به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، هدایت صفری پیش از ظهر امروز (پنجم تیر) در همایش طلایه داران تبلیغ که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: در میان نهادهایی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به وجود آمدند، کمیته امداد دو ویژگی برجسته دارد، نخست اینکه منتصب به نام امام خمینی (ره) است و این امر به کار کمیته امداد برکت داده است و امروز نیز بر اساس منویات رهبری به اقشار مختلف به ویژه آسیب دیده خدمات ارائه می کند.
وی ادامه داد: دومین ویژگی کمیته امداد این است که تمام راهبردها، برنامه ها و اهداف این مجموعه در راستای خدمت به محرومان است و این موضوعی است که در فرهنگ اسلامی مورد تأکید واقع شده و از ویژگی های تشکیل حکومت صالحان نیز رسیدگی به حال نیازمندان است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین اضافه کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره) امروز قطعه ای از قطعات منظومه نظام اسلامی است که به نیابت از ولی کار رسیدگی به نیازمندان را انجام می دهد.
وی عنوان کرد: روایات متعددی در خصوص آثار فقر وجود دارد و فقر قاتل شخصیت و منزلت انسانی، وضعیت فیزیکی و جسمانی، قاتل استعدادها و افکار بشری است و برنامه های کمیته امداد نیز بر اساس اسناد بالادستی و منویات رهبری، توانمندسازی جامعه هدف است و در واقع به جای ماهی دادن، ماهیگیری و پرورش ماهی را آموزش می دهیم تا نشاط و امید در خانواده ها ایجاد شود و در واقع کمیته امداد به دنبال انسان پروری به جای فقیرپروری است.
صفری تصریح کرد: امروز 3 هزار و 500 دانش آموز و یک هزار و 100 دانشجو زیرپوشش کمیته امداد هستند و ما دانشجویانی داریم که در مقاطع دکترا تحصیل می کنند و 42 نخبه از جامعه هدف کمیته امداد شناسایی شده است و در واقع 10 درصد نخبگان کشور از جامعه هدف کمیته امداد هستند که به کمک خیران و این نهاد، استعدادهایشان شکوفا شده است.
وی با اشاره به رویکرد کمیته امداد در توانمندسازی خانواده ها گفت: طی 3 سال گذشته 5 هزار 800 خانواده کارآفرین شدند و بیش از 11 هزار شغل نیز در مدت زمان مذکور برای جامعه هدف ایجاد شده است و امروز راهبرد کمیته امداد به سمت توانمندی خانواده ها در بعد فرهنگی و استقلال معیشتی است البته باید توجه داشت که یک دستگاه به تنهایی قادر نیست فقر را ریشه کن کند و همه مردم و دستگاه ها باید در این خصوص احساس مسئولیت کرده و ما را یاری کنند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین در ادامه با اشاره به لزوم توجه به زکات اظهار کرد: در سنوات گذشته زکات کمرنگ شده بود ولی به برکت پیگیری ها، توصیه رهبری و همت کشاورزان شاهد توجه بیشتر به این مقوله و افزایش زکات پرداختی هستیم.
وی توضیح داد: در سال 85، 8 میلیون تومان زکات جمع آوری شد که این رقم هر سال افزایش یافت و به ترتیب به 400 میلیون تومان، 80 میلیون تومان، یک میلیارد و 550 میلیون تومان، یک میلیارد و 850 میلیون تومان و 5 میلیارد و 410 میلیون تومان رسید.
صفری خاطر نشان کرد: زکات جمع آوری شده در سال 91 به 7 میلیارد و 80 میلیون تومان و در سال گذشته نیز به 9 میلیارد و 143 میلیون تومان رسید و این در حالی است که استان قزوین ظرفیت بالای 15 میلیارد تومان زکات را دارد.
وی اعلام کرد: زکاتی که امروز در یک روستا داده می شود در همان روستا نیز به مصرف می رسد و بیشتر سمت و سوی آن نیز به اجرای پروژه های عمرانی است که بهتر است 50 درصد به فقرا و 50 درصد به کارهای عمرانی اختصاص یابد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قزوین گفت: از 421 روستای استان قزوین که مشمول زکات می شوند، در سال گذشته 200 روستا زکات پرداخت کردند که لازم است در این حوزه تبلیغ بیشتری صورت گیرد و تبلیغ چهره به چهره نیز اثرات بیشتری دارد و فرهنگ سازی در حوزه زکات نیز نیازمند عزم همگانی است.
وی با اشاره به طرح اکرام و ایتام افزود: امروز در استان قزوین 2 هزار و 200 یتیم زیرپوشش کمیته امداد هستند و لازم است روحانیون مردم را با طرح اکرام و کمک به یتیمان بیشتر آشنا کنند.
صفری با تأکید بر لزوم مسجدمحوری بیان کرد: تنظیم رفتارهای اجتماعی می تواند در مساجد شکل گیرد و شبکه نیکوکاری را در مساجد داشته باشیم و در واقع باید دین، فرهنگ و معیشت مردم در مساجد سامان یابد.
وی یادآور شد: موضوع دیگری که روحانیون می توانند به ما در این حوزه کمک کنند، تاج گل های مصنوعی است که متأسفانه امروز در برخی مجالس ختم از گل های مجلل با هزینه های بالا استفاده می شود که یک ساعت نیز بیشتر عمر این تاج گل ها نیست ولی مردم می توانند از تاج گل مصنوعی استفاده کنند که توسط کمیته امداد تهیه شده و هزینه آن نیز به حساب ایتام واریز شود.
پایان پیام/
نظر شما