تقویت باورهای دینی در کنار قانون در امر مبارزه با مواد مخدر موثر است

خبرگزاری شبستان:وزیر کشور با بیان اینکه تفنن و تفریح نخستین عامل گرایش افراد به مواد مخدر است گفت:اگر بتوانیم درکنار قانون باورهای دینی خود را تقویت کنیم در امر مبارزه با مواد مخدر توفیقات بیشتری حاصل می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار شبستان،عبدالرضا  رحمانی فضلی، وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با حضور در شبکه 4 سیما با بیان اینکه 92 درصد جامعه نسبت به مسئله مواد مخدر دغدغه و نگرانی دارند، گفت: این عدد، عدد بسیار بزرگی است، اینکه چگونه با این موضوع برخورد شود. نوع رویکرد ما به اصل مسئله است ،ما یک بار معتاد را مجرم تلقی می‌کنیم و بار دیگر به عنوان یک بیمار به آنها نگاه می‌کنیم.

 
وی ادامه داد: تجربه نشان داده است که نگاه مجرمانه به معتاد درست نبوده و بازداشت آنها هیچ تأثیری در بهبودی معتادان ندارد. اگر نگاه ما به معتادان بیمار باشد باید برخوردمان را با آنها عوض کنیم.

 

رحمانی فضلی ادامه داد: بحث جامعه‌پذیری بیمار بسیار مهم است زیرا برخی از معتادان زمانی که ترک می‌کنند در محل کار و حتی در خانواده خود پذیرفته نمی‌شوند که ما باید به آنها کمک کنیم تا  به محل کارشان برگردند.

 

وی با بیان اینکه از مردم خواهشمندیم هر کس مواظب خانواده خود باشد، افزود:ما در قانون دو ماده 15 و 16 داریم. ماده 16 مربوط به کسانی است که داوطلبانه اقدام به ترک اعتیاد خود می‌کنند و ماده 15 مربوط به معتادان متجاهر می باشد.

 

ویبا بیان اینکه 715 نفر در مراکز درمانی، اعتیاد خود را  ترک کرده‌اند تصریح کرد: پلیس  طبق ماده 16 معتادان متجاهر  را از سطح شهر جمع‌اوری می کند و ما به مدت سه ماه آنها را در مراکز درمانی نگهداری می‌ کنیم تا پس از سم‌زدایی به کمک مددکاران اجتماعی دوره مهارت‌های اجتماعی را سپری ‌کنند.

 

وی با بیان اینکه 82 درصد از معتادان در بخش‌های خصوصی ترک می‌کنند، افزود: 63 درصد از معتادان شاغل هستند و ما تلاش می‌کنیم معتادانی را که دارای شغل دولتی بودند را به محل کارشان برگردانیم به گونه‌ای که هم مهارت‌های اجتماعی آنها و هم تسهیلات در اختیار آنها قرار می‌دهیم.

 

تفنن و تفریح نخستین عامل گرایش افراد به مواد مخدر  

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به علت گرایش افراد به مواد مخدر تصریح کرد: طبق بررسی‌های صورت‌گرفته ،تفنن و تفریح نخستین عامل گرایش افراد به مواد مخدر می‌باشد به دلیل اینکه در مرحله اول دچار یک لذت کاذب می‌شوند، سپس بر اثر تکرار معتاد می‌شوند.

وی دوستان را عامل دیگری در گرایش افراد به مواد مخدر دانست و تصریح کرد: این دوستان می‌توانند در محیط‌های مختلف مانند محیط کار و ورزش بر روی افراد تأثیرگذار باشند.

 

80 درصد معتادان توزیع‌کننده مواد مخدر هستند

وی با بیان اینکه 80 درصد معتادان توزیع‌کننده مواد مخدر نیز هستند، یادآور شد: بنابراین بیشترین تاکید ما این است که هر کس مواظب خانواده خود باشد، این به معنی کنترل شدید خانواده‌ها نیست بلکه باعث تسریع اعتماد بین پدر و مادر می شود. 

وزیر کشور افسردگی‌ها، شکست در زندگی و ناراحتی‌های روحی و روانی را از دیگر عوامل گرایش افراد به مواد مخدر برشمرد.

 

وی با اشاره به اصلاح قوانین مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: قانون مبارزه با مواد مخدر مراحل زیادی را طی کرده است. در حوزه درمان و  پیشگیری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی بسیار موثر بودند و تاثیر بسیار بالایی نیز در امر مبارزه با مواد مخدر داشته است.

وی ادامه داد: ما اگر بتوانیم در کنار قانون باورهای دینی خود را تقویت کنیم در امر مبارزه با مواد مخدر توفیقات بیشتری حاصل می‌کنیم.

 

وی با اشاره به مفهوم اجتماعی‌کردن مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: اجتماعی‌کردن به این معناست که ما بتوانیم به عموم جامعه، هم آگاهی‌ و انگیزه‌های لازم و هم آموزش و هدایت‌های لازم را ارایه دهیم.

 

وی با بیان اینکه ما 4 مرحله برای مبارزه با مواد مخدر ترسیم کرده‌ایم که شامل پیشگیری، درمان، مقابله و صیانت است، اظهار کرد: مهم‌ترین مرحله بحث پیشگیری است، اگر ما به مسئله پیشگیری دقت داشته باشیم و تلاش کنیم که این امر اجرایی شود هزینه بسیار پایینی هم میِ‌پردازیم و به راحتی هم این کار قابل اجراشدن است.

 

 اجتماعی‌کردن یعنی واردکردن افراد جامعه به قلب مبارزه با مواد مخدر 

رحمانی‌فضلی ادامه داد: هدف ما از ارایه این 4 مرحله برای اجتماعی‌کردن مبارزه با مواد مخدر این است که همه افراد جامعه احساس کنند در مقابله مبارزه با مواد مخدر وظیفه ملی دارند که اگر این امر اجرایی شود بسیار موفق می‌شویم، در واقع می‌توان گفت اجتماعی‌کردن یعنی واردکردن افراد جامعه به قلب مبارزه با مواد مخدر.

 

دبیر ستاد کل مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه بنده جلسات بسیاری را با هنرمندان، ورزشکاران، ائمه جماعات، خیرین و زنان برگزار کرده‌ام، تصریح کرد: در این جلسات ما آنها را توجیه می‌کنیم و در نهایت موافقت‌نامه‌ای در بحث پیشگیری و درمان امضا می‌کنیم.

 

وی با بیان اینکه اقدام دیگر ما در راستای مبارزه با مواد مخدر مقابله است که مردم نمی‌توانند وارد این حوزه شوند، خاطرنشان کرد: این حوزه بر عهده نیروی انتظامی، سپاه، ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت اطلاعات می‌باشد.

 

وی ادامه داد: ما در یک سال اخیر کشفیات مهمی در زمینه مواد مخدر داشتیم به گونه‌ای که توانستیم از ورود مواد مخدر به کشور جلوگیری و آن را به سمت آب‌های آزاد تغییر مسیر دهیم.

 

رحمانی فضلی با بیان اینکه 70 درصد درگیری‌های ما در مناطق مرزی انجام می‌شود، تصریح کرد: کار اصلی ما مبارزه و مقابله با شبکه‌ها و سرشبکه‌ها است، ما به هر میزان از افرادی که حمل‌کننده و هدایت‌کننده مواد مخدر هستند، برخورد کنیم آنها افزایش می‌یابند چون افراد نیازمندی هستند ولی اگر رأس شبکه‌ها را مورد هدف قرار دهیم موفق‌تر هستیم.

 

وزیر کشور با بیان اینکه قوه قضاییه همکاری بسیار خوبی داشته و سیاست آنها در برخورد با سرشبکه‌ها متمرکز است، اظهار کرد: وزارت اطلاعات نیز بسیار جدی این موضوع را دنبال می‌کند.

 

وی با بیان اینکه مسئله بعد بحث بنیان‌های اقتصادی است، افزود: مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر را در سال 85 ابلاغ کردند. اگر ایشان بر اساس مشکلات و معضلات جامعه این کار را انجام دادند بحث مواد مخدر اولویت بیشتری از مسئله جمعیت داشت که اکنون در حال مطرح‌شدن می‌باشد.

 

فقط 20 درصد از معتادان ماندگاری دارند

وی ادامه داد: طبق تحقیقات صورت‌گرفته فقط 20 درصد از معتادان بعد از ترک در بهبودی باقی می‌مانند، تصریح کرد: جامعه‌پذیری و اشتغال از جمله مشکلات معتادان بعد از پاکی است.

وی با بیان اینکه ان جی اوها و سمن‌ها در راستای مبارزه با مواد مخدر بسیار خوب عمل کردند، افزود: طی یک سال 53 درصد رشد داشتند.

 

وی با اشاره به نقش مهم رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی مسئله مواد مخدر خاطرنشان کرد: اصحاب رسانه وظیفه مهمی در مبارزه با مواد مخدر دارند که باید با اطلاع‌رسانی بیشتر ما را در امر مبارزه با مواد مخدر یاری کنند.

 

جمع‌آوری 12 هزار معتاد از سطح کشور در ایام نوروز

وی با بیان اینکه ما در ایام نوروز 12 هزار معتاد را از سطح کشور جمع‌آوری کردیم، اظهار کرد: در این مدت سرقت نیز 30 درصد در مراکز استان‌ها کاهش داشته است.

 

وی با بیان اینکه تجربه در سطح جهان نیز نشان داده  است که مواد مخدر هیچ‌گاه به صفر نمی‌رسد، افزود: ولی هر چقدر جلوتر می‌رویم موفقیت‌های ما در امر مبارزه با مواد مخدر بیشتر می شود.

 

وی با بیان اینکه آیا در دسترس‌بودن مواد مخدر در اعتیاد جامعه  تاثیر دارد، خاطرنشان کرد: ناجا در همه رویکردها و اقدامات خود بجز سرقت موفق بود که در این رابطه نیز با راه‌اندازی قرارگاه مبارزه با مواد مخدر سعی در کاهش سرقت در جامعه دارد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 379198

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha