به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، سلیم کریمی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان یکشنبه شب (اول تیر) در نشست مشترک این شورا با نمایندگان رسانههای استان که به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در سنندج برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 19هزار معتاد در کردستان وجود دارد که این مهم نسبت به میانگین کشوری پایین بوده و میتوان گفت که کردستان یک استان سفید است.
وی افزود: علیرغم این آمار وضعیت ما نسبت به داخل استان سفید نبوده و برای ریشهکنی این بلای خانمانسوز نیازمند عزم همگانی هستیم.
کریمی، از کسب رتبه نخست مرکز مشاوره دانشگاه کردستان برای دومین سال متمادی، قرارگرفتن دبیرخانه و کمیته فرهنگی کردستان در بین سه استان برتر کشور و کسب رتبه برتر پلیس مبارزه با موادمخدر استان در بین 11 استان همتراز را از جمله موفقیتهای کسب شده این شورا در سال گذشته عنوان کرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان به نقش ویژه رسانهها در راستای مبارزه با اعتیاد در جامعه اشاره کرد و افزود: به همین منظور با محوریت کمیته اطلاعرسانی و تبلیغات مستقر در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کارگروهی برای رصد اخبار رسانهها تشکیل شده و از رسانههای برتر در حوزه مبارزه با مواد مخدر استان تجلیل خواهد شد.
کریمی همچنین از فراهمشدن مقدمات لازم برای برگزاری جشن شهرهای عاری از مواد مخدر در 2 شهر استان در آینده نزدیک خبرداد و افزود: در ایام هفته مبارزه با مواد مخدر نیز چندین برنامه فرهنگی و اجتماعی از جمله برگزاری کارناوال بزرگ کودکان در پارک شهدای 28دی سنندج و برگزاری جنگهای شادی در مناطق حاشیهای انجام خواهد شد.
طیب قدیمی مسئول کمیته درمان و حمایتهای اجتماعی شورای مبارزه با مواد مخدر استان نیز در این جلسه اظهار داشت: در استان کردستان 66 مرکز MMT در راستای درمان معتادان فعالیت میکنند که در مجموع بیش از 7 هزار و 500 معتاد را زیر پوشش خدمات درمانی قرار دادهاند.
وی افزود: 12 مرکز اقامتی شامل 11 مرکز آقایان و یک مرکز ویژه بانوان معتاد در سطح استان وجود داشته و با ظرفیت 2 هزار و 800 تخت به متعادان خدمات درمانی و حمایتی ارائه میکنند.
حجتالاسلام رحیم جعفری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: کمیته تبلیغات و اطلاعرسانی شورای مبارزه با مواد مخدر استان تاکنون فعالیتهای فرهنگی و هنری را در راستای مبارزه هدفمند با مصرف مواد مخدر در استان انجام داده است که از جمله میتوان به 80 اجرای عمومی تئاتر در مناطق روستایی و حاشیهای شهرها، برپایی کارگاههای آموزشی ویژه اصحاب فرهنگ و هنر، برپایی نمایشگاههای تخصصی عکس در شهرستانهای مختلف و نشستهای تعاملی با اصحاب رسانه اشاره کرد.
جهانشیر امینی، رئیس دانشگاه کردستان نیز از فعالیت دو حوزه پیشگیری و پژوهشی در دانشگاههای استان در امر مبارزه با مواد مخدر خبرداد و افزود: 5 طرح پژوهشی تدوین و تعریف شده و 4 دوره آموزشی ویژه مدرسین و دانشجویان برگزار شده است.
وی همچنین از برگزاری 30 کارگاه آموزشی در خوابگاههای دانشجویی، ارائه خدمات رواندرمانی و مشاوره تشکیل انجمن پیشگیری از اعتیاد در این دانشگاه و سایر مراکز آموزش عالی استان به عنوان فعالیتهای کمیته پژوهشی شورای مبارزه با مواد مخدر استان در سال گذشته نام برد.
جعفر آژنگ، جانشین فرمانده انتظامی استان کردستان نیز در این نشست از افزایش 12برابری کشفیات مواد مخدر صنعتی، افزایش 51 درصدی دستگیری قاچاقچیان مواد مخدر و افزایش 85 درصدی کنترل محورهای مواصلاتی و ارتقاء امنیت در استان خبرداد و افزود: آمادگی داریم ظرف 48ساعت کل معتادان استان را جمعآوری کنیم اما متأسفانه به دلیل امکانات لازم برای نگهداری این افراد با محدودیتهایی مواجه هستیم.
وی فرهنگسازی و احساس مسئولیت همگانی و حساسیت بیشتر خانوادهها در امر مبارزه با مواد مخدر را تأثیرگذارترین روش مبارزه عنوان کرد و خواستار مشارکت گسترده مردم برای ریشهکنی این معضل اجتماعی در استان شد.
پایان پیام/
نظر شما