به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام رمضانی خراسانی، استاد حوزه و یکی از شاگردان علامه آیت الله حسن زاده آملی، عصر امروز ( 22 اردیبهشت) در مراسم نکوداشت عالم ربانی علامه آیتالله حسن حسنزاده آملی که در سالن مرکزی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، با اشاره به خصوصیات اخلاقی این عالم ربانی گفت: علامه حسن زاده آملی در عصر حاضر نیز قدردان مقام ولایت فقیه است و همواره تاکید می کنند که مبادا اجازه دهیم دشمن به بهانه های مختلف، این نعمت عظیم را از ما بگیرد.
وی ولایت فقیه را ناموس مملکت، دین و دیانت دانست و تصریح کرد: صیانت و تبعیت از ولایت فقیه ضروی است بنابراین برای تحقق این امر باید بصیرت داشته باشیم و به مسائل روز آشنا باشیم.
حجت الاسلام رمضانی خراسانی، بر ضرورت برگزاری مراسم نکوداشت علمای دین تاکید کرد و افزود: در این مراسم و همایش ها باید نکات آموزنده بزرگان و عالمان دین برای مردم به ویژه نسل جوان بازگو شود تا این علما را الگوی علمی زندگی خود قرار دهند.
وی با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) مبنی بر آموختن علم و به کارگیری علم و تعلیم آن به دیگران در راه رضای خدا، اظهارداشت: تحلیل عمیق علمی و مبتنی بر مبانی فلسفی و عرفانی این حدیث آن است که انسان دارای 2 عظمت ملکی و ملکوتی است که عظمت ملکی رشد ظاهری و مادی انسان است و عظمت ملکوتی در واقع رشد ملکوتی و تعالی روحی و معنوی انسان است که از طریق علم، عمل و اخلاص به دست می آید.
حجت الاسلام رمضانی خراسانی خاطرنشان کرد: عشق به علم و کتاب، معرفت و دانش هنوز نیز در وجود این شخصیت بزرگ قابل مشاهده است چرا که علی رغم مشکلات جسمانی و کهولت سن، تمامی سختی ها را تحمل کرده و به نمایشگاه کتاب مراجعه می کنند که این امر جز عشق و علاقه به علم و معرفت معنای دیگری ندارد.
وی با تشریح خصوصیات اخلاقی و علمی علامه حسن زاده آملی، تاکید کرد: فقط در مکتب عارفان خدا آشنا می توان راه و روش احترام به استاد و معلمان را دید و ایشان نمونه رفتاری انسان کامل عارف و انسان خداآشناست که این گونه عمل می کند و دانشجویان و طلاب باید از این رفتار و منش الگو بگیرند.
حجت الاسلام رمضانی خراسانی اذعان داشت: خضوع در برابر استاد مجرای فیض الهی است و همان گونه که ما موظفیم در مقابل پدر و مادر خود خضوع کنیم باید در برابر معلم و استاد خود نیز تواضع و فروتنی داشته باشیم.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام صمدی آملی از دیگر شاگردان علامه حسن زاده آملی با اشاره به مقام علمی، اخلاقی و عرفانی این عالم ربانی، اظهارداشت: آنچه اذهان از توحید می فهمند یک وحدت عددی است و زمانی که حقیقت اصل عصمت و ولایت را تبیین کنی، کسانی که توحیدشان در حد توحید عددی است.
وی بیان داشت: تجلیل از این مقام علمی به معنای بهره مندی از کتاب ها، دست نوشته ها و شیوه های علمی و رفتاری زندگی وی است.
در ادامه استاد فرهمند یکی از شاگردان آیت الله حسن زاده آملی با بیان خاطراتی از دوران علم آموزی نزد استاد، اشعاری از علامه حسن زاده آملی را قرائت کرد.
در پایان مراسم از حجت الاسلام فیروزی، عضو عالی شورای حوزه علمیه قزوین، حجت الاسلام عباسی، معاونت تهذیب حوزه علمیه قزوین و حجت الاسلام رمضانی به عنوان چهره های علمی و اخلاقی حوزه علمیه قزوین تجلیل شد.
گفتنی است، علامه حسنزاده آملی دارای شاگردان متعددی است که استاد صمدی آملی، آیتالله نائیجی، حسن رمضانی و شیخ محمد قائمی از جمله شاگردان ایشان هستند.
پایان پیام/
نظر شما