بابک دینپرست، معاون کاهش تقاضا و تشکلهای مردمنهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتوگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه در هیچ جای دنیا نمی توان ادعا کرد که عدد عود اعتیاد به بیش 20 تا 25 درصد برسد، گفت: دلیل این موضوع ماهیت اعتیاد است که میگوییم بیماری پیشرونده، عودکننده و مزمن است و کشور ما نیز از این نرم خارج نیست.
وی ادامه داد: در زمینه عود اعتیاد رسیدن به 40 درصد یعنی 40 درصد افراد دیگر به سمت مواد مخدر بازگشت نداشته باشند زمانی محقق میشود که بتوانیم همه حلقههای درمان که بخشی توانمندسازی، حرفهآموزی، اشتغال و جامعهپذیری است را پیاده کنیم.
به گفته دینپرست، نرخ شیوع معتادان بر اساس طرح شیوعشناسی سال 90 تهران رتبه نهم کشور را داراست.
وی افزود: تعداد معتادان متجاهر از سوی دستگاههای مختلف 5 تا 7 هزار نفر اعلام میشود اما متأسفانه مشکل بحث دستگیری و ارجاع تکراری معتادان به مراکز درمانی ماده 16 است.
معاون کاهش تقاضا و تشکلهای مردمنهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: از 40 درصد معتادان دستگیرشده به عنوان ماده 16 که 51 درصد 51 هزار و 800 نفری است که در سه ماهه پایانی سال 90، 91 و 92 در کل کشور به حوزه ماده 16 ارجاع دادیم تقریبا 50 درصد تهرانی هستند.
وی با بیان اینکه با احتساب سه ماهه اول سال جاری 28 هزار نفر معتاد کارتنخواب در کشور وجود دارد در حالی که ادعا میشود تعداد آنها بین 5 تا 8 هزار نفر مشمول ماده 16 در تهران باشد که نشاندهنده این است که بسیاری از این قشر 3 تا 4 بار به مراکز ماده 16 ارجاع شدهاند.
وی دلیل درمانهای تکراری معتادان را عدم کاملشدن حلقه درمان برشمرد و گفت: دستگاههای متولی پس از درمان در خصوص حمایتهای اجتماعی انجام نمیدهند و یک معتاد بیخانمان پس از ترک دوباره به خیابان برمیگردد و اعتیاد آن عود میکند.
دینپرست با اشاره به اینکه برخی از معتادان دارای بیماریهای مزمن روانی، عفونی شدید، ایدز و یا مقاربتی هستند، اظهار کرد: اگر سازمانهای ذیربط حمایتهای لازم را نداشته باشند مشکلات دوچندان میشود.
پایان پیام/
نظر شما