دکتر سید جعفر حجازی، استاندار خوزستان، تغییر رویکرد در حوزه پژوهش در سه سال گذشته را مثبت ارزیابی کرد و به خبرنگار شبستان گفت: در این مدت دستاوردهای خوبی در این حوزه نصیب استان شده و در استفاده از ظرفیت استان در حوزه پژوهش کارهای خوبی صورت گرفته که در برگزاری هفته پژوهش نیز این تغییرات قابل مشاهده است.
وی به روزرسانی مناسب پورتال پژوهش استان از سوی سازمان ها را خواستار شد و افزود: با مراجعه به این پورتال می توان میزان حجم کار استان در حوزه پژوهشی را رصد کرد و تا کارهای انجام شده در این پورتال ثبت نشود، نمی توان همپوشانی و تکراری بودن کارها را ارزیابی نمود، همچنین هرکس خارج از استان بخواهد وضعیت پژوهش استان را ارزیابی کند می تواند با مراجعه به آن، نماد قدرت پژوهش استان را مشاهده نماید.
رییس کارگروه تخصصی، پژوهشی، فناوری و نوآوری استان خوزستان اضافه کرد: کارهای بزرگی در استان در حال انجام است که در رشد و پیشرفت استان بسیار موثرند، در سند چشم انداز کشور آمده که ایران باید در منطقه جایگاهی ویژه به عنوان کشوری پیشرفته داشته باشد و این از طریق چنین کارهایی در سطح استانی ممکن است.
وی ادامه داد: لازم است که سازمان ها، دانشگاه ها و نهادهای پژوهشی از تجهیزات یکدیگر مطلع شوند چرا که گاهی در سازمانی دستگاهی وجود دارد که مورد استفاده قرار نمی گیرد ولی در جایی دیگر مورد نیاز است؛ این موضوع می تواند باعث صرفه جویی در هزینه ها شود.
وی به تشکیل پنج کمیته زیر نظر معاونت برنامه ریزی استانداری به عنوان ستاد جهاد اقتصادی اشاره کرد و اذعان داشت: یکی از این کمیته ها به حوزه آموزش و پژوهش مربوط می شود، هرچند تلاش شده در این کمیته ها بیشتر از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود، ولی حضور سایر سازمان ها در این حوزه نیز قطعاً مهم است.
استاندار خوزستان، از نهادهای پژوهشی خواست مسائل مربوط به جهاد اقتصادی را به طرح های پژوهشی خود وارد کنند و یاد آور شد: طرح هایی مثل تلاش در بالا بردن بهره وری که یکی از مفاهیم اساسی در بحث جهاد اقتصادی است می تواند در پژوهش ها لحاظ شود.
وی تصریح کرد: همچنین یکی دیگر از این محورها نیز فرهنگ استفاده از منابع است، این محورها می تواند در موضوعات پژوهشی لحاظ شوند به خصوص اینکه ممکن است نمایشگاه هفته پژوهش در سال 90 را با محوریت موضوع جهاد اقتصادی برگزار کنیم و می توان نتایج چنین طرح هایی را در آنجا به نمایش گذاشت.
دکتر حجازی، از سازمان ها خواست آمار پژوهشی خود را به منظور مقایسه شاخص های برنامه سوم و چهارم توسعه به همراه کارهای بزرگی که منجر به تغییرات و تحول بزرگی شده ارائه کنند و بیان داشت: در سه سال گذشته استان اول کشور از نظر پژوهشی بودیم؛ در بخش های مختلف طرح های بزرگی به اجرا رسیده که بعضی از آنها بیشتر به چشم می آید همچنین ارتباطات خوبی بین حوزه های مختلف تعریف شده و دانشگاه در خدمت صنعت و صنعت در خدمت توسعه است.
وی از اختصاص 17 میلیارد تومان از منابع مختلف وزارتخانه ها و دانشگاه ها برای امر پژوهش در سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: پیش از این رویکرد کارهای پژوهشی به سمت دانشگاه های خارج از استان بود ولی در سه سال گذشته بالای 80 درصد تحقیقات به دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی استان محول شده است.
رییس کارگروه تخصصی، پژوهشی، فناوری و نوآوری استان خوزستان، تأکید کرد: این رویکرد محققان استان را که دلسرد شده بودند بر سر ذوق آورد و از سوی دیگر موجب ارتقای سطح تجهیزات آزمایشگاهی استان شد، هم اکنون 30 درصد بودجه تحقیقاتی صرف تجهیزات می شود.
پایان پیام/
نظر شما