به گزارش خبرگزاری شبستان،برای ساخت نمایشگاه کتاب 6 منطقه مطرح شده است به نظر میرسد منطقه قلعهمرغی تهران مناسبترین گزینه برای ساخت نمایشگاه کتاب باشد.
بهمن دری در دیدار حجتالاسلام والمسلمین ری شهری گفت: 7 منطقه تهران از جمله چیتگر، زندان قصر، مجتمع امام خمینی(ره)، باغ آفتاب شهرداری(اراضی عباسآباد)، قلعهمرغی تهران و شهر جدید پرند برای ساخت نمایشگاه کتاب از سوی مسئولان معرفی شده است.
وی افزود: شهر جدید پرند به دلیل دور بودن از تهران، مجتمع امام خمینی(ره) که در نزدیکی مصلی تهران واقع شده است و باغ آفتاب شهرداری (اراضی عباسآباد) به دلیل وجود ترافیک سنگین گزینههای مناسبی نیستند.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی ری شهری هم گفت: برای احداث نمایشگاه کتاب باید مناطق مطرح شده با نظرات کارشناسانه بررسی شود و معایب و محاسن پیشگیری از ترافیک و دسترسی مناسب مردم به نمایشگاه در نظر گرفته شود و به نظر میرسد منطقه قلعهمرغی تهران جای مناسبی برای ساخت نمایشگاه کتاب باشد.
ترجمه قانون اساسی به چهل زبان دنیا
انتشارات بینالمللی الهدی قانون اساسی ایران را به چهل زبان زندهی دنیا ترجمه کرده و در بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه کرده است.
داود محمدی، مسئول امور نمایشگاههای انتشارات بینالمللی الهدی در اینباره گفت: «سال 1388 کتاب قانون اساسی ایران به 31 زبان زندهی دنیا ترجمه و توسط رئیسجمهور رونمایی شد.
به گفته وی در سال 89 این انتشارات کتاب قانون اساسی کشور را به 10 زبان زندهی دیگر نیز ترجمه کرد که برای اولین بار در نمایشگاه امسال عرضه شدهاند.»
محمدی تصریح کرد: «انتشارات بینالمللی الهدی وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با همکاری ستاد سمیرغ این کتابها را چاپ کرده است»
وی گفت: «قانون اساسی ایران در راستای معرفی نظام جمهوری اسلامی ایران به جهانیان ترجمه و منتشر شده است»
محمدی با بیان این که بیشترین فروش این کتاب به زبانهای انگلیسی و عربی است، گفت: «امسال این کتاب به زبانهای مجاری، گرجی، فیلیپینی، سوئدی، کردی، پشتو و ... نیز ترجمه شده است و بیشر غیرایرانیانی که از غرفه بازدید میکنند، قانون اساسی ایران را به زبان خود خریداری میکنند.»
هابیلیان و پیگیری حقوقی پرونده شهدای ترور
حسین سلیمی، مسؤل غرفه هابیلیان در نمایشگاه کتاب گفت: کانون هابیلیان (یا خانواده شهدای ترور) با هدف پیگیری حقوقی پرونده شهدای ترور، افشای جنایات منافقین در داخل کشور و آگاه ساختن جوانان و دانشجویان از پیشینه این گروهک در سال 1384 تاسیس شده است.
وی افزود: این کانون به دبیر کلی سید محمد جواد هاشمی فرزند شهید آیتاله هاشمینژاد اداره میشود و اعضای هیات مدیره آن از افراد درجه یک شهدای ترور هستند.
وی در خصوص فعالیتهای انجام شده توسط کانون هابیلیان در کشور افزود: برگزاری 70 نمایشگاه در داخل و خارج کشور، حضور دبیر کل کانون هابلیان در اجلال حقوق بشر و رساندن این پیام به جهانیان که ایران اولین کشور قربانی ترورسیم است، از جمله برنامههای کانون بوده است.
وی حضور در انگلستان و برگزاری نمایشگاهی از آثار جنایات منافقین، معرفی شهدای مظلوم ترور برای شناساندن جنایتهای منافقین و اعلام این مطلب که چرا کشورهای اروپایی از منافقین حمایت میکنند و چرا اتحادیه اروپا و آمریکا با مسئله ترور در ایران برخورد دوگانه دارند را از دیگر برنامههای این کانون اعلام کرد.
غرفه کانون هابیلیان با نمایش بیش از 80 پوستر، 10 عنوان CD با مضامین جریان شناسی نفاق سبز در بخش سازمانها و نهادهای در نمایشگاه کتاب تهران حضور دارد.
وی در پایان افزود: تاکنون بیش از 17 هزار و 200 نفر به دست گروهکهای تروریستی از جمله فرقان، اشرار، پژاک، حزب تندر، گروهک عبدالمالک ریگی شهید شدند که 12 هزار شهید توسط منافقین مجاهدین خلق به شهادت رسیدند.
کتاب های همراه جوان در نمایشگاه کتاب
انتشارات همراهان جوان برای نخستین بار، با ارائه چهار بسته برای جوانان در بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور دارد.
بستههای همراه جوان این انتشارات با موضوعاتی همچون همراه قرآن، همراه جوان، بسته همراه جوان و همراه بانوان در نمایشگاه کتاب عرضه شده است.
همراه قرآن دائرهالمعارفهای کاربردی از علوم و معارف قرآنی را شامل میشود که ویژه دانشآموزان و دانشجویان است. همراه جوان بستهای است که شامل نکتههای حقوقی، ورزشی و زیستشناسی است و درباره برخی از دانشگاههای معتبر جهان، مراکز مشاوره، اطلاعات علمی، آموزشی، هنری، مذهبی و... اطلاعات عرضه میکند. همراه بانوان شامل چهارصد و پنجاه صفحه مکتوب و پنج هزار صفحه لوح فشرده است و به اطلاعاتی راجع به نیاز زنان و دختران جوان میپردازد.
دفترچه نکات ایمنی و پیشگیری از آتشسوزی
سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با هدف ارتقاء و گسترش آموزشهای عمومی ایمنی و ایجاد محیطی ایمن در خانه و خانواده به دور از آتشسوزی و حادثه و با توجه به حوادث و خطراتی که ممکن است جان و مال شهروندان را تهدید کند، توصیههایی ایمنی را در قالب جزوهای ساده تهیه کرده است.
در این دفترچه علاوه بر توصیههای ایمنی برای پیشگیری از آتشسوزی، راهنمای خرید و نصب دستگاههای هشدار دهنده دود، ساخت راهروهای خروج اضطراری و رعایت نکات ایمنی آسانسور نیز شرح داده شده است.
دفترچه راهنمای ایمنی در خانه توسط نیروهای مستقر آتشنشانی در نمایشگاه به طور رایگان در میان بازدیدکنندگان نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران توزیع میشود.
نویسندگان و خبرنگاران در نمایشگاه کتاب بیمه میشوند
نویسندگان و خبرنگاران با مراجعه به غرفه معاونت امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمایشگاه کتاب نسبت به بیمه خود اقدام کنند.
معاونت امور مطبوعاتی از سال 83 بیمه نویسندگان و خبرنگاران که یکی از بزرگترین خدمات بیمهای است را آغاز کرده است. خبرنگاران و نویسندگان میتوانند با مدارک لازم و واریز مبلغ 000/0 15 ریال و نمونه اثر خود به غرفه معاونت امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن ناشران عمومی یا به دفتر معاونت امور مطبوعاتی مراجعه کنند.
تاریخنگاری ایران دوره وابستگی را پشت سر گذاشته است
قاسم تبریزی، عضو موسسه پژوهشهای سیاسی گفت: تاریخنگاری در گذشته تحت تاثیر غرب و شوروی بود و تاریخنگاران ماخذ اولیه خود را از شرق شناسان و ایران شناسان میگرفتند.
به گفته وی، منابع اولیه همگی با نگاهی استعماری توام با تحقیر و وارونه جلوه دادن بود.
تبریزی گفت: تاریخنگاری درایران تحت تاثیر چهار جریان بوده است: جریان تاریخنگاری چپ که تحت تاثیر شوروی بود، تاریخنگاری فراماسونری که فعالان آن به اهداف خاصی تاریخ مینوشتند،تاریخنگاری شاهنشاهی و تاریخنگاری انقلاب اسلامی.
وی افزود: انقلاب اسلامی استقلال تاریخنگاری را ایجاد کرد و بافتهای تخریب گرایانه چهار جریان را از بینبرد. درهای وزارت خانهها به روی تاریخنگاران باز شد و نسل جدیدی از جویندگان حقیقت پا به عرصه وجود گذاشتند.
تبریزی درادامه با اشاره به وقایع تاریخ بعد ازانقلاب خاطرنشان کرد: از مهمترین اتفاقات بعد از انقلاب میتوان به تسخیر لانه جاسوسی،دفاع مقدس،جریان 30 خرداد، جنگ احزاب علیه انقلاب، رحلت امامخمینی(ره) و رهبری مقام معظم رهبری، انتخابات سال 76و اغتشاشات بعد از انتخابات سال 88 اشاره کرد.
عضو موسسه پژوهشهای سیاسی با اشاره به جایگاه نمایشگاه کتاب گفت: بهترین کارایجاد نمایشگاهی دائمی برای برگزاری فصلی، مناسبتی و تخصصی کتاب است.
این موسسه با ارائه بستههای همراه جوان میکوشد اطلاعات عمومی جوانان را ارتقاء بخشد و کتابهای مرتبط را به آنان معرفی کند.
نشست «طرح تحول در نظام آموزشی متوسطه» برگزار شد
نشست «طرح تحول در نظام آموزش متوسطه» با سخنرانی دکتر افروز در سرای کرسیهای آزاداندیشی برگزار شد.
در نشست «طرح تحول در نظام آموزش متوسطه»، دکتر غلامعلی افرزو شایستهها و بایستههای این نظام را بررسی کرد.
وی اظهار داشت: شایسته آن است که برنامه دروس مدارس بالاخص دوره متوسط، مهارت محور و خلاقپرور باشد.
به گفته وی تحصیلات پیشدانشگاهی باید به گونهای طراحی شود که فارغالتحصیلان آن با یک دانشنامه عمومی و کاربردی برای ادامه تحصیل در یکی از رشتههای دانشگاهی آماده شوند.
وی ادامه داد: کارگزاران کنکور نیز باید زمینهای فراهم کنند تا همه دانشآموزان مستعد به دور از اضطرابهای ناشی از محفوظات غیرضروری، در فرآیند کنکور موفق شوند.
در پایان این نشست، جمعی از منتقدین و داوران، مشکلاتی را برای این طرح برشمردند که دکتر افروز به برخی از آنها پاسخ داد و برخی را نپذیرفت.
یک ناشر حوزه علوم ورزشی: ورزش هم نیاز به کتاب و ارتقا فرهنگی دارد
به گفته یک ناشر آموزشی – ورزشی، برخلاف تصور رایج، ورزش هم نیاز به کتاب و ارتقای فرهنگی دارد.
ناصر صادقی، مسئول غرفه انتشارات علم و حرکت، گفت: عمده مشکلات ورزشی ما ناشی از بیاخلاقی و پایین بودن سطح فرهنگی مخاطبان ورزشی است.
وی افزود: نمایشگاه مکان خوبی است تا در ازدحام این همه کتاب با مضامین گوناگون، مخاطبان کتابهای هرچند اندک ورزشی را ببینند و فرهنگ مطالعه در این مضامین را نیز پیدا کنند.
وی تشریح کرد،: ما امسال 40 عنوان کتاب چاپ جدید به نمایشگاه آوردهایم که بیشترین تعداد آن به عنوان آموزشی اختصاص دارد.
وی ادامه داد: نشر کتابهایی برای ارتقا سلامت خانواده و کتابهای تخصصی رشتههای گوناگون ورزشی از دیگر اولویتهای ماست.
وی در پایان اظهار داشت: اکنون که رشتههای دانشگاهی در علوم ورزش رو به گسترش است، باید ناشران ورزش نیز همپای آنها خود را ارتقا دهند.
نشست «مقتلنویسی برای کودکان و نوجوانان» برگزار شد
نشست «مقتلنویسی برای کودکان و نوجوانان» با حضور حمید گروگان و سید علی کاشفی خوانساری در سرای اهل قلم کودک و نوجوان نمایشگاه بیستو چهارم برگزار شد.
در ابتدای این نشست حمید گروگان، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان اظهارداشت: مقتل و مقتلنویسی در فرهنگ ما موضوع تازهای نیست و از قدیم الایام درباره نحوه عزاداریها برای امام معصوم به ویژه امام حسین (ع) نکات زیادی مطرح شده است.
وی اضافه کرد: معمولا نام «مقتل» ما را یاد واقعه عاشورا و نحوه شهید شدن امام حسین (ع) و یارانش میاندازد، اما این تنها بخشی از مقتل است و ما به سایر زوایای مقتل توجهی نداریم.
وی در پایان عنوان کرد: همه ما میدانیم که به هیچ وجه نتوانستهایم حق واقعه عاشورا را در حوزه کودک و نوجوان ادا کنیم و اکثر کتابهایی که در این زمینه نوشته شده، بدون مراجعه به منابع معتبر، تنها به گفتهها و نوشتههای سطحی اکتفا کرده است.
پایان پیام/
نظر شما