عباسعلی فراهتی، عضو شورای فرهنگ عمومی کاشان، امروز(7تیر) در آخرین روز از ماه شعبان المعظم به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: همانگونه که در هفته آخر شعبان المعظم غبارروبی مساجد انجام می شود افراد نیز می توانند با توجه و مروری بر کارنامه عمال خود دل را از غبار رذایل اخلاقی، موانع حضور برکات معنوی و صفات ناپسندی چون بخل، حرص، حسد کینه، دروغ، قطع رحم، فتنه گری،فساد، تفرقه انگیزی، اختلاف، تمسخر، تهمت و دنیاگرایی بیش از حد، پاک کنند.
وی این ماه پرفیض الهی را بستری مناسب برای تزکیه روح و آماده سازی ورود افراد به میهمانی خدا در ماه رمضان دانست و افزود: این تزکیه روح و آماده سازی می تواند از طریق محاسبه اعمال، پرداخت دیونات شرعی، احقاق حقوق، استغفار، مداومت بر ترک گناه و توفیق عظیم توبه واقعی میسر شود.
به گفته وی، ماه های پربرکت رجب و شعبان فرصتی برای رسیدگی به کارنامه اعمال بندگان خداست تا همه آنها خود را برای استفاده نیکو و پربار از ماه مبارک رمضان آماده کنند.
رئیس دانشگاه پیام نور کاشان با تشبیه آمادگی ظرفیت روحی و معنوی انسان برای استقبال از ماه رمضان به زمین نرم و مساعدی که با بارش باران در آن گل، سبزه و ریاحین و لاله می روید، اظهارداشت: عدم آمادگی برای ورود به ماه مبارک رمضان مثل زمین شوره زاری است که با بارش باران بر آن فقط خس و خاشاک می روید و هیچ ظرفیتی برای پذیرش و رویش گل و سبزه ندارد.
فراهتی اذعان داشت: همان طور که در زمین نرم و مساعد با بارش باران الهی گل می روید با آمادگی ظرف روحی و اخلاقی افراد برای استقبال از میهمانی خدا و باران رحمت الهی در این ماه پر خیر و برکت می توان لحظات معنوی آن را درک کرد و گل استجابت و نیاش چید.
وی، توبه همراه با تحول روحی و انقلاب درونی را یکی از مسیرهای آمادگی برای پذیرش طاعات و عبادات ماه رمضان عنوان کرد و گفت: توبه مکمل آمادگی و راهکار تقرب به رحمت و فضل الهی در ضیافت الله است.
عضو هیات علمی گروه معارف دانشگاه کاشان با تاکید بر الگو قراردادن سیره نبوی و علوی در زندگی فردی و اجتماعی افزود: استفاده از آخرین روزهای ماه شعبان برای بهره برداری هر چه بهتر از ماه مبارک رمضان و استفاده از فیوضات و برکات واسعه حق تعالی در این ماه عظیم ضروری است.
فراهتی با اشاره به فضایل و برکات غیرقابل توصیف ماهی که یک شب قدر آن برابر با هزار ماه است و به تعبیر پیامبر اکرم(ص) انفاس روزه دار در این ماه ثواب عبادت دارد، افزود: ماه رمضان فرصت ویژه، سازنده و هدایتگری است که نه تنها مومنین و روزه داران بلکه همه اشخاص می توانند با کلید توبه و استغفار درهای استجابت و تقرب به خدا را به روی خود بگشایند و از پرتگاه گناه و خطا و غفلت دوری گزینند.
وی، سیره علما و بزرگان مبنی بر آمادگی قبلی برای درک برکات ارزشمند ماه رمضان را تاکید کرد و گفت: بسیاری از آنها برای درک لیله القدر یک سال تمام شب ها را شب زنده داری و روز ها را روزه داری می کنند تا به طور قطع بتوانند از این شب ها بهره ببرند.
به گفته وی، طبق آیه 82 سوره طه «وَإِنِّی لَغَفَّارٌ لِّمَن تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا ثُمَّ اهْتَدَی» (و بی گمان من آمرزنده کسی هستم که توبه کند و ایمان بیاورد و کار شایسته انجام دهد) راه بازگشت به خدا و شرط لازم برای مغفرت ورود به مقام توبه است که ماه رمضان فرصت ویژه ای برای استفاده از فیض بزرگ و مقام هدایت بخش است.
این محقق و پژوهشگر علوم اسلامی، توبه را راه بازگشت به خدا و استفاده از فیوضات عظیم الهی دانست و گفت:توبه و آمادگی برای ورود به ماه رمضان می تواند فرد را از خوان رحمت الهی که بی حساب و برای همگان در این ماه گسترده می شود و منحصر به قشر خاصی نیست، بهره مند کند.
فراهتی با اشاره به آیه 53 سوره زمر«قُلْ یَا عِبَادِیَ الَّذِینَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ» اظهارداشت: همه می توانند با توبه و امید به رحمت و مغفرت الهی در ماه رمضان جبران گذشته خود را داشته باشند به شرط اینکه علاوه بر توبه، ندامت قلبی و پشیمانی از گناه همواره با کنترل رفتار و حالت مراقبه ترک گناه را داشته باشند.
وی در پایان تصریح کرد:کنترل رفتارهای اخلاقی، حالت مراقبه و توجه به اینکه فرد در تمام حالات در محضر الله است، انسان را به سمت پرهیز از گناه، دقت و توجه به انجام واجبات، گرایش به مستحبات و ترک مکروهات سوق می دهد.
پایان پیام/
نظر شما