به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، سومین دوره نشست مشورتی، توجیهی و آموزشی مدیران و کارشناسان فنی و رابطین کانون های فرهنگی دیجیتال مساجد کشور صبح امروز (جمعه 6 تیر) با حضور دکتر حسن نجفی سولاری، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا سلیمانی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در تالار اجتماعات ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد برگزار شد.
دکتر نجفی سولاری در این جلسه با بیان اینکه رویکرد دولت شروع مراکز دیجیتال از خانههای مردم است، تصریح کرد: بر اساس تخمین ما 9 میلیون خانه (اعم از خانه های مسکونی و خانه های وابسته به نهادها و سازمان ها) در ایران وجود دارد که این تعداد می تواند هسته اولیه تولید در زمینه دیجیتال باشد.
وی با اشاره به اجرای موفقیت آمیز این طرح در هندوستان، افزود: در هندوستان این طرح موجب اشتغال زایی برای یک ششم جمعیت این کشور شد. در کشور ما نیز یک ششم جمعیت یعنی 9 میلیون نفر ظرفیت خوبی برای تولید در این حوزه محسوب می شود، لذا برای ساماندهی این تعداد باید سه هزار و 105 مجتمع دیجیتال در کشور احداث شود.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجتال، ادامه داد: در برنامه پنجم توسعه کشور سه هزار و 105 مرکز دیجیتال تصور شده است که امروز رویکرد و منابع مالی آن مشخص نیست. با کمک معاونت علمی تحقیقاتی ریاستجمهوری، 10 میلیارد تومان برای بیش از سه هزار کانون که شبیه کانونهای فرهنگی هنری مساجد هستند، در نظر گرفته شد که این بودجه جوابگو نیست و فقط می توان با آن نیاز 300 مرکز را آنهم به صورت ناقص مرتفع کرد.
وی افزود: تاکنون البته یک همت عالی در دولت و عطش و نیاز جامعه موجب شده که این 300 مرکز دیجتال در کشور شکل بگیرد، تقاضای ما از دوستان شبکه ملی فرهنگ این است که آسیبها و موانع سر راه این مراکز را دستهبندی کنند و بر اساس اولویت ها این آسیب ها مرتفع شود.
دکتر سولاری سپس ضمن آشنایی با دغدغهها و مشکلات و پیشنهادات مراکز فرهنگی دیجیتال مساجد کشور، با تأکید بر ساماندهی شبکههای دیجیتال کانون های مساجد، شناسایی مراکزی که بر اساس برنامه پنجم توسعه ظرفیت تبدیل شدن به مجتمع دیجیتال دارند، و تأمین منابع مالی، تجهیز و راهاندازی این مراکز، تصریح کرد: اگر شبکههای دیجیتال مساجد به مجتمعهای دیجیتال در کشور تبدیل شود حسناش این است که در خانههای مردم اعتماد ایجاد میشود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از کارهای شبکههای دیجیتال مساجد ارایه خدمات اینترنتی است اما این شبکهها نباید به این کارکرد محدود شوند، چون ایجاد کافت نت و صدور مجوز خدمات اینترنتی کار وزارت بازرگانی است، مهمترین منطق این شبکهها مقابله با تهاجم فرهنگی و عرضه اینترنت پاک است که هنوز جا نیفتاده است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت این شبکه های دیجتیال مساجد برای آموزش فعالیت مفید در فضای مجازی تاکید و اظهار کرد: البته هنوز سازو کار استفاده از این ظرفیت فراهم نیست و امیدوارم بتوانیم در آینده نزدیک این سازکار را فراهم کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری نیز در این جلسه ضمن آرزوی موفقیت برای تصمیمگیران نظام در عرصه فضای مجازی ابراز امیدواری کرد که با طراحی یک مدل مطلوب، چالشها و موانع موجود بر سر راه فعالیت های تولیدی و ایجاد ترافیک در عرصه مجازی مرتفع شود.
وی افزود: از چند سال پیش در کنار کانون های فرهنگی هنری که ظرفیت و توانمندی فعالیت در عرصه مجازی داشتند، مراکز و خانه های دیچیتال راه اندازی شده است و بحمدالله با توجه به همه محدودیت هایی که وجود داشت، اقدامات اثربخشی را در این زمینه شاهد بودیم.
حجت السلام والمسلمین سلیمانی افزود: در همین سه دوره مشورتی و توجیهی که امسال برگزار شد و امروز آخرین دوره آن است، ما شاهد تولید محتوای بسیار جالبی هستیم که آثارشان رونمایی و عرضه شده است. و همین نشان می دهد که استعداد قابل توجهی در حوزه جوانان مسجد نهفته است و اینها باید شناسایی، استخراج و عرضه شود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در شرایطی که دشمن تلاش می کند در این عرضه از اختلافات طبقات مختلف اجتماعی بهره بگیرد، باید یک شبکه اجتماعی فرهنگی دیجتال در مساجد تعریف شود تا ما بتوانیم از توانمندی جوانان مسجد برای پیشرفت و تقویت کارکردهای مسجد استفاده کنیم و هم خود جوانان در این شبکه ها مهارت های جدیدی را کسب کنند و بتوانند در فضای مجازی و سایبری عرضه اندام و ترافیک ایجاد کنند و بتوانند کارهای مفیدی تولید کنند که نمایانگر آموزه های ارزشی ما باشد.
در این جلسه همچنین سعید سعادتی، سرپرست معاونت طرح و برنامه ریزی ستاد عالی کانون های مساجد گزارشی از فعالیت های شبکه های دیجیتال مساجد ارایه کرد و اعضای خانه های دیجیتال مساجد کشور از مشکلات، دغدغه ها و نیازها و پیشنهادهای خود برای تقویت فعالیت های این مراکز گفتند.
پایان پیام/
نظر شما