به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ امروز پنجشنبه 5تیر مراسم باشکوه همایش ملی "کتابت نور" که در محل حسینیه الزهرا مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد.
گفتنی است همایش مذکور با همکاری مشترک دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم و ستاد مردمی کتابت نور در سایه ی شمس الشموس (ع) طی فراخوان دعوت از خوش نویسان نسخ نویس کشوری برای کتابت قرآن کریم از یک ماه قبل به نوعی کار خود را آغاز نمود و از همان زمان کتابت مصحف شریف با مشارکت بیش از 240 نویسنده از 24استان کشور آغاز گردید تا برای هدیه به آستان مقدس حضرت اباالفضل العباس (علیه السلام) آماده گردد.
همایش کتابت نور با نظم و انضباط بسیار خوبی از ساعت 9صبح آغاز شد و با حضور خوشنویسان در روی میزهای خوشنویسی تعبیه شده در مکان حسینیه و با سخنرانی مدیر دارالکتابه آقای بابایی آغاز گردید و پس از آن نسخ نویسان به کتابت باقی مانده صفحات سهمیه ای خود پرداختند.
با شرکت کنندگان که صحبت می شد همگی از برگزاری این برنامه بدین شکل رضایت و خرسندی بسیار داشتند و از نظم بالای آن که از روند ثبت نام، پاسخگویی های نسبتاً سریع به پیام ها و اطلاع رسانی نسبتا مناسب ناشی می شد سخن می گفتند.
آقای سید حیدر سید مرتضایی نسخ نویس فوق ممتاز اهل کرج با لباسی یکدست سفید در حالی که خود را آماده کتابت می کرد به خبرنگار ما گفت: بهترین لباس را پوشیده ام تا برای این کار یگانه پاکیزه باشم و به جرأت باید بگویم وقتی وارد این سالن شدم با دیدن این همه خوشنویس شوکه شدم و فضای معنوی این کار مرا محصور خود کرده است و نوعی خاص از استرس که بر من مستولی شده، استرسی که دلیلش ترس نیست بلکه دقت بسیار کار برای تمرکز این کار ویژه باعث شده دست به قلم بردن برای ما مدعیان سخت گردد.
وی ادامه داد: این کار ابولفضلی است و بدون کمک از ابولفضل نمی توانستم کمر همت برای این کتابت راست کنم و بسیار خوشحالم که لایق این برکت شدم.
ابراهیم هاشمی نسخ نویس اراکی در حالی که تنها یک خط از سهمیه کتابتش باقی مانده بود گفت: برای این کار هر وقت وضو گرفتم با این نیت بود که یادگاری من در جوار حضرت ابوالفضل (ع) قرار می گیرد و این مسئله انگیزه و حس ویژه ای به من می داد.
وی با بیان آنکه تا به حال لایق به زیارت کربلا نشده است گفت: سال ها بود که اشتیاق سفر به عتبات را در دل داشتم و وقتی با من تماس گرفته شد برای کتابت مصحف اهدایی به حرم حضرت عباس (ع)، با این نیت که تذکره ما برود و حرف دل ما را برای طلبیده شدن به گوش آقا برساند تا لایق دیدار شویم.
سید امیرحسین امینی 14ساله اراکی، کم سن ترین نسخ نویس حاضر در سالن کتابت بود که به خبرنگار ما گفت: علاقه بسیاری به خوشنویسی داشتم ولی از وقتی که کار کتابت به من سپرده شده است حال و هوای ویژه ای نسبت به خوشنویسی پیدا کرده ام و این هنر برایم به یک عشق تبدیل شده و بسیار خوشحالم که کتابت قسمتی از بهترین کتاب الهی به من سپرده شده است و این کار که تقریبا یک ماه درگیر آن هستم به من حالات روحانی ویژه ای عطا کرده که امیدوارم برای همیشه در وجود من حفظ گردد.
آقای شاه حسینی که خود را از بوشهر به همایش کتابت نور رسانده بود با لهجه شیرین بوشهری گفت: من حرفی ندارم به غیر از اینکه این سعادت را مدیون استادان خود هستم و دست تمامی شان را می بوسم.
آقای محمد ابراهیم خیریه از شهریار که تجربه 30ساله در هنر خوشنویسی داشت به خبرنگار ما گفت: تجربه خوبی در امر خوشنویسی دارم ولی این کار حساسیت ویژه ای برایم داشته است به طوری که دو بار آن را کتابت کردم، یکی با قلم نی سنتی و یکی با قلم فلزی که سفارش شده مسئولان همایش بود و بهترین کتابت خود را تحویل خواهم داد.
وی با بیان اینکه دست به قلم بردن سخت نیست گفت: دست به قلم شدن آسان است ولی ارتباط گرفتن با این کار سخت است. اولین باری است که قرآن می نویسم و این کتابت برای من از معنوی خاصی برخوردار است و علاوه بر آن هیبت ابولفضلی بودن این کار مرا گرفته است و اگر خود ابولفضل (ع) یاری نمی کرد این کار برای من بسیار سخت می شد.
خانم فیضی خوشنویس دلیجانی که به همراه شوهر خود آقای نظری در سالن کتابت حاضر شده بودند، تنها زوج جوان حاضر در همایش بودند.
آقای نظری با بیان اینکه من بیشتر در نقش حامی بودم و همسرم کار کتابت را انجام داد گفت: سعادت والایی نصیب خانواده ما شده که کتابت ما در حرم حضرت ابولفضل (ع) حاضر شود و این کتابت طی این یک ماه شور و هیجان و معنویت خاصی در فضای منزل ما ابجاد کرده که باعث شده انرژی مضاعف و الهی در خانواده ما حاکم گردد.
وی با بیان اینکه با کتابت مصحف قرآن، ماه مبارک رمضان یک ماه زودتر پا به منزل ما گذاشت، گفت: این کتابت برکت به زندگی ما داد و باعث شد همانگونه که در رمضان مراقبت انسان نسبت به گناه بیشتر می شود، طی این یک ماه نسبت به کوچکترین خطایی خود حفظ کنیم و رمضانی شویم.
خانم نظری نیز که خود مشغول کتابت بود افزود: روزی سر سفره ناهار به همسرم گفتم، شوق ویژه ای برای کتابت قرآن و اهدا آن به یک مکان مذهبی در من ایجاد شده که 3روز پس از آن با من تماس گرفته شد و پیشنهاد این کتابت را به ما دادند که مرا بسیار منقلب کرده بود و امید دارم در آینده بیشتر شاهد چنین طرح هایی باشیم.
در خلال برگزاری کتابت قرآن توسط خوشنویسان، حجج الاسلام زبیدی و نصراوی که به نمایندگی از آیت الله سید احمد صافی، تولیت آستان مقدس حضرت ابوالفضل علیهالسلام و امام جمعه کربلا از کشور عراق در مراسم حاضر شده بودند، پیام قدردانی تولیت حرم آن حضرت را قرائت کردند و با بیان اینکه آیت الله صافی قصد حضور به این همایش و قدردانی خصوصی از خوشنویسان عزیز ایرانی را داشتند، بیان کردند: متاسفانه برنامه سفر آیت الله صافی به دلیل شرایط موجود عراق که مورد حمله تکفیری ها قرار گرفته است محقق نشد و ایشان درگیر برنامه های جبهه مقاومت در عراق بودند و متن پیام خود به این همایش ارزنده را ارسال نمودند.
پس از قرائت پیام تولیت حضرت ابوالفضل (ع) پرچم "یا قمر بنی هاشم" گنبد شریف آن حضرت در میان خوش نویسان دست به دست گردید و در حالی که چشمان حاضران مملو از اشک بود، حاج علی انسانی به مدیحه سرایی آن حضرت پرداخت و در انتها نیز به شرکت کنندگان در همایش "نمک متبرک" آستان مقدس حرم رضوی به نیت تبرک و برکت تحویل داده شد.
پایان پیام/
نظر شما