به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، محمد فوقی، مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران امروز(3 تیر) در نشست توجیهی برنامه های ابلاغی کانون های مساجد شهرستان محمودآباد با اشاره به فرموده امام علی(ع) در نهج البلاغه درخصوص بد فهمیدن و نفهمیدن دین، اظهار داشت: مصیبتی که امروز جهان اسلام را دچار مشکل کرده نادرست فهمیدن دین است.
وی با بیان اینکه بدفهمیدن دین بزرگترین آفت اسلام و دینداری است، افزود: امروز گروه داعش که به واسطه نماز خواندن زیاد پیشانی هایشان پینه بسته است و افراطی هستند به کمک دست پلید استکبار و شیطان در عراق جهت ضربه زدن به اسلام جنایت می کنند.
فوقی ادامه داد: مصداق بارز بد فهمیدن دین خوارج عبادت پیشه بودند، که شر و فسادی که در دین و دینداری به پا کردند هنوز دامنگیر اسلام و مسلمانان است.
وی با اشاره به فرموده امام رضا(ع) که اگر زیبایی های دین را برای مردم بازگو شود همه مردم دیندار می شوند، گفت: در مساجد باید برای همه ذائقه ها و سلیقه ها برنامه ریزی شود.
فوقی با بیان اینکه برای انجام فعالیت های دینی، فرهنگی و هنری در مساجد باید اطلاع دقیق از جمعیت منطقه، سن و جنس مردم داشته باشیم، اذعان داشت: نیازسنجی از نوجوانان و جوانان موجب خروجی مناسب فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد در ایام فراغت تابستان می شود.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در خراسان شمالی که "در مساجد متناسب با نیاز جوانان برنامه داشته باشید"، افزود: جذابیت و تنوع برنامه های کانون های مساجد مهمترین عامل جذب نوجوان و جوان به مسجد است.
فوقی خاطرنشان شد: رهبر معظم انقلاب در مشهد فرمودند که دشمن ایمان مردم را مورد هدف قرار داده است از اینرو برنامه ها و فعالیت ها در مساجد باید موجب افزایش عبودیت و بندگی مردم شود و اگر ذره ای به ایمان مردم افزوده نشد آن فعالیت در مسجد به درستی برنامه ریزی نشده است.
وی با اشاره به فعالیت 149 مسجد در این شهرستان، اظهار داشت: تنها 28مسجد این شهرستان دارای کانون فرهنگی و هنری هستند و این آمار با توجه به اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه باید در 25 درصد مساجد کانون فرهنگی و هنری تشکیل شود، بسیار اندک است.
فوقی با بیان اینکه بسیاری از مساجد این شهرستان از نعمت وجود روحانی بی بهره هستند، تصریح کرد: مسجد بدون روحانی مانند کلاس درس بدون معلم است که باید برای انجام درست کارهای فرهنگی و دینی به فکر چاره بود.
وی با بیان اینکه 22 کانون فرهنگی و هنری در روستاهای محمودآباد فعال هستند، اظهار داشت: برای بیش از 37 هزار جمعیت شهری در این شهرستان، تعداد 6 کانون شهری یک آسیب جدی تلقی می شود.
فوقی، خواستار تاسیس مراکز فرهنگی دیجیتال در این شهرستان شد و بیان داشت: کانون فرهنگی مصلی نیز در محمودآباد تشکیل شود تا به صورت هفتگی سئوالات و شبهات جمعآوری و در خطبه های نماز جمعه به شبهات پاسخ داده شود و با تعدادی کانون فرهنگی و هنری هر هفته جهت حضور منسجم در نماز جمعه هماهنگی بعمل آید.
وی، به اهمیت اجرای طرح تلاوت نور، تفسیر همراه، تشکیل خانه نور ویژه فعالیت های قرآنی، فعالیت کانون تخصصی، برگزاری کرسی های نظریه پردازی با موضوع سبک زندگی دینی، اوقات فراغت تابستان و تاسیس کتابخانه های مساجد در کانون های فرهنگی و هنری اشاره کرد و خواستار پیگیری انجام این فعالیت ها از سوی تمامی مساجد محمودآباد شد.
فوقی، خواستار تاسیس کانون دانشگاه به جهت فراهم شدن پاتوق فرهنگی دانشجویان در دانشگاه ها شد و اظهار داشت: همه دانشگاه های دولتی و یا غیردولتی که مسجد دارند می توانند درخواست کانون دانشگاه بدهند.
حمیدرضا کوزه گر، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان محمودآباد نیز در این نشست توجیهی با حضور مدیران مسئول کانون های فرهنگی و هنری با بیان اینکه دشمن امروز با استفاده از شبکه های مجازی و ماهواره ای در خانواده ها به ویژه جوانان نفوذ یافته است، اظهارداشت: باید با استفاده از ظرفیت فرهنگ اسلامی ایرانی به مقابله با جنگ نرم بپردازیم.
وی با اشاره به اهمیت کارهای فرهنگی در مساجد، تصریح کرد: در کانون های فرهنگی و هنری برنامه های ارزشمندی تبیین می شود اما به جهت کمبود اعتبارات فرهنگی بسیاری از فعالیت ها بدرستی انجام نمی شود.
کوزه گر با بیان اینکه صرف اعتبار در فرهنگ هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است، گفت: برای انجام فعالیت های فرهنگی و خروجی مطلوب باید در سطح کلان و کشور نگرش جدیدی درخصوص تخصیص اعتبار فرهنگی ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه برگزاری برنامه های کلیشه ای و تکراری در مساجد موجب فاصله گرفتن نوجوانان و جوانان از مساجد شده است، افزود: تشکیل کانون های فرهنگی و هنری در مساجد و تامین اعتبار این کانون ها موجب جذب این نسل به مساجد می شود.
کوزه گر با ابراز خرسندی از برگزاری برنامه های فرهنگی، هنری، دینی متناسب با علایق مردم منطقه در کانون های مساجد این شهرستان، اظهار داشت: اعتبار فرهنگی در این بخش باید به اندازه ای باشد که هیچ ایده فرهنگی حذف و نیمه تمام نماند.
پایان پیام/
نظر شما