از برگزاری همایش بزرگ فعالان قرآنی تا تعیین عرصه و حریم تپه پهلوان

خبرگزاری شبستان: همایش بزرگ فعالان قرآنی خراسان شمالی در حرم مطهر سیدعباس بن موسی بن جعفر(ع) شهرستان بجنورد برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حسین ثابت قدم وحید، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی؛ در این همایش با تبریک فرا رسیدن حلول ماه مبارک رمضان و بهار قرآن، این همایش را فرصتی جهت هم اندیشی و بهره گیری از تجربیات فعالان و پیشکسوتان فعالیت های قرآنی برشمرد و اظهار داشت: اگر آموزه های قرآنی در جامعه تبدیل به فرهنگ عمومی شود رفتارهای آحاد جامعه نیز متاثر از فرهنگ قرآنی خواهد بود.

وی با اشاره به آیات قرآن کریم که ما را به بهترین راه ها هدایت می کند بیان داشت: قرآن اساس و مبنای اندیشه های ما و فرهنگ و رفتارها و باورهای ماست و با تمسک جستن و پناه بردن به قرآن، ضلالت و گمراهی از بین خواهد رفت.

ثابت قدم وحید این همایش را شروع خوبی در راستای هم اندیشی و همفکری و استراتژی مشخصی برای برنامه های آینده فعالیت های قرآنی برشمرد و تاکید کرد: حضور و شرکت فعالان قرآنی در زمینه توسعه و گسترش فعالیت های قرآنی که به صورت عاشقانه و خالصانه صورت می گیرد، نوعی حرکت و مدیریت جهادی است.

در پایان این همایش از هفت مدیر و فعال موسسات فرهنگی قرآن و عترت که در سال گذشته فعالیت های موفقی در حوزه های مختلف آموزشی، فرهنگی و قرآنی داشتند؛ تجلیل شد.


برگزاری محفل انس با قرآن کریم در مسجد امام خمینی(ره) بجنورد

این مراسم معنوی شب گذشته(2 تیر ماه) پس از اقامه نماز مغرب و عشاء و با حضور چهره‌های قرآنی، قاریان برجسته استانی و علاقه مندان به معارف قرآن کریم برگزار شد.
 

در این محفل "حجت الاسلام محمدی"، "رضا کریمی" و "مصطفی رمضانی" از قاریان مطرح استانی به تلاوت چند از آیات قرآن کریم پرداختند.


همچنین در این محفل نورانی "حجت الاسلام کمالی" از اساتید حوزه به تفسیر آیاتی از قرآن کریم پرداخت.

در این محفل قرآنی که به همت کانون فرهنگی و هنری بصیرت و با همکاری هیات امناء و امام جماعت مسجد امام خمینی(ره) بجنورد برگزار شده بود، به 6 نفر از شرکت کنندگان هدایایی نیز تقدیم شد.


عرصه و حریم تپه پهلوان مشخص شد

دکترمحمدحسین عزیزی، سرپرست هیات کاوش تپه پهلوان از انجام فعالیت تعیین عرصه و حریم در این تپه خبر داد و گفت: تعیین عرصه و حریم قدم آغازین برای شروع مطالعات باستان شناسی تپه تاریخی پهلوان جاجرم است.
 

وی، قدمت این اثر را مربوط به دوران های نوسنگی، مس سنگی و دوران میانه اسلامی ذکر کرد و افزود: تپه پهلوان یکی از قدیمی ترین استقرارهای بشر در استان خراسان شمالی است که از حدود 9هزار پیش مورد کاربری و سکونت بوده است.

عزیزی، دوهدف عمده در کاوش تپه را تعیین عرصه و حریم و لایه نگاری محوطه جهت مشخص کردن لایه های فرهنگی آن بیان کرد و اظهارداشت: اقدام اول در بهار امسال به انجام رسید و با توجه به اهمیت این اثر در آینده نزدیک مطالعات لایه نگاری و کاوش گسترده آن نیز شروع خواهد شد.
 

این مکان تاریخی در چهار کیلومتری جنوب غربی شهر جاجرم و 170 کیلومتری بجنورد مرکز استان خراسان شمالی قرار دارد و به به شماره 16584 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

پایان پیام/

کد خبر 379361

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha