اقتصاد مقاومتی بدون اصلاح رابطه دانشگاه و سیستم اداری محقق نمی شود

خبرگزاری شبستان: استاندار آذربایجان شرقی گفت: بدون اصلاح رابطه دانشگاه و سیستم اداری، نباید انتظار تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز و به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، اسماعیل جبارزاده، استاندار آذربایجان شرقی، عصر روز گذشته(31خرداد) در اولین جلسه مجمع مشورتی استان در دانشگاه تبریز، با بیان اینکه راه حل مشکلات استان را باید در مراکز علمی و تحقیقاتی جستجو کنیم، افزود: دانشگاه باید با تمام مسایل جامعه در ارتباط باشد و برای حل مشکلات استان ارتباط تنگاتنگ، عملی و متفاوت از گذشته دانشگاه با نهادها و دستگاه‌های اجرایی ضروری است.

 

جبارزاده اظهار داشت: اگر در این دوره نتوانیم استان را به صورت علمی اداره کنیم هیچ توجیهی برای آیندگان نخواهیم داشت، چرا که امروز مدیریت اجرایی استان منتسب به جامعه علمی است و بنده از اولین روزهای مسئولیت تلاش کرده‌ام ارتباط بین جامعه علمی و مجموعه اجرایی استان را برقرار کنم.

 

وی تصریح کرد: نه دانشگاه باید به صورت یک جزیره مستقل و بی‌ارتباط با مدیریت استان عمل کند و نه مدیریت استان خود را بی‌نیاز از هم‌فکری دانشگاه بداند.

 

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به تغییر نگرش‌هایی که بعد از انتخابات 24 خرداد 92 در کشور ایجاد شده است، گفت: آنچه در عملکرد دولت تدبیر و امید مشهود است اصلاح روابط خارجی و بین‌المللی است که بخش عمده مشکلات کشور ناشی از رویکردهای گذشته در این زمینه بود.

 

وی خاطرنشان کرد: دولت دکتر روحانی به جای تقابل و تعارض با دنیا، شیوه تعامل همراه با حفظ ارزش‌های انقلاب، آرمان‌های امام و رهبری و عزت و اقتدار ملی را در پیش گرفته و مذاکرات هسته‌ای نیز در این راستا انجام می‌شود که امیدواریم با حمایت‌ها و تدابیر رهبری گشایش‌های خوبی در این زمینه حاصل شود.

 

استاندار آذربایجان شرقی بازتعریف جایگاه دولت را یکی دیگر از تغییرات نگرشی در دولت تدبیر و امید عنوان کرد و گفت: در سال‌های گذشته دولت به دنبال تصدی‌گری بود، در حالی که وظیفه مقبول دولت و حاکمیت، سیاست‌گذاری است و دولت دکتر روحانی نیز در پی این مطلب است.

 

وی، دخالت در امور بنگاه‌های اقتصادی و بانک‌ها، عرضه کالاهای خصوصی و ایجاد فرصت‌های رانت‌خواری را از سیاست‌های نادرست دولت در سال‌های گذشته عنوان کرد و افزود: دولت تدبیر و امید به دنبال تقویت نظام تامین اجتماعی، عرضه کالاهای عمومی، توسعه شرایط رقابتی و حذف فرصت‌های رانت‌جویی و رانت‌خواهی و تسهیل فضای کسب و کار است.

 

جبارزاده با بیان اینکه دولت یازدهم به دنبال بخش خصوصی مدرن و قوی است، گفت: در گذشته بخش خصوصی ما به رانت‌جویی عادت کرده بود، نگاه سنتی تجاری داشت و خطرگریز بود نه خطرپذیر، در حالی که ما معتقدیم بخش خصوصی این نیست که همه ملزومات کار او را دولت تهیه کند و بدون توجه به عاقبت کار، به وفور از تسهیلات دولتی استفاده کند، بلکه ما بخش خصوصی می‌خواهیم که هدفش کارآفرینی، خلق ثروت،‌ ایجاد اشتغال و سرمایه‌گذاری واقعی باشد.

 

استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: نگرش ما در اداره استان اتکا به یافته‌های علمی به جای نفی و انکار آنهاست و بر این اساس ما هر کدام از پژوهش‌ها و نتایج تحقیقات دانشگاه‌ها و مراکز علمی را فرصتی برای مدیریت استان می‌دانیم.

 

وی افزود: اطمینان دارم که در گذشته هیچ‌گاه از نظرات دانشکده اقتصاد دانشگاه تبریز در مباحث اقتصادی استفاده نشده است، چرا که اگر کمک‌های فکری اساتید اقتصاد در تصمیمات اقتصادی سهیم می‌شد شاهد سیاست‌گذاری‌های غلط در این حوزه نبودیم.

 

جبارزاده با بیان اینکه نگرش دولت یازدهم، مدیریت دانش است که فراتر از مدیریت علمی و داده‌ای است، افزود: مدیریت دانش مسئولان اجرایی را در حل مسایل و مشکلات پیش روی سازمان‌ها، برنامه‌ریزی‌های راهبردی و تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی کمک می‌کند.

 

وی در دسترس بودن اطلاعات علمی برای مدیران را از ملزومات مدیریت دانش دانست و افزود: هر حرکتی بدون نگاه علمی و مدیریت دانش مطمئنا به خطا خواهد رفت، لذا برای این که تجربه‌های تلخ گذشته را تکرار نکنیم نیاز به مدیریت دانش در اداره امور استان داریم.

 

استاندار آذربایجان شرقی توجه به اقتصاد دانش‌بنیان را یکی دیگر از سیاست‌های محوری مدیریت استان اعلام کرد و گفت: اقتصاد دانش‌بنیان معبر تحقق اقتصاد مقاومتی است که اگر به سمت آن روی بیاوریم بخشی از الزامات چشم‌انداز توسعه کشور تحقق می‌یابد، ضمن این که اقتصاد مقاومتی دستورالعملی از سوی رهبری است که به عنوان وظیفه‌ای قانونی و شرعی بر عهده همه ماست.

 

وی، اصلاح رابطه دانشگاه و سیستم اجرایی و اداری را لازمه اقتصاد دانش‌بنیان دانست که بدون آن نباید انتظار تحقق اقتصاد مقاومتی را داشته باشیم.

  

جبارزاده همچنین ورود جدی دانشگاه در حل بحران‌های اجتماعی را ضروری دانست و گفت: یکی از معضلات اجتماعی و نگران‌کننده استان، بحث اعتیاد است که امروز نسل جوان ما را تهدید می‌کند و شیوع آن نشان می‌دهد که نسخه‌های گذشته در این زمینه جوابگو نبوده است.

 

وی تصریح کرد: امروز به یک نسخه علمی برای مقابله با پدیده خانمان‌سوز اعتیاد نیاز داریم که قطعا دانشگاه‌ها باید در این زمینه مدیریت استان را کمک کنند.

 

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که برای مدیریت علمی و دانش‌محور استان به کمک دانشگاه نیاز داریم، افزود:‌ امروز آمده‌ایم با کمک دانشگاه استان را نه بر اساس سلایق شخصی و منویات فردی و گروهی بلکه بر اساس اصول علمی اداره کنیم و تحقق وعده‌های نظام و دولت بدون در نظر گرفتن و به کار بستن مباحث علمی امکان‌پذیر نیست.

 

جبارزاده با اشاره به این که سه هزار عضو هیات علمی در استان داریم، گفت: اگر هزار نفر از این اساتید بزرگوار هر کدام یکی از مشکلات استان را حل کنند تمام مشکلات استان حل می‌شود و من این توان را در دانشگاه‌های خودمان می‌بینم.

 

وی با اشاره به این که اداره جامعه به ده‌ها رشته تخصصی نیاز دارد و قطعا تجربه و تخصص در همه آنها از عهده یک فرد برنمی‌آید، گفت: مدیریت استان برای اظهار نظر در رشته‌های تخصصی نیاز به هم‌فکری مشاوران دارد که البته مشاوران هم در تنظیم مطالب و ارایه آنها، حتما باید به ابعاد مختلف موضوع توجه کنند.

 

استاندار افزود: اخیرا در یکی از جلسات در مورد برخی افراد موضوعی مطرح شد که موجب سوءبرداشت‌هایی شد و اگر کمی بیشتر در این زمینه دقت می‌شد شاهد این اتفاق نبودیم، لذا دقت در ارایه مشاوره بسیار مهم است.

 

جبارزاده تاکید کرد: نیت ما تحقق آرمان‌های امام، فرامین مقام معظم رهبری و وعده‌های دولت تدبیر و امید است که قطعا نتیجه آن رضایت‌مندی و رفاه و آرامش مردم عزیز و بزرگوار ایران خواهد بود.

 

وی افزود: مردم ایران بهترین مردم روی زمین هستند و مردم آذربایجان هم محجوب‌ترین و دوست‌داشتنی‌ترین مردم هستند که در 35 سال گذشته به همه سختی‌ها تن داده‌اند و قدردان نظام هستند، لذا جا دارد که بیش از پیش برای رفاه و آرامش آنها تلاش کنیم.

 

در ادامه این نشست معاونان و مشاوران استاندار آذربایجان شرقی و اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز نظرات و دیدگاه‌های خود را در خصوص نحوه تشکیل کمیته‌های تخصصی مجمع مشورتی استان و شیوه همکاری مراکز علمی و دانشگاهی با نهادهای اداری و اجرایی استان بیان کردند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 378453

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha