به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الله ایوبی در ادامه اولین نشست مطبوعاتی خود با اشاره به مدرسه عالی سینمایی که قرار است به زودی راه اندازی شود، گفت: در همه جای دنیا این مدارس عالی دولتی است چون نیاز به آخرین تکنولوژی روز برای دانشجویان خود باشد و فراهم کردن این تکنولوژی جز به مدد داشتن بودجه دولتی امکان ندارد اما قرار نیست فارغ التحصیلان مدرسه عالی سینما تبدیل به مدیران سینمایی شوند. اتفاقا این فارغ التحصیلان وارد بدنه سینما خواهند شد و طبق مکتب استاد شاگردی، تعلیم و تربیت می شوند. در واقع مدرسه عالی سینما محلی برای تجمع بزرگان سینما است و یک سیستم کارگاهی برای آموزش نیروهای تازه نفس در بدنه سینما است.طبیعتا اجرایی کردن چنین برنامه هایی نگرانی هایی را به دنبال دارد. اما واقعیت این است که برخی از افراد شغلشان ایجاد نگرانی در دیگران است و این پدیده چاره ای جز صحبت کردن، توضیح و تفسیر کردن ماجرا نیست و هر جا لازم باشد این توضیح و تبیین را ارائه خواهیم داد.
این مدیر سینمایی در ادامه صحبت های خود گفت: سینمای ایران پس از انقلاب مرهون رهنمودهای امام خمینی (ره) است. مقام معظم رهبری هم به دلیل اهمیت ویژه ای که برای سینما قائلند، در برخی مواقع این هنر صنعت را با بیان و نظرات روشنگرانهشان نجات دادهاند.مقام معظم رهبری در توصیه هایشان توجه به خواست و نگاه مردم را از سر فصلهای سخنانشان قرار داده اند و بارها متذکر شده اند که اگر فیلم دینی هم می سازید باید فیلم هایی باشند که مردم ببینند و دوست داشته باشند.
معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه صحبت های خود با اشاره به به محدودیت های ایجاد شده برای کارگردان های فیلم اولی گفت: متاسفانه و یا خوشبختانه برخی از فیلمسازان با رفت و آمدهای بسیار در راهروهای وزارت ارشاد، چانه زنی هایی را در جهت حمایت از فیلم هایشان می کنند که این چانه زنی ها بی اثر هم نبوده اما قرار است سیستم چانه زنی از سازمان سینمایی حذف شود و به جای آن از سیستم بسیار ساده یعنی مکانیزه شدن بخش های مختلف اداری استفاده کرد. از این پس کارگردان هایی که می خواهند فیلم اول خود را بسازند بدون هیچ چانه زنی و سفارش و توصیه از سیستم مکانیزه شدن حمایت و تولید سازمان سینمایی برخوردار خواهند شد.
ایوبی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر تغییراتی که در اساسنامه خانه سینما ایجاد شده و مصاحبه اخیر محمدمهدی عسگرپور با یکی از رسانه های سینمایی که از روند اصلاح اساسنامه خانه سینما ابراز نارضایتی کرده بود،گفت: از جمله مشکلات اساسنامه که در ساختار اجرایی نیز وجود داشته، این بود که 31 صنف برای انجام فعالیت های خود باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز موسسه فرهنگی دریافت می کردند. در مقطعی کارشناسان حقوقی وزارت ارشاد، سازمان سینمایی و خانه سینما به این جمع بندی رسیدند که دریافت چنین مجوزی پایه و اساس حقوقی ندارد چرا که تعریف صنف و موسسه فرهنگی به لحاظ حقوقی متفاوت است. بنابراین چندین جلسه گذاشتیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که این مسئله را حل کنیم بنابراین اصناف از دریافت مجوز موسسه فرهنگی معاف شدند. از سوی دیگر بنا داریم تا ادبیات حقوقی در سازمان سینمایی را در جهت شفاف سازی امور اصلاح کنیم.
این مدیر سینمایی درباره مناسبات موسسات مرتبط با سازمان سینمایی گفت: یکی از نخستین کارهایی که در بدو ورود انجام دادیم سر و سامان دادن به موسسات مختلفی بود که در این سازمان فعالیت می کردند. در واقع به یک نمودار تشکیلات قابل قبول دست پیدا کردیم و به طور داوطلبانه 80 پست مصوب در سازمان سینمایی را تحویل دادیم و تعداد بسیاری از اداره کل ها را نیز حذف کردیم.
وی افزود: برخی از این موسسات در شرایط خاصی در دوره های گذشته به وجود آمدند که ماموریت های ویژه ای بر اساس زمان و مکان فعالیت های خود به عهده داشتند. اما در حال حاضر شرایطی به وجود آمده که لزوم بازنگری در وظایف و ماموریت های نهادهای متصل به سازمان سینمایی احساس می شود. همچنین در بخش بین الملل بنا داریم امور مربوط به انجام فعالیت های بین المللی در موسسات مختلف در عرصه سینما را حذف کنیم و مجموع این فعالیت ها را در مرکزی جداگانه تجمیع کنیم.برای بالا بردن سطح کیفی انجام امور بین الملل در بخش های مختلف سینما در نظر داریم کارگاهی متشکل از کارشناسان و بازاریابان در عرصه بین الملل را برای مدیران و کارشناسانی که در نهادهای مختلف سینمایی در امور بین الملل فعال هستند، برگزار کنیم.
وقتی از رئیس سازمان سینمایی در رابطه با عملکرد بنیاد سینمایی فارابی و میزان مفید بودن فعالیت فعلی این سازمان سوال شد،او گفت: برخلاف آنچه مطرح می شود، بنیاد سینمایی فارابی همکاری و همسویی با سازمان سینمایی داشته اما من هم با انجام برخی از امور مانند برگزاری جشن رسانه ها که در این بنیاد انجام شد، مخالف هستم و معتقدم بنیاد سینمایی فارابی باید بازنگری جدی و متمرکز بر مجموع فعالیت های خود داشته باشد. به نظر من برگزاری جشن رسانه در حوزه اختیارات بنیاد سینمایی فارابی نبوده و نیست و اگر قرار باشد جشن رسانه ای برای اهالی رسانه در حوزه سینما برگزار شود، بنده به عنوان رئیس سازمان سینمایی ملاحظاتی را در نظر دارم که باید انجام شوند.
ایوبی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما خواستار اختصاص بودجه برای حمایت از آثار سینمایی به این نهاد صنفی است، گفت: من هم با نظر آقای عسگرپور به عنوان نماینده خانه سینما موافقم. از ابتدا گفته ایم که حضور دولت در امر تولید باید کاهش پیدا کند و خوشبختانه به این سمت هم حرکت کرده ایم. بنابراین خوشحال می شویم بخشی از تولید عرصه سینما به خانه سینما به عنوان نهاد صنفی سپرده شود اما درباره مسائل معیشتی اهالی سینما که وظیفه خیلی بزرگی است به طور مشخص خانه سینما به عنوان تنها نهاد صنفی باید وارد عمل شود. در واقع رسیدگی به این امور از جمله اولویت ها و خواست سازمان سینمایی از خانه سینما است.
رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه حاشیه سازی های بی مورد در زمان حضور بازیگران زن ایرانی در مجامع بین المللی گفت: به اعتقاد من بازیگران و اهالی سینما فهیم هستند و می دانند که باید در چارچوب نظام جمهوری اسلامی حرکت کنند. اما هر از چند گاهی اتفاق هایی می افتد که عکس العمل های متفاوتی را در پی دارد ولی خوشبختانه در مورد اخیر برخورد بازیگر فهیم و همچنین دستگاهها و نهادهای دولتی به گونه ای بود که با یک دیگر کنار آمدند و به نظر می رسد مسئله حل شده است اما با این اوصاف معتقدم که نگاه منکراتی نباید نسبت به حضور اهالی سینما در مجامع بین المللی وجود داشته باشد.
وی در پایان این بخش از صحبت های خود با اشاره به انجام امور حقوقی توسط کامبیز نوروزی مشاور حقوقی سازمان سینمایی گفت: از جمله فعالیت هایی که بخش حقوقی سازمان سینمایی و شخص آقای نوروزی باید انجام دهد رسیدگی به مسائل اساسی و حقوقی بدنه سینماست به این معنی که هنوز وضع قرارداد بازیگران، کارگردان، تهیه کنندگان و سایر عوامل سینما مشخص نیست و امیدوارم این مسائل حقوقی هر چه زودتر مشخص شود البته از اهالی سینما هم درخواست می کنم در مصاحبه های خود برای جذاب شدن صحبت هایشان از واژه هایی که در جهت تخریب سینمای ایران است استفاده نکنند چرا که همه ما در سایه و زیر چتر یک سینما آن هم سینمای ایران حرکت می کنیم و نباید یکدیگر را با انگشت اتهام نشانه گیری کنیم.
پایان پیام/
نظر شما