشاره به تفاوت روزه با سایر عبادات گفت: عدم ورود ریا و خودنمایی وجه تمایز روزه با سایر عبادات است و روزه دار نسبت به این عمل عبادی خود قادر به خودنمایی و ریاکاری نیست.
آیت االله ناصری با اشاره به موضوع نیت در روزه و سایر عبادات، گفت: به دلیل این تمایز در بین روزه و سایر عبادات، نفس، خواب و مواردی از این قبیل برای روزه دار ثواب حساب شده و اجر می گیرد که این موضوع در سایر عبادات نیست.
وی بر توجه به روزه داری اعضای بدن تاکید و تصریح کرد: روزه عام، روزه خاص و روزه خاص خاص سه قسم روزه داری است که انسان با روزه داری تمامی اعضای بدنش به مرتبه روزه خاص خاص می رسد و این درجه بالایی در نزد پروردگار دارد.
استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان اضافه کرد: گرچه روزه دار عام از اجر عمل خود برخودار می شود اما فضائل روزه داری شامل روزه داران خاص خاص می شود.
وی با بیان اینکه روزه یک عبادت مهم است، تصریح کرد: حفظ حرمت ماه مبارک رمضان بسیار مهم است و باید حرمت این ماه نگاه داشته شود.
پایان پیام/
نظر شما