به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، دکتر سخنگو، دبیر اولین کنگره ملی توانبخشی مبتنی بر خانواده امروز سوم تیر در مراسم افتتاحیه این کنگره با ابراز رضایت از آغاز و نحوه اجرای طرح توانبخشی مبتنی بر خانواده گفت: در گذشته به صورت توانبخشی مبتنی بر مراکز به معلولان خدماترسانی انجام میدادیم که با توجه به شرایط رشد به این نتیجه رسیدیم که توانبخشی مبتنی بر خانواده را به تدریج جایگزین آن شیوه کنیم.
وی با بیان اینکه بیش از 1800 مرکز توانبخشی به معلولان خدمات ارایه میدهد، خاطرنشان کرد: با توجه به تغییر وضعیت تجهیزات و ارایه خدمات سبب شد در نحوه خدماترسانی به جامعه هدف تجدیدنظر کنیم.
سخنگو با بیان اینکه در حال حاضر 15 درصد جمعیت کشور را معلولان تشکیل میدهند، اظهار داشت: با اعتبارات موجود نمیتوان خدمات شایستهای به این قشر از جامعه ارایه کرد، بنابراین این موضوع ضرورت اجرای توانبخشی مبتنی بر خانواده را افزایش داد.
دبیر نخستین کنگره ملی توانبخشی مبتنی بر خانواده یادآور شد: رویکرد ما در شناسایی جامعه هدف و اولویتبندی خدماترسانی به آنها در اجرای موفق طرح توانبخشی مبتنی بر خانواده تأثیرگذار است.
دکتر سخنگو با بیان اینکه سال گذشته 5/17 میلیارد تومان برای تأمین تجهیزات اختصاص یافت، تأکید کرد: با توجه به اینکه برای تجهیزات توانبخشی در اولویت قرار دارد امسال نیز 35 میلیارد تومان برای تأمین تجهیزات اختصاص یافت و برای اولین بار در سال جاری یکسوم اعتبارات به استانها ابلاغ شد تا بتوانند تجهیزات خود را تهیه کنند.
وی با بیان اینکه کیفیت تجهیزات خریداریشده مورد تأیید سازمان بهزیستی قرار دارد، اظهار داشت: سعی کردهایم خدمات توانبخشی مبتنی بر خانواده را جزء برندهای خود گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه مسیر پیشگیری از معلولیتها تغییر کرده است، خاطرنشان کرد: اوتیسم و MS در جامعه شیوع پیدا کرده و ضایعه نخاعی هزینههای هنگفتی را بر بدنه جامعه وارد ساخته است، بنابراین در مرحله اول غربالگری اوتیسم را آغاز کردهایم و امروز کودکان بین 2 تا 5 سال را مورد پایش و غربالگری قرار خواهیم داد.
پایان پیام/
نظر شما