تمام امور تبلیغی باید برمحوریت قرآن  باشد

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام والمسلمین قرائتی خطاب به ائمه جماعات و روحانیون تاکید کرد:تمام امور تبلیغی باید برمحوریت قرآن باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور امروز (1تیر) در گردهمایی ائمه جماعات و روحانیون مستقراستان قم با محوریت زکات گفت: هیچ واجبی را خداوند در قرآن به پیامبر سفارش نکرده است که به جهت ادای آن از مردم تشکر کند بجز فریضه واجب زکات و این نشان از اهمیت فریضه زکات در زندگی و جامعه است.


وی افزود: متاسفانه جامعه ما به سمتی رفته که بعد از 34 سال اینگونه بیان می کنیم که پرداخت زکات واجب است گویی یادمان رفته است که امر زکات جز دین مابوده و امری واجب است .


حجت الاسلام قرائتی ادامه داد: در قرآن 32 بار کلمه زکات و 32 بار کلمه برکت آورده شده است و هیچ کدام از اینها بی معنی نیستند و اهمیت این امر در زندگی را نشان می دهدکه اگر فریضه زکات در جامعه احیا شود دیگر نیازی به اعتبارات و کمک سازمانها و ..نیست چرا که خود زکات حلال خیلی از مشکلات در جامعه می باشد.


رئیس ستاد اقامه نماز کشور تصریح کرد: قرآن کتابی است که هر حرف آن نکته ای دارد همچنانکه در قرآن آمده با هر سختی سه آسانی همراه است و این نشان می دهد باید تمام امور ما در همه زمینه بر محوریت قرآن باشد تا به سعادت دست پیدا کند.


وی در ادامه با اشاره به اینکه خواندن و فهمیدن دعا ریتیم و فرمول دارد اظهار داشت: فهم درست از آیات قرآن و احادیث و توجه به معنایی دعا راهگشای بسیاری از مسائل جامعه و زندگی ماست مراحل سقوط یک جامعه به وضوح در دعای ابوحمزه ثمالی آورده شده است همچنین نحوه پیمان بستن و تعهد نسبت به امام زمان نیز در دعای عهد آورده شده که متاسفانه ما فقط آنها را می خوانیم و به معنا و تفسیرآنها هیچ توجهی نداریم.


حجت السلام قرائتی یادآورشد: برای رسیدن به یک آرمان بلند در محوریت قرآن حرکت کرد که متاسفانه مزه قرآن رابه خوبی به ما نچشانیده اند ومساجد ما نیز قرآنی نیستند که باید با توجه به عصر حاضر نسل کهنه و نسل نو را در کنار هم قرار دهیم تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.


رئیس ستاد اقامه نماز کشور خاطر نشان ساخت: ائمه جماعات باید در مساجد مباحث فرهنگی را در جهت جذب جوانان به مسجد و نمازازجمله تهیه کتاب، تقدیرازدانش آموزان ممتازمحل واهمیت دادن به جایگاه زنان در مساجد و توجه به خادمین در مساجد.... را مورد عنایت قرار دهند تا گام مهی در راستای جذب جوانان به مسجد باشد.


وی اذعان کرد: اسلام به ما آزادی داده است و نباید درمساجد مردم را به دلایلی از جمله استخاره و ...معطل کنیم همچنین سعی کنیم در بیان اقوال برای عموم مردم خودرای کرده و مباحث را به صورت فشرده و کاربردی و قابل فهم برای عموم بیان کنیم و اجازه ندهیم با باین مباحث طولانی فضای مسجد را فضای خسته کننده و کسالت امیز برای مردم تبدیل کنیم و سبب دوری جوانان از مسجد شویم.


حجت الاسلام قرائتی ابراز داشت: روحانی باید مانند یک مادر باشد همه چیز بداند و بخورد اما تنها غذای فرزند شیر باشد درست است که حفظ قرآن یک کمال است اما اگر فرد را دچار زحمت و سختی می کند واجب نیست که حفظ کند همچنین سعی کنیم از پروژه ای شدن نماز جمعه جلوگیری کنیم و مباحث را به صورت فشرده بیان کنیم تا لذت نماز باقی بماند.


رئیس ستاد اقامه نماز کشور ادامه داد: بیان همه مباحث در منبر و سخنرانی ها لازم نیست بیله باید درس و سخنی برای مردم بیان شود که اولا واجب دوما مستحب سوما مشکل فردی و در آخر رفع مشکل جامعه باشد که اگر این نکات رعایت شود قطعا اثرات سازنده ای خواهند داشت.


وی در ادامه به نقش قم و روحانیون ان اشارعه کرد و گفت: استان قم به عنوان ام القرای تشیع بیشترین اسلام شناسان را دارد که باید بهترین فرزندان نیز از قم باشد که اگر چنین اندوخته ای وجود دارد خوشا به سعادت قم و اگر نیست باید خاک باغچه را عوض کرد و سدی ساخت که نشود آنرا سوراخ کرد و این امر دست پیدا نمی کند مگر در سایه قرآن .


حجت الاسلام قرائتی افزود: پژوهش های طلاب و روحانیون باید در مسیر امر واجب و حل مشکل جامعه و مردم باشد نه تحققی در باب مسایلی که هیچ نفعی برای جامعه ندارد و باید دانست چنین پژوهشهایی نفرین شده هستند چرا که از محوریت قران دور شده اند نصف منبر ما باید قرآنی باشد حتی قرائت و معنی 4 آیه در روز چرا که تنها کشتی بی سوراخ قرآن است که انسان را به درستی هدایت می کند.
 

رئیس ستاد اقامه نمازبا بیان اینکه 22 واجب فراموش شده در جامعه داریم گفت: تاریخ یک روز هم گاهی دورغ است ماننتد خوابها که یا دروغ هستند و یا رویا و نمی شود به آنها استناد کرد گاهی بیان یک حدیث در یک جامعه بورس می‌شود بدون آنکه در تفسیر و معنای آن دقت شود چه بسا این حدیث هم ضد اعتقاد، قرآن و فقه ماست اما همواره در جامعه تکرار می‌شود و روحانیون و ائمه جماعات باید نسبت به بیان چنین احادیثی دقت داشته باشند و قرآن که تنها حجت زنده خداست را ملاک خود قرار دهند.


وی در ادامه با اشاره به اینکه جامعه ما 5 نوع آدم دارد، اظهار کرد: گفتگوی چهره به چهره ائمه جماعات با نمازگزاران و مردم بسیار اثرگذار تر از هزاران تریبون، منبر و رسانه است ، برخی ادم های جامعه مردم توتی هستند که تابه آنها اشاره می کنی و دست می زنی به صف نماز می پیوندند و نماز می خوانند و می روند برخی اناری هستند و باید دانه دانه آنها را چید گاهی مانند گل هستند که باید به خاطر داشتن تیغ با دقت چیده شوند، برخی هم نارگیلی هستند بلندو سفت و محکم اند و دست ادم به آنها نمی رسد و باید تلاش کرد و دراخر افرادی هم مانند گردو هستند کوچک و متکبر و پشت پرده و باید آنها با وسیله به پایین آورد که متاسفانه سلسله جلیله روحانیت تنها دسته اول را در اختیار دارد که باید دراین زمینه تلاش وافری صورت گیرد.


حجت الاسلام قرائتی اذعان داشت: زمینه وامکانات برای جذب جوانان به مسجد و نماز بسیار خوب است فقط باید کسی باشد که با مردم رفیق شده با مهربانی با آنها برخورد کند تا بتواند خیر و برکت را در سایه و محوریت قرآن درک کند.
 

رئیس ستاد اقامه نماز کشور در ادامه افزود: برخی روحانیون علم دارند اما فهم دین ندارند و باید دقت داشته بلاشند نقل هر حدیت جا، مکان و زمان خاصی دارد و هر حدیث در هر جایی کاربرد ندارد و ائمه جماعات از هر حدیثی نباید برای امر تبلیغ استفاده کنند.


وی در پایان گفت: ائمه جماعات در مساجد از نیروی طلاب جوان برای بیان احکام و تبلیغ استفاده کنند تابتوانند با ایجاد یک فضای مناسب حضور جوانان در مساجد را پر رنگ تر سازند.


پایان پیام/

 

کد خبر 378558

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha