افغان ها متعهد به ایجاد امکانات در بازارچه های یزدان و دوکوهانه شدند

خبرگزاری شبستان: استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر استفاده از ظرفیت تمام بازارچه های مرزی استان گفت: طرف افغانی متعهد شد تا در بازارچه های یزدان و دوکوهانه نیز مانند گذر رسمی ماهیرود امکانات را فراهم کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، وجه الله خدمتگزار شب گذشته (5 تیر) در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران در تشریح دستاودهای سفر به افغانستان اظهار داشت: با توجه به اینکه ولایت فراه افغانستان با خراسان جنوبی مرز مشترک زیادی دارد به دعوت والی ولایت فراه در سفری سه روزه به افغانستان موضوعات مختلف اقتصادی، علمی، فرهنگی، امنیتی و مرزی مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت. 

 

وی با بیان اینکه در این سفر بر افزایش صادرات و واردات از مرزهای خراسان جنوبی و ولایت فراه تاکید شد، افزود: با وجود 460 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان و با هوشیاری و مراقبت مرزبانان دارای امن‌ترین مرز هستیم که در این سفر نیز دو طرف خواستار تقویت بیشتر امنیت مرزها شدند. 

 

تامین جاده و برق برای طرف افغانی یک نیاز جدی است

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تاکنون 65 کیلومتر از جاده 120 کیلومتری ولایت فراه تا مرز توسط اداره راه و شهرسازی استان با هزینه 25 میلیارد تومان آسفالت شده، گفت: تامین جاده برای طرف افغانی یک نیاز جدی است به همین دلیل برای آسفالت مابقی راه نیز درخواست دادند تا موضوع از طریق وزارتخانه‌های دو کشور مورد بررسی قرار گیرد. 

 

خدمتگزار یکی دیگر از نیازهای اساسی استان فراه افغانستان را تأمین برق ذکر کرد و بیان داشت: امکان تامین برق برای ما تا مرز میل 78 وجود دارد اما برای انتقال برق با هزینه طرف افغانی به استان فراه مقرر شد طرف افغانی نیاز خود را برای بررسی به وزارت خارجه اعلام کند. 

 

خراسان جنوبی خواستار استفاده از ظرفیت تمام بازارچه های مرزی استان شد

وی با تاکید بر اینکه یکی از درخواست های ما استفاده از ظرفیت تمام بازارچه های مرزی استان بود، ادامه داد: همچنین طرف افغانی قول داد تا در بازارچه های یزدان و دوکوهانه نیز مانند گذر رسمی ماهیرود امکانات را فراهم کند. 

 

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه کارخانه قند قهستان درمیان برای تأمین بخشی از چغندر قند مورد نیاز خود دچار مشکل می‌شود، عنوان کرد: طرف افغانی قبول کرد تا به کشت چغندرقند اقدام کند و اگر استانداردهای کشت رعایت شود نیاز کارخانه قند از افغانستان تامین خواهد شد. 

 

خدمتگزار ارائه آموزش‌های مهندسی کشاورزی، ساختمان و معدن، صنعت و تجارت را یکی دیگر از توافقات دو کشور بیان کرد و گفت: همچنین ساخت مجتمع‌های رفاهی و تفریحی برای رانندگان، تسهیل در روادید تجاری بین دو استان، ساماندهی باسکول‌های شخصی افغانی، فراهم آمدن زمینه مسافرت زائران افغانی به حرم مطهر امام رضا(ع) از طریق مرز ماهیرود توسط خراسان جنوبی و ارائه آموزشهای هلال احمر به افغانستان را از دیگر دستاوردهای این سفر برشمرد. 

 

ساماندهی کارگران افغانی از طریق صدور کارت شناسایی

وی از تعهد طرف افغانی برای تامین امنیت افراد شاغل در پروژه‌های عمرانی خبر داد و افزود: در گذشته به دلیل ناامنی افغانستان بخشی از پروژه‌ها باقی مانده بود. 

 

استاندار خراسان جنوبی در خصوص ساماندهی کارگران افغانی که برای کار وارد مرز کشور می‌شوند، یادآور شد: در این زمینه توافق شد برای ساماندهی ورود غیر مجاز افراد؛ کارت شناسایی در اختیار کارگران افغانی قرار داده شود. 

 

اعلام آمادگی دانشگاه بیرجند برای ارائه آموزشهای کوتاه مدت به جوانان افغانی

خدمتگزار با اشاره به توسعه آموزش های فنی و حرفه ای از طریق سازمان آموزش فنی و حرفه ای در افغانستان، ادامه داد: در این سفر با افتتاح رسمی ساختمان فنی و حرفه‌ای در مرکز ولایت فراه آموزش‌های لازم از طریق کمیته امداد امام خمینی(ره) به جوانان این استان داده می‌شود. 

 

وی خراسان جنوبی را جزو دانشگاهی ترین استان های کشور دانست و بیان داشت: دانشگاه بیرجند برای ارائه آموزشهای لازم در زمینه علمی، فرهنگی و گردشگری طی دوره‌های کوتاه مدت به طرف افغانی اعلام آمادگی کرد.

 

استاندار خراسان جنوبی گفت: در این نشست ایجاد کنسولگری افغانستان در شهر بیرجند و ایجاد کنسولگری ایران در شهر فراه با وجود حجم بالای تجارت بین دو استان مورد تاکید و درخواست بود.

 

پایان پیام/

کد خبر 380080

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha