عنصر اصلی سبک زندگی اسلامی رعایت اعتدال است

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه عنصر اصلی سبک زندگی اسلامی رعایت اعتدال در عرصه های مختلف زندگی است، گفت: پرهیز از افراط و تفریط مهمترین راهکار مقابله در برابر مشکلات است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان درمشهد، حجت الاسلام محمد جواد نظافت، استاد حوزه و دانشگاه و مدیر مدرسه علمیه المهدی(عج) مشهد صبح امروز(8 تیر) در سلسله همایش های "نهج البلاغه و زندگی" با اشاره به اینکه عمل انسان در چارچوب قوانین دین مبین اسلام باعث سعادتمندی در دنیا و آخرت می شود، اظهار داشت: مهمترین مشکلات دنیای اسلام کج فهمی مفاهیم دین است.

 

وی با بیان اینکه عنصر اصلی سبک زندگی اسلامی رعایت اعتدال در عرصه های مختلف زندگی است، گفت: پرهیز از افراط و تفریط مهمترین راهکار مقابله در برابر مشکلات است.

 

کارشناس سلسله همایش های نهج البلاغه و زندگی با بیان اینکه رعایت اعتدال در محبت به اهل بیت(ع) لازم است و بهترین مردم کسی است که اهل بیت(ع) را به خاطر خدا و به عشق خدا دوست داشته باشند، افزود: کنترل عواطف در زندگی مانع گناه و دوری از محضر خداوند متعال می شود.

  

حجت الاسلام نظافت با اشاره به اینکه بهره گیری از دنیا مصداق های فراوانی دارد، اظهار داشت: تربیت فرزندان، برنامه ریزی های مختلف زندگی، محبت، عبادت، تلاش برای کسب روزی حلال، انفاق، رفع نیاز نیازمندان، دانستن جایگاه خانواده و دیگران در زندگی را از مهمترین مصادیق بهره گیری از دنیا برشمرد.


 مدیر مدرسه علمیه المهدی(عج) مشهد افزود: توجه به عبادت، معیشت و کارکردن، تفریح و رسیدگی به نفس به عنوان اصول اساسی زندگی انسان محسوب می شود و از جمله مهمترین تذکرات در کتاب نهج البلاغه است.


وی با اشاره به اینکه حضرت علی(ع) در نهج البلاغه بر رعایت میانه روی در عرصه های مختلف زندگی چون رفاقت، محبت، عبادت، کسب ثروت وانفاق تاکید بسیاری دارند، افزود: امام علی (ع) درحکمت33  نهج البلاغه فرموده اند" بخشنده باش اما زیاده روى نکن، در زندگى حسابگر باش اما سخت گیر مباش"  بر این اساس میانه روی در زندگی باعث سعادتمندی انسان در عرصه های مختلف می شود.


حجت الاسلام نظافت با اشاره به مصادیق مختلف افراط و تفریط در زندگی، اظهار داشت: توجه به خانواده، محبت به دیگران و برطرف کردن نیاز فقرا نباید از روی افراط تفریط باشد بلکه باید بر مبنای توحید باشد چرا که حضرت علی(ع) در این باره می فرماید انسان نباید بیشترین دغدغه خود را برای خانواده داشته باشد.


مدیر مدرسه علمیه المهدی(عج) مشهد گفت: اسراف مهمترین آفت سخاوت است و سختگیری و محاسبه بیجا خارج از چارچوب دستورالعمل دین اسلام محسوب می شود.

 

کارشناس سلسله همایش های نهج البلاغه و زندگی با بیان اینکه در حال حاضر افراد زیادی در عرصه های مختلف در جامعه دچار افراط و تفریط هستند، گفت: دوای درد مشکلات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پرهیز از افراط و تفریط است.


حجت الاسلام نظافت تصریح کرد: توجه به کمیت و کیفیت عبادت نیز باید با رعایت میانه روی و اعتدال باشد چرا که به فرموده امام علی(ع) در حکمت 35 نهج البلاغه نافله ها انسان ها را مقرب به خدا نمی کند پس اگر زمانی مستحبات به واجب ضرر می زند نباید مستحبات را انجام داد.


پایان پیام/

کد خبر 380687

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha