همایش بزرگ "کتابت نور" بالاخره به کار خود پایان داد و طی آن با همکاری مشترک دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم با همکاری ستاد مردمی کتابت نور در سایه ی شمس الشموس (ع) دو مصحف نفیس قرآن کریم توسط نسخ نویسان ممتاز کشوری کتابت گردید.
با توجه به پایان این همایش و کتابت قرآن های مذکور با استاد خوشنویس احمد عبدالرضایی در مورد چرایی و نتایج این همایش به گفتگو نشستیم.
استاد احمد عبدالرضایی با بیان اینکه از دوران کودکی خطاطی می کنم گفت: حدود 3سال است که با مرکز دارالکتابه برای تعلیم هنرآموزان همکاری می کنم و به کار تعلیم نسخ نویسی و ثلث نویسی که هر دو از خطوط ویژه کتابت قرآن می باشند می پردازم.
وی افزود: خط نسخ خط مخصوص کتابت مصحف قرآن است و خط ثلث خط تک نگاری های مذهبی است که طی این چند سال هنرآموزان بسیاری از سراسر کشور با ارتباط گیری با این مرکز به مرحله ممتازی نسخ نویسی رسیده اند.
استاد عبدالرضایی در تبیین اهداف مرکز دارالکتابه تصریح کرد: یکی از مهمترین اهداف مرکز دارالکتابه آن است که بتوانیم روزی به آن مرحله ای برسیم که تعداد زیادی نسخ نویس ممتاز داشته باشیم و توان کتابت قرآن کریم به تعداد بالا و کیفیت عالی را پیدا کنیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه طی این 3 سال رشد مرکز در آموزش هنرآموزان با سرعت بالایی پیش رفته است به طوری که هر سال تعداد هنرآموزان ما دو برابر شده اند و علاوه بر آن نسخ نویسان دیگر کشور نیز عیار دار و منسجم شده اند.
استاد عبدالرضایی در موزد چشم انداز کار خود گفت: باید به جایی برسیم که عیار و کیفیت کار آنقدر بالا رفته باشد که هر نفر به تنهایی چندین بار قرآن را کتابت کرده باشد تا بتوانیم هر روز کاری نفیس تر در سطح برترین کتاب الهی ارائه دهیم.
وی افزود: هرکس هر آنچه را دوست دارد به آن خدمت می کند و ما مسلمانان عزیز تر از قرآن نداریم و باید آن را زینت دهیم و در بهترین مکان ها قرار دهیم و امید داریم به زودی بتوانیم خط نسخ را به دوران اوج خود در قبل از قاجار برسانیم.
وی در توضیح این مطلب گفت: خط نسخ تا قبل از دوران قاجاریه جایگاه ویژه ای داشته ولی با روی کار آمدن صنعت چاپ خوشنویسی نیز از رونق افتاد ولی در سالهای اخیر فعالیت های خوبی برای جایگاه خوشنویسی انجام شده است.
استاد عبدالرضایی در انتها گفت: اگر معنویت در این هنر نبود، نسخ و ثلث با این سرعت رشد نمی کرد و همین قرآن نویسی سبب رونق سریع و برکت این هنر در عیار، کیفیت و کمیت شده است.
نظر شما