آمار رشد جرم در نیروهای مسلح سیر نزولی دارد

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قم گفت: علی‌رغم این که در جامعه آمار رشد جرم بالاست ولی در نیروهای مسلح برعکس بوده و سیر نزولی داشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حسین صیدی رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قم امروز (2 تیر) در مصاحبه خبری با خبرنگاران با تبریک هفته قوه قضاییه و گرامیداشت شهید بهشتی بنیانگذار قوه قضاییه عنوان کرد: سازمان قضایی نیروهای مسلح از دو نهاد دادسرای نظامی و دادگاه نظامی تشکیل شده است.

 

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قم اظهار داشت: سازمان قضایی نیروهای مسلح در اجرای اصل 172 قانون اساسی نظام جمهوری تشکیل شده است و تنها دادگاه اختصاصی است که در قانون اساسی به آن پرداخته شده است.

 

وی با بیان این که اسرار مهمی در نیروهای مسلح وجود دارد تصریح کرد: این تشکیلات به لحاظ اهمیت نیروهای مسلح در قانون اساسی پیش‌بینی شده است که برای رسیدگی به جرایم مربوط به وظایف خاص نیروهای نظامی تشکیل شده است.

 

صیدی افزود: قوانین و مقرراتی که در سازمان قضایی نیروهای مسلح مانند دادگاه‌های عمومی است و شکایاتی که به این سازمان می‌شود بدون ملاحظه و طبق مقررات آیین دادرسی کیفری رسیدگی می‌شود.

 

وی با اشاره به این که نیروهای مسلح متشکل از کارکنان ارتش، نیروی انتظامی، وزارت دفاع، سپاه پاسداران و اعضای فعال بسیجی است اذعان داشت: از آنجا که نیروی انتظامی در متن جامعه، حضور فعال دارد، بیشتر شکایات در رابطه با نیروی انتظامی است که البته 60 الی 70 درصد شکایات، بی مورد و فاقد مدارک و مستندات قانونی است.

 

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قم ابراز داشت: سازمان قضایی نیروهای مسلح دو رسالت مهم دارد که شامل پیشگیری از وقوع جرم و همچنین رسیدگی و پیگیری مسائل قضایی مربوط به نیروهای مسلح است.

 

صیدی با بیان این که سازمان قضایی در راستای پیشگیری از وقوع جرم اقدامات موثری انجام داده است اظهار داشت: هر ساله برنامه تشکیل مجامع استانی پیشگیری از وقوع جرم با حضور فرماندهان و مدیران و مسئولان سازمان قضایی برگزار می‌شود و در رابطه با جرائم و موضوعات شایع در نیروهای مسلح مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و راهکارهایی پیش‌بینی و عملیاتی می‌شود.

 

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قم تصریح کرد: علی رغم این که در جامعه آمار رشد جرم بالاست ولی در نیروهای مسلح برعکس بوده و سیر نزولی داشته است که ناشی از بالا بودن اطلاعات و آگاهی مردم و همچنین تلاش‌ها و آموزش‌های مکرری است که سازمان قضایی در چند سال اخیر داشته است.

 

صیدی با اشاره به این که یکی از مشکلات جامعه، عدم اطلاع خانواده‌ها از مسائل مربوط به خدمت سربازی است اذعان داشت: سربازانی که مرتکب فرار از خدمت می‌شوند مشکلات زیادی برای خود و خانواده به بار می‌آورند و همچنین از بسیاری از مزایای حقوق اجتماعی خویش محروم می‌شوند.

 

وی با بیان این که حدود 17 مورد از جمله موضوع سربازان فراری در سازمان قضایی، آسیب‌شناسی شده است تصریح کرد: با توجه به حس وطن‌پرستی و دفاع از میهن، آموزش نظامی برای همه افراد جامعه الزامی است، رسانه‌ها می‌توانند در آگاه‌سازی جوانان نقش موثری داشته باشند و فرهنگ‌سازی کنند.

 

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان قم گفت: مردم اگر شکایتی از کارکنان نیروهای مسلح در رابطه با حوزه کاری آنها داشته باشند می‌توانند به دادسرای نظامی مراجعه کنند و سازمان قضایی هم طبق روال قانون به شکایات رسیدگی می‌کند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 378947

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha