زندگی و رفتار شهید دانش، مایه هدایت و راهنمایی دیگران بود

خبرگزاری شبستان: شهید حجت الاسلام محمدکاظم دانش، از شهدای فاجعه هفتم تیتر، دانشمندی با تقوا بود و با زندگی و رفتارش دیگران را هدایت و راهنمایی و پیام های اسلامی را به روشنی به سطوح مختلف سنی منتقل می کرد.

خبرگزاری شبستان- اهواز، شهید حجت الاسلام سید محمدکاظم دانش، 6 آبان 1318 در شهرستان دزفول و از خانواده ای روحانی دیده به جهان گشود و پدر وی از روحانیون خوشنام و متعهد منطقه و مادرش نیز صاحب مکتب بود و به زنان و کودکان، قرآن و احکام دینی می آموخت. جرقه تحصیلات حوزوی با هدایت پدر در درون فرزند ایجاد شد و پس از پایان تحصیلات ابتدایی جدید از سال 1320 تا 1337علوم مقدماتی حوزه را در شهر دزفول فرا گرفت.

 

سید محمدکاظم در سال 1337 برای ادامه تحصیلات علوم دینی راهی قم شد و تا پایان عمر پربرکتش تحصیل و تحقیق را رها نکرد، وی دوره سطح را در محضر مرحوم آیت الله مشکینی، آیت الله سلطانی، آیت الله محمدفاضل و آیت الله العظمی نوری همدانی گذراند و دوره خارج را در محضر امام راحل(ره)، مرحوم آیت الله حائری و آیت الله جوادی آملی سپری کرد.

 

وی مدتی در دانشگاه الهیات مشغول تحصیل معارف اسلامی شد و معتقد بود برای تبلیغ شعائر اسلامی باید مبلغ به علوم و فنون مختلف آشنا باشد و به همین دلیل با تمرین و ممارست، بنیه علمی خود را تقویت کرد؛ او روحانی فاضل و اندیشمندی بود که به زبان تالیف و نوشتار، پیام های اسلامی را به روشنی به سطوح مختلف سنی منتقل می کرد.

 

شهید دانش، در سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، هرگاه فرصت می یافت جهت تبلیغ به نقاط دور افتاده می رفت و همچنین در سفر به کشورهای اسلامی مصر، سوریه و کویت احکام غنی فقه امامیه را تبلیغ و با علمای آن بلاد به مباحثه و تبادل نظر علمی می پرداخت.

 

سیدمهدی آیت اللهی در مقدمه کتاب «عمار یاسر مرد پولادین» درباره شخصیت شخصیت شهید دانش می گوید: «... در مدت پانزده سال آشنایی و هم مباحثه بودن در حوزه، خدا را گواه می گیرم هیچ خلافی از ایشان ندیدم، آنچه دیدم صفا و صمیمیت و راستی و درستی بود. وی را دوستی مهربان و دانشمندی با تقوا یافتم مردی که زندگی و رفتارش مایه هدایت و راهنمایی دیگران بود و...».

 

سرتیپ دانش برادر شهید مى‏گوید: از آنجا که شهید با هوشیارى و کیاست رفتار مى‏ کرد و سخن مى‏گفت، هرگز خبرچین ‏هاى ساواک، نتوانستند علیه او گزارشى بدهند؛ ساواک که چاره ‏اى پیش روى خود نمى‏ دید، همسر شهید را که براى ‏خواهران تبلیغ مى‏کرد به دزفول تبعید کرد، تا حجت الاسلام دانش مجبور به خروج ‏از شوش شود.

 

همسر شهید دانش در این باره اظهار مى‏ دارد: «برنامه‏ هاى تبلیغى ‏شهید، بسیار جذاب و جوان ‏پسند بود و وقتى از مجلسى به جاى دیگر مى‏رفت، جوانان‏ او را همراهى مى‏کردند، چون مشتاق بودند سخنان وى را بیشتر بشنوند و بیشتر با معارف ناب اسلامى آشنا شوند.

 

وی می افزاید: شهید با همه نشست و برخاست داشت و معتقد بود تا مرز حلال و حرام، باید با همه‏ رابطه داشت و بر همه، اسلام واقعى را عرضه کرد؛ اطلاعات و آگاهى او بسیار خوب ‏و متناسب با روز بود؛ زبان عربى و انگلیسى را مى ‏دانست و با استفاده از علوم و دانش روز، به نشر تعالیم اسلامى همت داشت.

 

شهید دانش در دشمن شناسی بسیار توانمند بود و اعتقاد داشت: «اسلام در راه رسیدن به اهداف غیرانسانی خود مانع بزرگی داشت و آن اسلام بود، اسلامی که در کالبد مسلمین روح آزادگی و شخصیت دمیده و به آنان دستور داده تا در حفظ عظمت خود بکوشند و زیردست بیگانگان به ذلت نیفتند و...».

 

وی در انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان نامزد حزب جمهوری اسلامی از حوزه انتخابیه شهرهای شوش، اندیمشک و هفت تپه معرفی شد و مردم این مناطق به پاس اعتمادی که به وی داشتند او را به عنوان نماینده خود برگزیدند و در این سنگر عضو کمیسیون مسکن مجلس شورای اسلامی شد.

 

شهید دانش به مردم عشق می ورزید و خود را خدمتگذار آنان می دانست و کرسی مقدس نمایندگی را وسیله ای برای فخرفروشی به دیگران نمی دانست بلکه آن را وسیله ای برای خدمت به اسلام و مردم می دید و در خانه ملت همواره برای پاسداری و صیانت از آرمان های انقلاب اسلامی سعی و کوشش می کرد و در تلاش بود با گوشزد کردن عواقب اختلافات درونی، آنها را به رسیدن به اتحاد ملی تشویق کند.

 

وی در تالیف و تدوین آثار عمیق اسلامی نیز تبحر و شوق عجیبی داشت، چاپ کتاب «سیمای فداکاران» در دو جلد، «عمار یاسر مرد پولادین» و «قورباغه و غازهای مهاجر» و مقالاتی با عنوان «تاثیر عمل برای تبلیغ بیشتر است یا سخن»، «نقشه های مرموز» با هدف معرفی چهره استعمار، «نگرشی به آیین حج»، «بت پرستی در محیط پیدایش اسلام»، ؟«انسان کیست و انسان چیست؟» و ده ها مقاله دیگر و همچنین همکاری با مجله مکتب اسلام از آثار ارزشمند این شهید متفکر است.

 

از جمله سوابق مبارزاتی این شهید که همزمان با نهضت امام خمینی(ره) در سال 1342 بود، می توان به پخش نوار سخنرانی و اعلامیه های حضرت امام و نیز هدایت و رهبری مبارزات افراد و گروه های اسلامی مبارز انقلابی در شوش، اندیمشک و دزفول، همکاری با گروه مبارز اسلامی منصورون، تبعیدهای متعدد، حبس و شکنجه از سوی رژیم ستم شاهی اشاره کرد.

 

شهید دانش در زمان تصدی نمایندگی جلس و آغاز جنگ تحمیلی رژیم بعثی صدام علیه ایران یکی از نمایندگان امام خمینی در جبهه جنوب بود و همچنین خدمات گسترده ای را در زمان تصدی مسئولیت ستاد اسکان جنگ زدگان از خود به جا گذاشت و از او یک دختر و سه پسر به یادگار مانده است.

 

سادگی و پیرایگی، عطوفت و مهربانی، خدمت گذاری به همنوعان، شهرت در امانتداری، علاقه به کانون گرم خانواده، ارائه مشاوره صادقانه به مراجعه کنندگان، حضور داوطلبانه در جبهه های نور علیه ظلمت، امین امام راحل، استعداد سرشار، وفای به عهد و... از جمله خصوصیات اخلاقی و شخصیتی شهید دانش است؛ وی سرانجام در فاجعه تروریستی هفتم تیر سال 1360 همراه با شهید آیت ‏الله دکتر بهشتى و دیگر شهداى حزب جمهوری اسلامی به شهدای کربلای حسین(ع) پیوست.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 379353

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha