بررسی شیرین شدن آب دریاها/ استمداد از مراجع برای کمک به فرهنگ مصرف

خبرگزاری شبستان:وزیر نیرو از طرح شیرین کردن آب دریاها خبرداد و گفت: این طرح‌ها نیز در حال برنامه ریزی است که در مناطقی انجام بشود اما این هزینه‌ها بسیار بالاست و هر متر مکعب 10 هزار تومان هزینه خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حمید چیت چیان امروز (5 تیر) در دیدار با آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: منابع آب روز به روز در حال کاهش است و سالانه 8 میلی متر بارش بارنگی کاهش یافته و گرمای هوا نیز موجب تبخیر بیشتر شده است.


وی گفت: امروز در رودخانه‌ها حدود 46 میلیارد متر مکعب جریان آب رودخانه است که در گذشته 80 میلیارد مترمکعب بوده است.


چیت‌چیان بیان داشت: در خصوص آب‌های زیرزمینی نیز مشکلات بسیاری داریم و شاهد فرونشست دشت‌ها هستیم و این خیلی از شهرها را دچار مشکلات کرده که امکان حیات را از بین برده است.


وزیر نیرو گفت: البته تلاش‌های بسیاری در این زمینه شده و 37 میلیارد متر مکعب از آب‌ها تنظیم شده و قابل استفاده است و تعداد سدهای زیاد دیگری نیز در دست اجرا است.
 

وی گفت: البته این سدسازی نیز تا حدی می‌تواند اثر بخش باشد و باید دنبال اقدامات دیگر باشیم تا بتوانیم مشکلات را برطرف سازیم.
 

وزیر نیرو از طرح شیرین کردن آب دریاها خبرداد و گفت: این طرح‌ها نیز در حال برنامه ریزی است که در مناطقی همچنین کرمان و یزد انجام بشود اما این هزینه‌ها بسیار بالاست و هر متر مکعب 10 هزار تومان هزینه خواهد داشت.


چیت‌چیان عنوان داشت: تنها راهی که وجود دارد که بتوانم منابع و مصارف را متناسب داشته باشیم، مدیریت مصارف است تا بتوانیم به خوبی کنترل داشته باشیم.
 

وی گفت: 6 درصد از آب مصرفی برای شرب، 2 درصد برای صنایع و مابقی آن برای کشاورزی است که باید در این زمینه مدیریت شود.
 

وزیر نیرو گفت: در گذشته تا 20 متر به آب می‌رسیدیم اما امروز در مناطقی همچون جهرم تا 500 متر نیز زمین حفر شده اما به آب نرسیده‌ایم.
 

چیت‌چیان تاکید کرد: باید کشاورزان از روش جدید آبیاری استفاده کنند و از سوی دیگر فرهنگ مصرف نیز از اهمیت خاصی برخوردار است که باید همه با هم همیاری داشته باشیم.
 

وی گفت: از سوی دیگر انتظار است علما و مراجع کمک کنند و به مردم را توجه دهند تا در مصرف آب صرفه جویی کنند.
 

چیت‌چیان بیان داشت: متوسط مصرف ما 250 لیتر سرانه مصرف شرب است و این در حالی است که کشوری مانند آلمان نصف این رقم است.


پایان پیام/

کد خبر 379867

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha