جمع آوری کتب ادعیه و قرآن فرسوده همزمان با ماه رمضان از مساجد مشهد

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد از جمع آوری کتب ادعیه و قرآن فرسوده از مساجد سطح شهر همزمان با ماه رمضان خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، علی نجفی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد ظهردیرور(8تیر) در نشستی خبری و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شهروندان می‌توانند کتب فرسوده خود را وقف مسجد کنند.


نجفی ادامه داد: بعد از تحویل این کتب از مساجد به ازای هر پنج کتاب ادعیه فرسوده یک کتاب ادعیه نو در اختیار مساجد قرار خواهد گرفت.


مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد از جمع آوری کتب ادعیه و قرآن فرسوده همزمان با ماه رمضان خبر داد وگفت: مساجد می‌توانند برای تحویل کتاب های ادعیه فرسوده در ماه مبارک رمضان با شماره‌های 3233 و 137 تماس حاصل کنند.


مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد در ارتباط با جمع‌آوری کتب ادعیه از مساجد نیز بیان کرد: حجم زیادی از کتب‌ ادعیه در مساجد شهر مشهد فرسوده شده‌اند و ما بر اساس باورهای دینی خود اجازه امحای آن را نداریم اما بر اساس استفتایی که از مراجع تقلید داشتیم در صورتی که این کتب ادعیه با آب مطهر در فرآیند خمیرسازی قرار بگیرند و جوهرزدایی شوند، مشکل شرعی نخواهد داشت.


وی در ادامه سخنان افزود: سازمان مدیرت پسماند شهرداری مشهد در حوزه عملیاتی سعی کرده در کشور بهترین عملکرد را در زمینه های نرم‌افزار و سخت‌افزار داشته باشد.


وی با بیان اینکه خوشبختانه ایران جز معدود کشورهایی است که یکی از اصل‌های قانون اساسی آن حفظ محیط زیست است، افزود: با توجه به اینکه سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد پتاسیل بالای خود را نشان داده است سازمان ملل متحد؛ شهرداری مشهد را به عنوان تنها شهر در کشور انتخاب کرده است تا دستگاه بی‌خطرسازی گازهای فلوئور، سی اف سی ها و فریون ها در آن نصب شود.


وی اضافه کرد: طی این اقدام یک دستگاه بی‌خطرسازی گازهای سمی و خطرناک از سوی سازمان ملل متحد به صورت رایگان به سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد تحویل داده است که قیمت آن بالغ بر250 هزار دلار معادل 750 میلیون تومان است.


نجفی تاکید کرد: در کنار این دستگاه سازمان ملل متحد 100 هزار دلار را به صورت نقدی به منظور آموزش کاربران دستگاه و همچنین هزینه‌های جانبی آن واریز کرده است.


مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد تصریح کرد: با نصب این دستگاه، سازمان‌های آتش‌نشانی مکلف هستند کپسول‌های اطفای حریق خود را که از گاز فلوئور استفاده می‌کند، برای بی‌خطرسازی تحویل دهند و سپس سازمان مدیریت پسماند کپسول‌ها را باز می‌گرداند.


نجفی با بیان اینکه این دستگاه تا قبل از پایان سال جاری نصب خواهد شد، اظهار کرد: شرکت‌های خصوصی تولیدکننده سیستم‌های خنک کنند نیز می‌توانند از این دستگاه استفاده کنند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: به طور متوسط روزانه هزار و 800 تا 2هزار تن زباله از سطح شهر مشهد جمع‌آوری می‌شود که در این میان سرانه تولید زباله برای هر شهروند در روز 630 گرم است.


وی همچنین در خصوص مشارکت شهروندان مشهدی در تفکیک زباله از مبدا، اضافه کرد: در حال حاضر در شهر مشهد 660 هزار خانوار زندگی می‌کنند که یک ششم از این رقم که 120 هزار خانوار می‌شود در طرح تفکیک زباله از مبدا عضو هستند.


مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: همچنین روزانه 200 تن زباله خشک در قالب طرح‌های مختلف از سطح شهر مشهد جمع‌آوری می‌شود.


نجفی ادامه داد: در حال حاضر براساس قانون شهروندان باید هزینه جمع‌آوری زباله خود را پرداخت کنند اما در حال حاضر تنها 20 درصد از این میزان پرداخت می‌شود و مابقی یارانه شهرداری است.


وی افزود: براساس طرح جدید در صورت تصویب شورای اسلامی شهر مشهد، شهروندانی که در تفکیک زباله از مبدا همکاری داشته باشند مشمول تخفیف در بهای خدمات پسماند قبوض عوارض و نوسازی می‌شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 380866

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha