بیش از 50 درصد کتاب‌های دینی و مرجع در قم به چاپ می‌رسد

عضو هیئت رئیسه اتحادیه چاپخانه داران استان قم گفت: بیش از 50 درصد کتاب های دینی و مرجع در این استان به چاپ می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمد عربستانی امروز (24 اردیبهشت) در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه استان قم در زمینه چاپ و نشر دارای جایگاه ویژه‌ای است، اظهار داشت: قم ام القرای جهان اسلام و پایگاه فرهنگی تشیع بوده و وجود مراکز گسترده علمی و دینی و حوزه‌های علمیه و بیوت مراجع و نزدیکی به تهران سبب شده که چاپ و نشر در قم جایگاه ویژه ای داشته باشد و از این حیث قم در جهان تشیع حرف اول را می زند.

  

وی تصریح کرد: ظرفیت ها و پتانسیل‌هایی که قم در زمینه چاپ دارد سبب شده تا اکثر استان ها در زمینه چاپ و نشر به قم مراجعه کنند به طوری که بیش از 70 درصد چاپ هایی که در قم انجام می شود از استان‌های دیگر کشور است.

 

عضو هیئت رئیسه چاپخانه داران استان قم با اشاره به اینکه پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها در چاپخانه‌های استان قم وجود دارد، گفت: چاپخانه‌های قم مجهز به پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها هستند و بعد از اینکه بیروت به هم ریخت اکثر کتاب‌های مرجع در قم چاپ می شود.

 

وی ابراز داشت: اکثر کشور‌های تازه استقلال یافته برای چاپ کتاب به قم مراجعه می‌کنند و بیش از 50 درصد کتاب‌های دینی و مرجع در قم به چاپ می‌رسد که یکی از علل آن وجود مراکز دینی متعدد در قم است.

 

وی با اشاره به مراحل چاپ افزود: چاپ شامل سه مرحله پیش از چاپ، چاپ و بعد از چاپ است و خوشبختانه برنامه ریزی وسیعی برای این مراحل در شهرک صنعتی چاپ پیش بینی شده است.

 

عربستانی با اشاره به نقش صنعت چاپ در رشد و ارتقای فرهنگی در کشورها اضافه کرد: صنعت چاپ در زندگی انسان‌ها رسوخ دارد و به نوعی با زندگی انسان ها عجین شده است و صنعت چاپ در تمام مسائل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و نظامی به خصوص در مسائل فرهنگی نقش مهمی دارد و این صنعت در مورد جلوگیری از تهاجم فرهنگی که مورد نظر رهبر انقلاب اسلامی است نقش موثری می تواند داشته باشد و متولیان صنعت چاپ سربازان خط مقدم مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمنان هستند.

 

وی عملکرد اتحادیه چاپخانه داران را در سال‌های اخیر بسیار مطلوب توصیف کرد و بیان داشت: اتحادیه چاپخانه داران توانست بعد از انقلاب علی رغم تحریم‌های اقتصادی که در کشور بود روش خوبی را پیشه کند و اقدامات مؤثری را انجام دهد که از جمله آن راه اندازی شهرک صنعتی چاپ نشر است.

 

وی با بیان اینکه راه اندازی شهرک صنعتی چاپ و نشر دارای مزیت های زیادی است، گفت: از جمله مزایای راه اندازی شهرک صنعتی چاپ و نشر می‌توان به جلوگیری از تخلفات چاپی و کنترل آن، افزایش کیفیت چاپ، کاهش هزینه‌های تولید، کمک به چاپخانه داران و حرکت به سوی نوسازی ماشین آلات چاپ و غیره اشاره کرد.

 

عربستانی حمایت مسئولان از چاپحانه داران را خواستار شد و ادامه داد: با توجه به اهمیتی که صنعت چاپ در کشور و به تبع آن در استان قم دارد امیدواریم مسئولان حمایت‌های لازم را از چاپخانه داران داشته باشند.

 

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه چاپ و توانمندی‌های آن که 17 تا 20 خرداد در محل نمایشگاه‌های دائمی دایر می شود، عنوان کرد: برگزاری این‌گونه نمایشگاه‌ها در فراهم کردن فضای رقابت، ایجاد اشتغال و تبادل افکار و غیره بسیار مؤثر است و سبب می‌شود تا توانمندی‌های چاپ و آخرین تکنولوژی‌های مربوط به آن به نمایش گذاشته شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 38050

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha