ایجاد فرهنگ دانش بنیان درنظام اقتصادی از دغدغه های معاونت علمی وفناوری

خبرگزاری شبستان: معاون علمی فناوری ریاست جمهور گفت: ایجاد فرهنگ دانش بنیان در نظام اقتصادی از دغدغه های معاونت علمی و فناوری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، سورنا ستاری، معاون علمی فناوری ریاست جمهور، عصر دیروز (7 تیر) در جمع دانشگاهیان، نخبگان و شرکت های دانش بنیان استان گلستان، افزود: امروزه دولت ها برای تحقیقاتی که مغز دانش باشند هزینه می کنند.


وی تجاری سازی دانش را امری مهم در راستای ارتقای سطح کشور در زمینه های مختلف دانست و اظهار داشت: جهت تجاری سازی، باید تسهیلات در اختیار شرکت ها و محققین قرار داده شود و این تسهیلات با ارائه نتایجی مثبت، پس داده شود.


ستاری با تاکید بر حمایت از اساتیدی که جرات ورود به این زمینه را دارند، خاطرنشان کرد: در بخش حمایت از پروژه ها در معاونت علمی فناوری، ستادهایی با هدف توسعه علم و تجاری سازی شکل گرفته است.


وی محققان را موثر در میزان پیشرفت استان های خود دانست و عنوان کرد: اگر مشکلات یک استان توسط محققان و دانشگاهیان آن رفع نشود، افراد غیر بومی کمک زیادی نمی توانند داشته باشند.


راه تجاری شدن در اختیار مخترعین قرار داده شود
ستاری با بیان اینکه تجاری سازی آینده دانشگاه و پژوهشگاه را می سازد و دولت در این زمینه کم هزینه نکرده است، افزود: در نظام نوآوری باید از حلقه های واسطه کمک گرفته شود، زیرا ممکن است یک محقق با توجه به اینکه دانش موضوعی را دارد، اما تجارت در آن زمینه را ندادند.


معاون علمی فناوری ریاست جمهور اظهار داشت: اجرای قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان هدف اصلی معاونت علمی و فناوری در حوزه تجاری سازی است.


ستاری مباحث فرهنگی را از مشکلات معاونت علمی و فناوری عنوان کرد و اذعان داشت: آن مشکل در ایجاد فرهنگ دانش بنیان در نظام اقتصادی است و در کشوری که با نفت پول در می آوریم اکنون می خواهیم با مغز این کار را انجام دهیم.


وی تصریح کرد: بسیاری از نظام ها و دیدگاه ها در اقصاد کشور باید تغییر کنند، که لازمه آن ورود افراد و متخصصان در این حوزه است.


معاون علمی فناوری ریاست جمهور با بیان اینکه لزوم تغییر در برخی دانشگاه ها احساس می شود، خاطرنشان کرد: دانشگاهی که فارغ التحصیلان آن علی رغم افزایش کمیت، از کیفیت مطلوب برخوردار نبوده و کاربردی نداشته باشند، به درد جامعه و کشور نمی خورند.


ستاری با بیان اینکه مشکل اعتباری در زمینه حمایت از شرکت های دانش بنیان نداریم، افزود: برای محصولات دانش بنیان، لیزینگ 12 درصد در صندوق نوآوری و شکوفایی در نظر گرفته ایم.


وی ضمن اعلام آمادگی جهت حمایت از مخترعین، خاطرنشان کرد: طی دو سه ماهه اخیر، کانال حمایتی مناسبی برای مخترعین ایجاد شده و با وجود حدود 100هزار مخترع ثبت شده در کشور، باید راه تجاری شدن را در اختیار آن ها قرار دهیم.


پایان پیام/

کد خبر 380498

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha