کاهش3 درصدی مصرف موادمخدر درسال92/مرگ روزانه 8 نفر به دلیل مصرف مواد

خبرگزاری شبستان:معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر از کاهش 3/3 درصدی مصرف مواد مخدر در سال 92خبر داد و گفت:روزانه 8 نفر به دلیل مصرف مواد مخدر می میرند.

به گزارش خبرنگار شبستان، بابک دین‌پرست، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با حضور در شبکه 4 سیما گفت: ساختار ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 1367 و با فرمان تاریخی حضرت امام تشکیل شد. مسئولیت سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و ماموریت در حوزه‌های مختلف به مبارزه با مواد مخدر به عهده این ستاد است. ستاد 12 عضو اصلی دارد که ریاست آن به عهده رئیس جمهور است.

 

وی اظهار کرد:در طول 26 سالی که از تاریخ فعالیت ستاد مبارزه با مواد مخدر می‌گذرد بر اساس شورای امنیت ملی و ستاد 4 نهاد از جمله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت امور خارجه، وزارت ورزش و جوانان و  تعاون، کار و رفاه اجتماعی  به عضویت این ستاد درآمدند.

 

وی اظهار کرد: تقریبا همه کشورهای دنیا در رابطه با این موضوع که چگونه به معتاد نگریسته شود اتفاق نظر دارند؛ در قانون مبارزه با مواد مخدر سال 1367 به دستگاه قضایی اجازه داده شده بود برای هر معتاد 12 سال حبس زندان در نظر بگیرد.

 

دین‌پرست با بیان اینکه ایران مترقی‌ترین قوانین را در مورد معتادان دارد، تصریح کرد: طبق قانون مبارزه با مواد مخدر به معتادان اجازه داده می‌شود برای درمان خود به مراکز ترک اعتیاد و تشکل‌های مردم‌نهاد مراجعه کنند و چنانچه معتاد از مراجعه به مراکز درمانی امتناع کند، طبق قانون دستگاه‌های انتظامی می‌توانند با وی برخورد و در نهایت فرد معتاد را برای درمان به مراکز اجباری معرفی کنند.

 

وی با بیان اینکه نگاه ما به معتاد در سند جامعه پیشگیری از اعتیاد متفاوت از مصرف‌کننده است، افزود: نگاه ما در این سند به معتاد یک نگاه درمان‌گر است. طبق ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر هر معتاد یک یا 3 ماه در مراکز ترک اعتیاد نگهداری می‌شود، در واقع این نگاه متفاوت از نگاهی است که در سال 67 به معتادان می‌شد، می‌توان گفت این نگاه جایگزین زندان شده است.

 

وی با بیان اینکه ما فقط در 17 مرکز استان کشور ماده 16 قانون مبارزه با مواد مخدر را اجرایی می‌کنیم، خاطرنشان کرد: تعدادی از نیروهای بهزیستی و مددکاران اجتماعی در آنجا حضور دارند و با برنامه‌های صیانتی و حمایتی از معتادان چرخه درمان آنها را تکمیل می‌کنند.

 

 13 میلیون معتاد تحت آموزش مهار ت های زندگی قرار گرفتند 

وی با اشاره به آموزش 13 میلیون معتاد گفت: کلیه اقداماتی که در حوزه فرهنگی و پیشگیری در ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام می‌شود در ذیل سند جامع پیشگیری از اعتیاد آورده شده است، این سند در سال 84 تدوین شده است.

 

وی با بیان اینکه سند جامع پیشگیری از اعتیاد دو هدف مشخص دنبال می‌شود، افزود: هدف غایی آن کاهش اعتیاد در جامعه است یعنی 40 درصد معتادان را زیر برنامه‌های حمایتی خود قرار دهیم و همچنین روند اجرایی این سند را تسریع کنیم.

 

دین‌پرست با اشاره به صد و بیست و هشتمین جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: یکی از مصوبات ما تأیید اقدامات سند بود که این امر صورت پذیرفت و همچنین از دیگر اهداف این سند پایش ، ارزیابی و میزان اثربخشی برنامه‌های این سند می‌باشد.

 

وی با بیان اینکه ما در همسایگی کشوری به نام افغانستان قرار داریم که 80 تا 85 درصد تریاک دنیا را تولید می‌کند، خاطرنشان کرد: قبل از سال 2000 مجموعه تولید این کشور 180 تن بود که این میزان به هشت هزار و 200 تن رسیده است.

 

وی با بیان اینکه سازمان جهانی نگران چهار عامل مواد مخدر، فقر، تهدیدات هسته‌ای و محیط زیست است و از آن به عنوان شوک سال 2000 نام برده، یادآور شد: ما سال گذشته حدود 570 تن کشفیات مواد مخدر و بیش از 270 هزار دستگیری داشتیم که حجم عمده آن را ناجا و دستگاه قضایی انجام دادند.

 

 وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری بعد از ابلاغ سیاست‌های کلان افزود: رهبری از اعتیاد به عنوان بلای بزرگ و تهدید عظیم نام برد، بنابراین باید گفت حجم تهدیدات بسیار بالاست به گونه‌ای که گردش مالی مواد مخدر در جهان 435 میلیون دلار برآورد شده است. ما نمی‌توانیم بگوییم توفیق 100 درصدی داشتیم ولی با قوانینی که در رابطه با مبارزه با مواد مخدر داشتیم بسیار خوب عمل کردیم و تقریبا در طول سال گذشته به اعتراف تمام نهادهای ذیربط و کشورهای خارجی ایران پرچم‌دار مبارزه با مواد مخدر در جهان است.

 

بعد از 25 سال  مباحث پیشگیری از اعتیاد را در کتب درسی دانش‌آموزان گنجاندیم

وی با اشاره به آموزش در مدارس تصریح کرد: متأسفانه سه سال پیش ما در مورد آموزش در مدارس با یک محدودیت و ممنوعیت‌هایی مواجه بودیم ولی با هماهنگی‌هایی که صورت گرفت توانستیم تا حدودی در رابطه با این موضوع که چه چیزهایی به دانش‌آموزان آموزش دهیم ورود پیدا کردیم به گونه‌ای که بعد از 25 سال برای نخستین بار توانستیم مباحث پیشگیری از اعتیاد را در کتب درسی دانش‌آموزان بگنجانیم.

 

وی ادامه داد:نحوه وارد شدن دانش آموزان و دوام اتفاق بسیار مهمی که ما توانستیم با کمک وزارت آموزش و پرورش انجام دهیم  قبلا گفته می‌شد نباید اقدامی در این زمینه صورت گیرد اما از سال جدید جلوی این کار گرفته شد و دومین اقدام خوب ما شناسایی دانش‌آموزان در معرض خطر بود.

وی ادامه داد: امسال مقرر شده است بعد از انجام آموزش‌های صورت‌گرفته برای دانش‌آموزان میزان اثربخشی آن مورد پایش قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه میزان تخریب مواد روانگردان و صنعتی به مراتب بیشتر از مواد سنتی است و بدتر از آن ترمیم اثرات مخرب آن است، افزود: در دهه 80 تا 90 روزانه 12 نفر به دلیل سوءمصرف مواد مخدر در کشور جان خود را از دست می‌دادند که این آمار پس از آمار مربوط به تصادفات دومین عامل مرگ و میر در کشور بود و همچنین در سال 91 این آمار به 3056 نفر رسیده بود.

 

وی ادامه داد: در سال 90 این میزان سه هزار و 593 نفر بود ولی اکنون روزانه 8 نفر به دلیل مصرف مواد مخدر می میرند.

 

کاهش 3/3 درصدی مصرف مواد مخدر در سال 92 

وی با بیان اینکه طی سال گذشته ما شاهد کاهش 3/3 درصدی مصرف مواد مخدر در کشور بودیم، افزود: متأسفانه ما شاهد مراجعه افراد به مراکز غیرمجاز درمان هستیم که این موضوع یکی از مشکلات ما در سال 90 نیز بوده است.

 

 443 مرکز غیرمجاز ترک اعتیاد پلمپ شدند

وی با بیان اینکه 1157 مرکز غیرمجاز ترک اعتیاد در کشور وجود دارد، افزود: 446 مرکز در چرخه استاندارد قرار گرفتند و همچنین 443 مرکز غیرمجاز را نیز پلمپ کردیم.

 

وی با بیان اینکه مردم می‌توانند برای ترک اعتیاد در کنار پایگاه سازمان بهزیستی می توانند به دبیرخانه هماهنگی، دانشگاه‌های علوم پزشکی مراجعه کنند، اظهار کرد: بحث تخلف و تخطی از دستورالعمل‌ها در همه سازمان‌ها وجود دارد، یکی از وظایف دانشگاه علوم پزشکی این است که بر مراکز ترک اعتیاد نظارت داشته باشد و هر مرکزی که بخواهد از پروتکل و دستورالعمل‌های ما تخطی کند، برخورد خواهیم کرد.

 

وی با بیان اینکه در بهترین شرایط فقط 20 درصد از معتادان پاک‌شده در بهبودی خود باقی می‌مانند، افزود: حتی در  کشورهایی که خدمات حمایتی برای معتادان ارایه می‌دهند کمتر از 20 درصد در بهبودی خود باقی می‌مانند.

 

وی در پاسخ به سوال بیننده‌ای مبنی بر اینکه پس چرا ستاد مبارزه با مواد مخدر تا این اندازه برای درمان معتادان هزینه می‌کند، گفت: آقای رحمانی فضلی در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر فرمودند: اگر این اقداماتی را که ما ارایه می‌دهیم موجب ‌شود یک نفر به جامعه برگردد بسیار ارزشمند است، بنابراین ما این موضوع را با پول مقایسه نمی‌کنیم.

 

وی با اشاره به بیمه و درمان بستری و اشتغال معتادان افزود: طبق قانون، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی دو وظیفه مهم بر عهده دارد که یکی تامین هزینه درمان معتادان بی‌بضاعت و دیگری بیمه پایه بستری است و همچنین مقرر شده است پنج درصد از بودجه کشور به درمان معتادان اختصاص یابد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 378786

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha