قرآن جامعه را زنده و به انسان زندگی می بخشد

خبرگزاری شبستان: عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی و استاد مدعو دانشگاه رتردام هلند با بیان اینکه قرآن جوامع را زنده می کند و به انسان زندگی می بخشد ، گفت : انسانی می تواند زندگی قرآنی کند که غافل و مرده نباشد.

به گزارش خبرنگار سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دکتر رسول رسولی پور ، عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی و استاد مدعو دانشگاه رتردام هلند در نشست تخصصی «سبک زندگی قرآنی» در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ، با بیان اینکه تنوع نژادها ، رنگ ها و نظرها در میان انسان ها ، تنوع سبک زندگی را حاص شده است، اظهار داشت : در این زمینه نمی توان از مباحث قرآنی استفاده کرد و همچنین در سبک زندگی بحث معماری و هنری مطرح است که زندگی شهری و روستایی را حاصل می شود و بازهم از قرآن فاصله دارد.
وی با بیان اینکه می توان زندگی شهری یا روستایی قرآنی داشت ، افزود : یکی از سبک های زندگی ، حیات طیبه به فرموده قرآن است که در آیه 97 سوره آل عمران انسان را به آن فراخوانده است .


رسولی پور با اشاره به اینکه دو نوع سبک زندگی از دیدگاه اسلام وجود دارد ،« قرآنی و معنوی» و «غیر قرآنی و غیر معنوی» ، گفت :نقطه آغاز بررسی یک جامعه باید براساس نگاه خوش بینانه باشد تا نتایج بهتری حاصل شود .
این استاد دانشگاه با طرح این سوال که آیا سبک زندگی اسلامی و قرآنی در کشور ما پیاده شده است ؟ تصریح کرد : در جوامع غربی ، رفاه اجتماعی ، امنیت اجتماعی ، آموزش و بهداشت را 4 مولف برای ارزیابی کارآمدی کشور و نظام حاکم می دانند اما به نظر بنده در جامعه قرآنی تاکید بر اخلاق است و این 4 مولفه در درجه اهمیت بعدی قرار دارند.


وی اضافه کرد : جامعه چه قرآنی باشد و چه غیر قرآنی دارای شئون مختلفی از قرآن مانند ؛ مروت ، انصاف ، شفقت ، مهربانی ، کمک ، رحمت ، خوش بینی و ... است و یکی از بزنگاه های جامعه قرآنی و غیرقرآنی قید باید برای وجود این خصوصیت هاست.
رسولی پور با بیان اینکه قرآن جوامع را زنده می کند و به انسان زندگی می بخشد ، گفت : انسانی می تواند زندگی قرآنی کند که غافل و مرده نباشد و برای ارزیابی قرآنی بودن یک جامعه باید آن را در دو بعد فردی و اجتماعی بررسی کرد که هم اکنون در بخش فردی می توان زندگی های قرآنی بسیاری در ایران دید اما در بعد اجتماعی مصداق ا بسیار اندک است و امیدواریم روزی ، زندگی قرآنی از سطح خانگی و فردی به اجتماع برسد.
پایان پیام/

کد خبر 380512

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha