به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین حسین دیبا، امروز(22اردیبهشت) در میزگرد علمی پنجمین همایش سالانه همکاریهای آموزش و پرورش و حوزه های علمیه که با موضوع "نظریه اسلامی علم و دین و دلالتهای آن در برنامه درسی" در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به اینکه خاستگاه مساله علم و دین در طول تاریخ دو خاستگاه است، تصریح کرد: یکبار در دوره رنسانس براثر پیشرفت یکباره دانش های بشری اتفاق افتاد و مقاومت های کلیسا و آموزه های دینی مسیحیت در مقابل این تحولات و رخدادهای دانش بشری و عدم پذیرش یافته های یقینی و تجربی دانشهای بشری از طرف کلیسا منجر به پیدایش مساله کلامی تحت عنوان تعارض علم و دین شد.
وی افزود: خاستگاه دوم علم و دین براثر تحولات دهه های اخیر و اینکه دین می تواند متکفل اداره زندگی بشر باشد، به وجود آمد که بحث وارداتی نیست.
حجت الاسلام والمسلمین دیبا، با بیان جایگاه خاستگاه اول و دوم در تدوین کتب درسی خاطرنشان کرد: تعارضی که برای دانش آموز اتفاق می افتد ممکن است در سایر ابعاد زندگی هم به وجود بیاید، اما آیا در آموزش و پرورش باید به همه تعارضات فکری دانش آموزان پاسخ دهیم؟
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تاکید کرد: اگر ما رسالتی درباره نحوه تعلیم و تربیت داشته باشیم باید به صورت کارشناسی شده و با دعوت از صاحبنظران عرصه علم و دین به این مساله بپردازیم.
لازم به ذکر است در این همایش، آیت الله مقتدایی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور و حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش استان قم به ایراد سخنرانی پرداختند.
پایان پیام/
نظر شما