به گزارش خبرنگار شبستان، فیلم سینمایی "عصر روز دهم" به کارگردانی مجتبی راعی و تهیهکنندگی منوچهر محمدی در حالی که کارگردان فیلم در کشور عراق بسر میبرد، مورد نقد و بررسی قرار گرفت. عصر روز دهم فیلمی است که هم پسزمینه دفاع مقدس دارد و هم ماجراهایش را در ایام ماه محرم و شهر کربلا میگذراند.
این فیلم که قرار بود که توسط زندهیاد رسول ملاقلیپور ساخته شود با مرگ نابهنگام وی به مجتبی راعی سپرده شد و او با بازنویسی فیلمنامه آن را جلوی دوربین برد.
عصر روز دهم فیلم ملودرام سوزناکی است که مهمترین ویژگیاش تصویربرداری بخشهای قابل توجهای از آن در شهرهای مقدس کربلا و نجف است و شاید همین جذابتی و نمایش حرم امامان در این فیلم موجب شده است مخاطبان مذهبی با اشتیاق بیشتری به تماشای آن بنشینند.
شاپور پورامین که به عنوان تصویربردار در این پروژه فعالیت کرد در ابتدای جلسه نقد و بررسی عنوان داشت: یکی از کارگردانان به من گفت ما به عنوان عوامل یک فیلم میدانیم که سختیهای زیادی برای تولید یک فیلم به دوش تصویربردار است اما من وقتی پشت دوربین هستم با بازی خوب بازیگران نفسم گرفته میشود.
وی ادامه داد: من در کنار عوامل فیلم به دستاندرکاران روحیه میدادم و در کوچههای تنگ و باریک دوربین را با گاری حمل و نقل میکردم. با اوضاع خطرناک عراق نگران این بودیم که بمبی در وسایل ما قرار ندهند.
تصویربردار فیلم جنجالی پایاننامه بیان کرد: این فیلم باید در دسته فیلمهای فاخر ایران قرار میگرفت، زحمات عوامل فیلم خصوصا هانیه توسلی مورد بیتوجهی قرار گرفت. در شرایطی که امکان وقوع هر خطری وجود داشت او توانست در دو نقش بازی کند.
پورامین با اشاره به مسایل فنی فیلم اظهار داشت: در دوره رسول ملاقلیپور قرار بود که به عراق سفر کنیم و لوکیشن را بازدید نماییم. در این دوره دوربین سنگینی را داشتیم که به درد این فضا نمیخورد چرا که سرعت کار را پایین میآورد.
وی افزود: از ابتدای فیلم تصور میکردم که نگاه رئالیستی به فیلم داشته باشیم و دوربینی را انتخاب کردیم که در عراق بتوان با سرعت بیشتری مانور داد.
پایان پیام/
نظر شما