به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسین امامی امروز (2 تیر) در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته صرفه جویی در آب اظهار کرد: در حال حاضر در دشتهای آبی استان 40 محدودهی مطالعاتی وجود دارد که از این تعداد 20 محدوده ممنوعه بحرانی و 20 محدوده آزاد است.
وی با بیان اینکه 11 هزار و 740 منبع آبی در استان وجود دارد، افزود: سالانه یک میلیارد و 207 میلیون مترمکعب آب برداشت میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی کسری مخازن آبی استان را 185 میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: متاسفانه با توجه به 15 سال خشکسالی حاکم بر استان و برداشت فزاینده از سفرههای زیر زمینی و از طرف دیگر عدم اجرای برنامههای بهرهوری کشاورزی هر روز کسری مخازن افزایش یافته است.
امامی با تاکید بر اینکه وضعیت سفرههای زیر زمینی استان از نظر کیفی افت شدیدی داشته، بیان کرد: در همین راستا تامین آب کیفی در شهرستان قائن با مشکل مواجه شده است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین کسری مخازن آبی استان مربوط به سرایان با 25 میلیون مترمکعب است، ادامه داد: همچنین دشت طبس 11میلیون متر مکعب، بشرویه با 19.14 میلیون مترمکعب، دشت خضری با 13.9 میلیون مترمکعب و دستگردان طبس با 12.9 میلیون مترمکعب بیشترین کسری مخازن آبی استان را دارند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی مصرف آب در بخش کشاورزی استان را 92 درصد دانست و تصریح کرد: اگر 20 درصد راندمان آبیاری در بخش کشاورزی افزایش داده شود کسری مخازن آبی استان جبران خواهد شد.
امامی با بیان اینکه سهمیه ایران از ذخیره سد دوستی 600 میلیون متر مکعب است، یادآور شد: از این میزان 150 میلیون مترمکعب سهم خراسان رضوی، 50 میلیون متر مکعب سهم صنایع سرخس و 120 میلیون متر مکعب سهم خراسان جنوبی است.
وی ادامه داد: طول خط انتقال آب از سد دوستی به خراسان جنوبی بالغ بر 450 کیلومتر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی گفت: مطالعات طرح انتقال آب به این استان از سد دوستی به پایان رسیده و مرحله دوم این طرح در حال پیگیری است.
پایان پیام/
نظر شما