به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، مهناز اقدسی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گلستان، امروز (8 تیر) در نشستی با محققان، پژوهشگران و دانشگاهیان افزود: این دانشگاه در سال 1388 تاسیس شد که تا کنون تعداد 116عضو هیات علمی و سه هزار و 200 دانشجو داشته است.
اقدسی ادامه داد: 344 طرح پژوهشی درون دانشگاهی، 11 طرح پژوهشی استانی- منطقه ای و هشت طرح پژوهشی ملی به عنوان طرح های این دانشگاه ارائه شده اند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گلستان در خصوص فعالیت های پژوهشی و فناوری دانشگاه گلستان، تصریح کرد: نانو تکنولوژی، زیست فناوری، پیل های سوختی، ساخت زئولیت نیمه سنتزی برای فیلترهای صنعتی جهت حذف آرسنیک، آهن و منگنز از آب آشامیدنی برای اولین بار در کشور و تولید سولفات پتاسیم با استفاده از فرآوری ماده معدنی فلدسپات از جمله این فعالیت هاست.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه گلستان با امکانات تجهیزاتی ناچیز تلاش کرده آزمایشگاه نانوی خود را به شبکه آزمایشگاهی نانوی کشور متصل کند و از سال 1391 مشغول سرویس دهی به دیگر مراکز پژوهشی کشور است.
اقدسی در زمینه نانو عنوان کرد: نانومواد – نانوذرات، نانوداروها، نانوحسگرها، نانوالکترونیک، نانوفوتونیک، نانوکاتالیست ها، نانومغناطیس ها، نانو کامپوزیت های پلیمری و مسائلی دیگر از جمله پروژه های در حال انجام در زمینه نانو است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گلستان در خصوص تولید نانو ذرات با استفاده از عصاره پوست سبز گردو، خاطرنشان کرد: برای اولین بار در جهان، نانو ذرات با استفاده از عصاره پوست سبز گردو توسط محققان دانشگاه گلستان تولید شده است.
وی به فعالیت های مختلف این دانشگاه در زمینه گیاهان مختلف اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر گروه های بیوشیمی، فیتوشیمی و زیست شناسی در حال کار بر روی تعداد زیادی از گیاهان دارویی با ارزش مانند انوسما، افرا، خار مریم، مریم گلی، عروسک پشت پرده و دیگر گیاهان نیز هستند.
اقدسی همچنین به تولید قطره شیرین کننده و چای کیسه ای استویا اشاره کرد و در این باره افزود: استویا گیاهی است با شیرین کننده طبیعی که می تواند جای قند و شکر را بگیرد بدون آنکه در بدن کالری ایجاد کند، می تواند به عنوان شیرین کننده طبیعی فاقد کالری بجای قند، شکر و مواد مصنوعی مثل Aspartam مورد استفاده قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما