سرانجام درخواست های رییس جمهور از مسئولان آموزش و پرورش

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی آموزش و پرورش از برگزاری کنگره پرسش مهر در شهریور خبر داد و به طراحی زنگ انشاء، گفت‌وگو و کتابخوانی برای دانش‌آموزان مقاطع مختلف تحصیلی اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی آموزش و پرورش در بخش دوم سخنان خود در نشست خبری صبح امروز گفت: پرسش‌ مهر از دوره اصلاحات آغاز شد و از معدود فعالیت‌هایی است که در دولت نهم و دهم دنبال شده است.

 

وی افزود: رییس‌جمهور سوالاتی را در مهرماه سال 92 مطرح کرد تا دانش‌آموزان و فرهنگیان پاسخ‌گو باشند. در این زمینه دستورالعمل‌هایی تنظیم شده است که در قالب بخش‌های هنری و فرهنگی به آن پرداخته می‌شود.

 

کفاش اظهار کرد: کمبود اعتبار و عدم اهدای هدایا در سال‌های اخیر، ارسال آثار را کمرنگ‌تر کرده بود اما اکنون برای پرسش مهر سال 92 آثار را از سراسر کشور دریافت کرده‌ایم.

 

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش تصریح کرد: گروه‌های داوری در بخش‌های مختلف تشکیل شده است و بهترین‌ها را انتخاب می‌کند و تا پایان تیر باید اسامی برگزیدگان را به ما اعلام کنند.

 

کنگره پرسش مهر شهریور برگزار می‌شود

وی با اشاره به برگزاری کنگره پرسش مهر در شهریور اظهار کرد: در حاشیه این کنگره نمایشگاهی از آثار ممتاز که مربوط به محورهای سخنان رییس‌جمهور است، برپا می‌شود.

 

وی ادامه داد: مجموعه آثار ممتاز در یک کتاب وزین چاپ و منتشر خواهد شد.

 

کفاش افزود: در پرتال آموزش و پرورش بخشی را برای پاسخ فرهنگیان به پرسش رییس‌جمهور قرار داده‌ایم و درخواست کرده‌ایم تا مطالعات، تجربیات و راه‌حل‌های خود را برای ما ارسال کنند که آثار زیادی به دست ما رسیده و بیش از هزار آثار مورد داوری که از هفته گذشته آغاز شده است، قرار گرفته و هر کسی که ایده فرستاده است مورد تقدیر قرار می‌گیرد و آثار برگزیدگان به عنوان اسناد کاربردی در آموزش و پرورش منتشر می‌شود.

 

تدوین شیوه‌نامه‌ گفت‌وگوهای سیاسی، اجتماعی و مذهبی

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با اشاره به زنگ گفت‌وگو تصریح کرد: شیوه‌نامه گفت‌وگوهای سیاسی، اجتماعی و مذهبی برای مدارس متوسطه دوم تدوین شده است که در دبیرستان‌ها چگونه زمینه‌ ایجاد گفت‌وگو را تشکیل دهند.

 

وی افزود: این شیوه‌نامه را به مدارس ابلاغ کرده‌ایم و استقبال خوبی در دروس علوم اجتماعی شده است که شروع کار را به صورت آزمایشی در سال جاری نهادینه کرده‌ایم.

 

وی با اشاره به برگزاری مجموعه نمایشگاه موج تصریح کرد: پوسترهایی سلسله‌وار با تصاویر رییس‌جمهور که مزین به جملات آقای روحانی بود توسط شورای دانش‌آموزی و انجمن داخل مدارس ارسال شد. همچنین انجمن گفت‌وگو در کانون‌های فرهنگی و تربیتی کشور راه‌اندازی کردیم.

 

دستورالعمل ویژه زنگ گفت‌وگو برای مدارس استثنایی

 

کفاش تصریح کرد: دستورالعمل ویژه زنگ گفت‌وگو در حوزه فعالیت و مشارکت برای مدارسی که دانش‌آموزان استثنایی دارند، ابلاغ شده است. همچنین برای مدارس شاهد، تیزهوش و ... شیوه‌نامه دیگری ابلاغ کرده‌ایم.

 

وی با بیان اینکه اجرای زنگ گفت‌وگو و انشاء در انتظار تشکیل مصوبه شورای عالی فرهنگی است، تصریح کرد: جلسه‌ای را با اساتید دانشگاه در حوزه انشاء و ادبیات تشکیل داده‌ایم و متوجه شدیم مجموعه غیردولتی در قالب یک NGO‌ استعدادهای دانش‌آموزان نویسنده را شناسایی می‌کند و آثار برگزیده را منتشر و چاپ می‌کند که با این مجموعه ارتباط برقرار کرده‌ایم و چهارمین جشنواره نویسندگی رویش قلم در همین تابستان در سال فرهنگی برگزار می‌شود.

 

احیای انشاء در پایه هفتم به صورت ماده درسی تدوین شد

کفاش با اشاره به احیای انشاء در پایه هفتم اظهار کرد: سازمان پژوهش و برنامه درسی موضوع انشاء را در درس ادبیات به صورت ماده درسی تدوین و ابلاغ کرده است و در سایر پایه‌ها کار مطالعاتی صورت گرفته اما تصویب ماده واحده آن باقی مانده است.

 

راه‌اندازی کتابخانه‌های کلاسی در دوره ابتدایی

 

معاون پرورشی آموزش و پرورش با اشاره به زنگ کتابخوانی تصریح کرد: چند جلسه برای احیای این زنگ برگزار شده که ابتدا باید کتابخانه‌ها به ویژه در مدارس ابتدایی تجهیز و توسعه پیدا کند.

 

وی با بیان اینکه برای راه‌اندازی کتابخانه‌های کلاسی در مدارس ابتدایی یک میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است، تصریح کرد: تفاهم‌نامه‌ای در این زمینه با معاون فرهنگی وزارت ارشاد منعقد شده است و اعتباری از جانب آنان هم تخصیص داده می‌شود.

 

کفاش اظهار کرد: در دستور کار داریم تا بخشی از نمره ادبیات برای کتابخوانی و نقل کتاب اختصاص یابد.

 

وی افزود: 300 کتابخانه در پژوهش‌سرای کتابخانه حوزه آموزش متوسطه راه‌اندازی شده است و یک میلیون کتاب در معرض ساماندهی و چینش قرار گرفته‌اند.

 

تصویب یک دوره آموزشی "شیوه مؤثر تشویق و تنبیه در تعلیم و تربیت"

کفاش با اشاره به حذف تنبیه بدنی اظهار کرد: نیاز به آموزش و فرهنگ‌سازی در این مورد داریم، دوره‌های آموزشی مجدد برای فرهنگیان به لحاظ ابعاد مختلف روحی و روان‌شناختی برگزار کرده‌ایم و یک دوره آموزشی تحت عنوان شیوه مؤثر تشویق و تنبیه در تعلیم و تربیت تصویب و ابلاغ شده است.

 

وی با بیان اینکه در آیین‌نامه انضباطی و شورای عالی آموزش و پرورش مجازاتی برای هر تخلفی تعیین شده است، اظهار کرد: قانون و مجازات به تنهایی نمی‌تواند آثار سوء یک مسئله را از بین ببرد. در این رابطه همایش‌هایی علمی درباره راهکارهای تربیتی جایگزین تنبیه برگزار می‌شود.

 

تشکیل کمیته مقابله با تنبیه دانش‌آموزان و کنترل هیجان

وی با بیان اینکه کمیته مقابله با تنبیه دانش‌آموزان و کنترل هیجان تشکیل شده است، تصریح کرد: این کمیته هم مراقبت، هم رصد و هم کشف گزارشات را کرده و به موارد نادری که برای تنبیه گزارش شده است، رسیدگی کرده‌اند.

 

وی درباره حقوق شهروندی دانش‌آموزان اظهار کرد: جلسات مکرری در این زمینه تشکیل داده‌ایم که در تدوین حقوق شهروندی حقوق دانش‌آموزی هم آمده باشد.

 

 منشور حقوق دانش‌آموزی تدوین شده است

وی با بیان اینکه منشور حقوق دانش‌آموزی تدوین شده است، اظهار کرد: بر مبنای این منشور کار آموزش و پرورش ساماندهی می‌شود.

 

وی با بیان اینکه ارایه بسته‌های حقوق شهروندی از دوره ابتدایی محتوایش تدوین شده است، اظهار کرد: متعهد هستیم که دانش‌آموزان باید با حقوق خود برای جلوگیری از هرگونه مفسده در قالب خانواده‌ها آشنا شوند.

 

حقوق شهروندی وارد کتاب‌های درسی اجتماعی می‌شود

وی با بیان اینکه آموزش حقوق شهروندی در قالب فوق برنامه‌ها صورت می‌گیرد، اظهار کرد: در کتاب‌های جدید حوزه اجتماعی حقوق شهروندی وارد شده است.

 

وی با بیان اینکه در دوره آموزش ضمن خدمت حقوق شهروندی تدوین شده است، تصریح کرد: سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی مصوب کرده است بخشی از موارد دروس مرتبط به عنوان حقوق شهروندی اختصاص پیدا کند.

 

 آگاهی از اجزای بدن و تمرین نه گفتن در منشور حقوق دانش آموزی

 

وی اظهار کرد: در منشور حقوق دانش‌آموزی آگاهی از اجزای بدن و تمرین نه گفتن در سنین ابتدایی آمده است اما تجربه‌های سراسر دنیا نشان می‌دهد این امر مهم را باید خانواده‌ها و محرم‌ترین فرد به کودک انتقال دهد.

 

وی افزود: در طراحی دوره‌های جدید آموزش خانواده‌، خانواده‌ها را از انتقال مفاهیم دوران بلوغ و پیش از بلوغ فرزندان‌شان آگاه می‌کنیم.

 

کفاش تصریح کرد: این موضوع 100 درصد در بخش رسمی کتاب درسی و غیر درسی فوق برنامه می‌آید اما یک نسخه یکسان در بحث آموزشی تربیتی پیچیده نمی‌شود.

 

وی با بیان اینکه اصلی‌ترین مهارت آموزش نه گفتن است، تصریح کرد: باید دانش‌آموزان یاد بگیرند در مقابل درخواست‌های غیرمنطقی نه بگویند که اصلی‌ترین کار خانواده‌ها است.

 

وی درباره گزینش معلمان اظهار کرد: سخت‌ترین گزینش را دستگاه‌های آموزش و پرورش دارند. معلمان پیش از آنکه رسمی شوند مورد گزینش قرار می‌گیرند و پس از رسمی‌شدن دستگاهی به نام حراست بر اساس قانون آنان را رصد می‌کند.

 

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر آموزش دوره‌های ضمن خدمت برای بازآموزی به دلیل کمبود بودجه غیرحضوری و مجازی صورت گرفته، اظهار کرد: صددرصد اعتقاد داریم آموزش‌های بازآموزی باید صورت گیرد و امسال حوزه مشاوران و مربیان کلاس‌های بازآموزی را خواهند داشت.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 378986

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha