عود 95 درصدی اعتیاد بدون بازتوانی/هر معتاد 7 تا 10 بار ترک می‌کند

معاون آموزشی مرکز ملی مطالعات اعتیاد با اشاره به اینکه آمار عود به شرایط پس از ترک اعتیاد بستگی دارد، گفت: در صورتی که خدمات بازتوانی به افرادی که ترک کرده‌اند ارائه نشود احتمال عود 95 درصد است.

دکتر آذرخش مکری، معاون آموزشی مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان گفت: شرایط عود به توجه بازتوانی بستگی دارد در صورتی که اگر فرد معتاد پس از ترک، مورد حمایت‌های بازتوانی قرار نگیرد احتمال عود 95 درصد است.

 

وی با اشاره به نقش بسزای خدمات بازتوانی پس از ترک اظهار کرد: هر قدر این بازتوانی بیشتر شود میزان عود کمتر می‌شود البته این رقم هیچ‌گاه به صفر نخواهد رسید اما در بهترین شرایط به 30 یا 40 درصد می‌رسد یعنی اعتیاد 60 درصد عود نمی‌کند.

 

به گفته معاون آموزشی مرکز ملی مطالعات اعتیاد، گروه 60 و برخی کمپ‌ها روی بازتوانی به صورت جدی کار می‌کنند و برای آن برنامه دارند که می‌تواند در عدم بازگشت فرد به سمت اعتیاد تأثیرگذار باشد.

 

وی با اشاره به اینکه هر فرد معتاد به طور متوسط 7 تا 10 بار برای ترک به کلینیک‌های ترک اعتیاد مراجعه می‌کند، اظهار کرد: این در حالی است که معتقدیم این 7 تا 10 بار به هرز نرفته و به گونه‌ای برای فرد تجربه محسوب می‌شود و دور ریختن پول نیست.

 

وی خاطرنشان کرد: هر دوره ترک باعث تقویت بعضی شناخت‌ها در فرد معتاد می‌شود، معتادی که هفت بار ترک کرده لزوم به معنای به باد دادن عمر و هزینه نیست در حالی که در هر نوبت با آمادگی بیشتر می‌آید.

 

مکری تصریح کرد: افرادی که چندین بار ترک می‌کنند با توجه به تجربه‌ای که کسب کرده‌اند به راحتی گول نمی‌خورند در حالی که به افزایش آگاهی آنها منجر می‌شود.

 

به گفته معاون آموزشی مرکز مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، در هر بار ترک و عود ضریب عود در هرویینی‌ها بالا می‌رود.

 

پایان پیام/

کد خبر 378458

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha